Ten film jest tak słaby, że ma taką średnią? Czy może dlatego, że główną rolę gra koleś ze Zmierzchu?
raczej to realna ocena tego filmu,
ale nie przejmuj się sa osoby dla których licza się tylko efekty takim może się spodobać ten film, takich osob szczególnie młodszych jest coraz więcej wiec można liczyc na wzrost oceny jak tylko pirat się pojawi w sieci z napisami, efektoogladacze szybko zaczna ogladac i dawac 8 9 10
Efekty? Tego lwa przebija tylko nasz rodzimy smok z Wiedźmina... Reszta to słaba fabuła i scenariusz, który pisany był wg. jakiegoś uniwersalnego schematu. Do tego kiepski montaż. I jeszcze bardziej pogrążająca ten film ścieżka dźwiękowa.
widzialem go dzisiaj na "duzym ekranie" , kompletna strata czasu, jak ktos juz tu pisal takie filmy to tylko w tv, a nie w kinie..., hmm jedyny plus jest taki ze Herkules z the rock juz nie moze byc gorszy:DD
gorzej niż słaby, okropny jest i naprawdę długo by pisać dlaczego. Nieczęsto mi się zdarza trafić na taką szmirę - szczerze odradzam. Jednak aby zrozumieć w pełni bezdennie niską jakość tego obrazu to chyba jednak trzeba go zobaczyć - bo na słowo, że może to być tak kiepskie, to ja bym osobiście nie uwierzył ;)
Klimatem wygląda na Spartacusa, którego uwielbiałem. No nic, skuszę się na ten film pomimo negatywnych ocen :)
Przekonałem się. No i - tak, masz absolutną rację. Chociaż obawiałem się, że zobaczę coś dużo gorszego.
może dlatego, że główną rolę gra koleś ze Zmierzchu? nigdy zmierzchu nie oglądałem dam 5 tylko za scenografie i kostiumy a fabuła i cały ten wątek miłosny jest beznadziejny takie mam zdanie.
Nie oglądałem Zmierzchu, nie moje klimaty, ja właśnie coś w tym stylu wolę, ale fakt. Ten gość tu nie pasuje. Nie zmienia to jednak faktu, że film jest spoko. Dobrze się go ogląda. Ma kilka dobrych ról i kilka dobrych elementów. Daleko mu jednak do Spartakusa. Głównie przez brak krwi i przekleństw.
jest duuuuzo slabszy .....scena z lwem z playstation to potwierdza.
"300 początek imperium" moze nie jest najlepszy, ale ogladasz i czujesz film :)
Odnośnie tego filmu mogę tylko powiedzieć jedno... ŻENUA -_- żeby dzień sobie poprawić po tym filmie obejrzałem sobie 2 odcinki serialu Herkules ;-) tyle w temacie
Jak dla mnie film jest spoko. Nie szkoda czasu na jego obejrzenie. Zdjęcia jak i dekoracje świetne, niezłe sceny walki. Muzyka typu trailer, dobrze dopasowana do filmu. Tylko fabuła na minus, bo identyczna była już setki razy w innych filmach.
Hej, uważam, że film ma za niską ocenę. Jak ktoś tutaj zauważył, w tym filmie nie ma prawie krwi, dlatego uważam, że ten film nadaje się dla młodszych widzów. Generalnie po obejrzeniu trailera spodziewałam się kiczu, ale milo się rozczarowałam. Gra aktorska nie jest może wybitna ale na pewno nie jest tragiczna, nie razi w oczy sztuczność. Fabuła - fabuła standardowa, ale przesłanie filmu dobre - walka z tyranem. Hercules jest dobry, ma ludzkie uczucia, daje nadzieję, jego ukochana jest subtelną kobietą, matka ciepłą osobą - proste i jednoznaczne charaktery.
Co najbardziej mi się podobało to sceny walki - uwielbiam ten styl: atak na wroga, skoki, ciosy mieczem - w odpowiednich momentach w zwolnionym tempie, jak dla mnie naprawdę widowiskowe. Do tego świetna scenografia, stroje i niezła muzyka. Efekty specjalne moim zdaniem tez dobre - świetne krajobrazy i budowle: zamki, forty, arena, na której walczą gladiatorzy (dwóch na dwóch). Widać, że film robiony był z dbałością o szczegóły, a to cenię. Przyjemny film, taki na popołudnie.
Wczoraj obejrzałem ten film i powiem szczerze, że musiałem oglądać go z przerwami. Nie wiem dlaczego, ale nie dałem rady go zobaczyć na raz
Trudno powiedzieć.... film nie byłby pewnie oceniony tak źle, gdyby nie błędy, które naprawdę rzucają się w oczy. Pluszowy lew, drętwa akcja, już początek filmu jest jakiś porąbany (poczęcie Herculesa i jego rodowód). Wiele rzeczy się nie klei w aż nazbyt widoczny sposób i chyba to przeszkadza w miarę swobodnym odbiorze filmu...