Większa część filmu obejmuje lata 1938-1945. Lee Miller miała wtedy 31-38 lat. Dużo starsza, otyła Kate Winslet mimo świetnego warsztatu aktorskiego wprowadza dysonans, szczególnie dla osób, które trochę na temat postaci wiedziały wcześniej. Miller była wampem, supermodelką, muzą. Była także kobietą samodzielną, niezależną, przyciągającą interesujących mężczyzn jak magnes. Zapewne lepsza byłaby występująca również w tym filmie Andrea Riseborough. Sam film z pewnością wart obejrzenia.
Też tak uważam, Winslet gra świetnie ale niestety wiekowo nie pasuje. No i niestety super laską to ona już nie jest
Tu niestety masz rację. Nie wiedziałem, ile lat miała wtedy Lee Miller. Kate Winslet pasowałaby wizualnie do tej roli lata temu.
Tu niestety masz rację. Nie wiedziałem, ile lat miała wtedy Lee Miller. Kate Winslet pasowałaby wizualnie do tej roli lata temu.
Całkowita zgoda. W pierwszych scenach których akcja rozgrywa się jeszcze przed wojną wygląda to wręcz karykaturalnie. Co mi się również rzuciło w oczy to to że Kate zafundowała sobie nowe piersi a w przeszłości chyba ze 100 razy zarzekała się że nigdy nic sobie nie poprawi.
Otyła powiadasz...Chyba nie wiesz jak wygląda otyła kobieta. Ona po porostu wygląda tak jak powinna wyglądać kobieta. Facet nie pies - na kości nie leci.