LINK [ http://www.youtube.com/watch?v=eBq1AupSrLI ]
Fajnie, że w antycznej Helladzie mieli gladiatorów. Na dodatek na sam widok Liama McIntyre'a, film przypomina mi seriale o Spartakusie z jego udziałem ("Spartakus: Zemsta" i "Spartakus: Wojna potępionych"). Herakles (a, przepraszam - Herkules) robi tu za biblijnego Samsona (scena zerwania łańcuchów), wow. Ten koleś ze "Zmierzchu" w ogóle nie pasuje do takiej roli. Może i przesadzam, w końcu to kino czysto rozrywkowe. W każdym bądź razie, mnie osobiście ten zwiastun nie zachwycił. Trzeba bedzie poczekać na "Hercules: The Thracian Wars".
Jako fan serialu SPARTACUS patrzę na to nieco przychylniejszym okiem, ale fakt, cudów raczej nie będzie. Poza tym obecności postaci Herkulesa, tego, którego znam z mitologii tutaj nie stwierdziłem...
Ale shit. Mix 300 i Spartacusów. Czuć kicz i taniość na każdym kroku. Paskudne zdjęcia i CGI. Krwawych scen też nie widziałem, a miał to być ten bardziej krwawy Hercules. Już na zdjęciach z planu Hercules: The Thracian Wars widać, że będą przynajmniej olbrzymie scenografie.
Może oglądnę, ale szykuje się gniot. Wystarczy spojrzeć na reżysera i scenarzystę.
Co do krwawych scen, to pewnie niedługo pojawi się też trailer eRkowy, to dość powszechnie stosowany zabieg, reszta niestety się zgadza, choć wciąż liczę mimo wszystko że będzie to coś przynajmniej oglądalnego. A co do wersji z the Rockiem to tam też niestety reżyser nie lepszy, a może nawet gorszy do tej tematyki...
Wygląda jak film produkcji Asylum... Mam nadzieję, że w polskich kinach pojawi się Hercules: The Thracian Wars, a nie to coś...
Jak dla mnie ten zwiastun pogrążył ten film jeszcze przed premierą.Mogli by go puszczać jako antyreklamę . Nie dość że film nie ma żadnej fabuł to nawet efekty specjalne wyglądają jak z przed 10 lat