Daję 3/10 tylko z takiego względu, że lubię takie opowieści typu starożytna Grecja, starożytny Rzym. Filmy wykonany jest tragicznie jak na 2014 rok... To już chyba Rambo jest lepiej wykonany. Efekty 3D i tym podobne zrobione na siłę. Ciekawa historia, ale przedstawiona w tak nudny, że pożal się Boże. Chciałam wyłączyć w 20 minucie, ale stwierdziłam, że żeby ocenić muszę obejrzeć do końca. Nie było warto . Nie polecam strata czasu...
tak się składa, że John Rambo (nie mylić ze starymi Rambo) to świetnie wykonany film, za to stare to rzeczywiście żenada. Domyslałem się, że ten film będize słaby, trzeba poczekać na Herculesa z The Rockiem
Mówiąc Rambo miałam ma myśli Rambo Pierwsza krew. Chodzi mi tu o porównanie filmów z 1982 roku i 2014. Ja nie widzę między nimi dużej różnicy. Jednak jest między nimi 32 lata różnicy. Dlatego uważam, że Rambo Pierwsza krew jest lepszym filmem niż to. Tak szczerze mówiąc to uwielbiam Rambo. W niektórych momentach ten cały film wygląda jak bajka. Kiedy szli po tej pustyni przypomniał mi się Ali Baba i czterdziestu rozbójników. Eh nie będę już komentować tego filmu...
Nie no sorrki - ja może i jestem starej daty (rocznik 1972) ale Rambo a właściwie First blood - zarówno film - oglądany setki razy z VHS-a, potem DVD, obecnie BD, jak i powieść Davida Morella to bezdyskusyjny obiekt kultu...Nie wypowiadam się o Rambo 2 i 3 - bo choć je z seantymentu lubię i czasem do nich z przyjemnością wracam, to przyznaję że są kiczowate i zrobione pod ówczesną młodocianą publikę - ale od jedynki, podobnie jak do sentymentalnego powrotu Sywka po latach, czyli świetnego Johna Rambo - WARA !!!
P.S. aż tak źle z tym Herculesem ? (mam go na "piracie" ale jeszcze nie obejrzałem - Renny Harlina bardzo ceniłem za Die hard 2, Cliffhangera, Deep blue see i Długi pocałunek na dobranoc - fakt później mial słabsze filmy...
Film ten został wyprodukowany za 70 mln $ a wygląda gorzej niż nisko budżetowe filmidła. Fabułę i grę aktorską przemilczę. Gorąco nie polecam.
to już bajka Disneya HERKULES ( 1997 ) http://www.filmweb.pl/film/Herkules-1997-522
była bardziej ciekawa niż ten film, brakuje tylko dżojstika,
nie polecam, chyba ze ktoś się nudzi