Legenda Herkulesa

The Legend of Hercules
2014
4,9 18 tys. ocen
4,9 10 1 17729
Legenda Herkulesa
powrót do forum filmu Legenda Herkulesa

LINK [ http://www.youtube.com/watch?v=eBq1AupSrLI ]

Fajnie, że w antycznej Helladzie mieli gladiatorów. Na dodatek na sam widok Liama McIntyre'a, film przypomina mi seriale o Spartakusie z jego udziałem ("Spartakus: Zemsta" i "Spartakus: Wojna potępionych"). Herakles (a, przepraszam - Herkules) robi tu za biblijnego Samsona (scena zerwania łańcuchów), wow. Ten koleś ze "Zmierzchu" w ogóle nie pasuje do takiej roli. Może i przesadzam, w końcu to kino czysto rozrywkowe. W każdym bądź razie, mnie osobiście ten zwiastun nie zachwycił. Trzeba bedzie poczekać na "Hercules: The Thracian Wars".

ash_williams85

Ale ten zwiastun jest słaby....
Aż odechciało mi się komentować:(

ash_williams85

Jako fan serialu SPARTACUS patrzę na to nieco przychylniejszym okiem, ale fakt, cudów raczej nie będzie. Poza tym obecności postaci Herkulesa, tego, którego znam z mitologii tutaj nie stwierdziłem...

ash_williams85

Ale shit. Mix 300 i Spartacusów. Czuć kicz i taniość na każdym kroku. Paskudne zdjęcia i CGI. Krwawych scen też nie widziałem, a miał to być ten bardziej krwawy Hercules. Już na zdjęciach z planu Hercules: The Thracian Wars widać, że będą przynajmniej olbrzymie scenografie.
Może oglądnę, ale szykuje się gniot. Wystarczy spojrzeć na reżysera i scenarzystę.

Kofwit

Co do krwawych scen, to pewnie niedługo pojawi się też trailer eRkowy, to dość powszechnie stosowany zabieg, reszta niestety się zgadza, choć wciąż liczę mimo wszystko że będzie to coś przynajmniej oglądalnego. A co do wersji z the Rockiem to tam też niestety reżyser nie lepszy, a może nawet gorszy do tej tematyki...

hellboyjr

Zdjęcia z planu dają trochę nadziei.

ash_williams85

Wygląda jak film produkcji Asylum... Mam nadzieję, że w polskich kinach pojawi się Hercules: The Thracian Wars, a nie to coś...

użytkownik usunięty
ash_williams85

Jak dla mnie ten zwiastun pogrążył ten film jeszcze przed premierą.Mogli by go puszczać jako antyreklamę . Nie dość że film nie ma żadnej fabuł to nawet efekty specjalne wyglądają jak z przed 10 lat

ocenił(a) film na 2

Dobrze to ująłeś.

ocenił(a) film na 6
ash_williams85

Nie przesadzajmy. Film jeszcze nie wyszedł. Jest dużo filmów które mają lipne zwiastuny a są fajne. Jak dla mnie jakaś minuta zwiastuna to trochę za mało żeby komentować