Legenda Herkulesa

The Legend of Hercules
2014
4,9 18 tys. ocen
4,9 10 1 17729
Legenda Herkulesa
powrót do forum filmu Legenda Herkulesa

Taki serialowy Spartacus tylko że z o wiele słabszą grą aktorów, o wiele słabszą fabułą, bez krwi i
nagości... I efekty CGI jak z serialu a nie filmu kinowego...

saturnin

Po obejrzeniu zwiastunu ten film kojarzy mi się z konwencją Gladiatora. Na pierwszy rzut oka i ucha zalatuje niestety kiczem. Co mnie dodatkowo zastanawia to drugi film o greckim półbogu w tym roku. Co ich tak naszło na tego Herkulesa? Czyżby chcieli spić trochę śmietanki na fali (dosłownie) sukcesu nowych 300?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
baraqs

Ty tak na serio? Obejrzałem ten film i jakoś nie zauważyłem by na każdym ujęciu dwóch panów chędożyło ze sobą. Ba... nawet na jednym tego nie było. Co do filmu to strasznie słaby...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
returner

Co do Spartakusa, to w sumie I sezon trzymał bardzo dobry poziom. Później niestety była zmiana aktora i jednak gdzieś ten czar prysł. Co do brutalności, nagości i tematu homoseksualizmu, to serial w sumie dość dobrze oddaje tamte czasy. Co prawda do poziomu HBO jeszcze długa droga, bo ta stacja potrafi robić seriale z niesamowitym klimatem... a reszta musi nadrabiać braki sporą ilością sztucznej krwi i udawanych stosunków. Tyle w temacie.

Hiropter

Hmm powstało kilka świetnych seriali spoza stacji HBO:
starsze Robin of Sherwood, Twin Peaks, X-files,
nowsze Dexter, Breaking Bad czy ewentualnie Borgias..
Ale masz rację HBO wiedzie prym:
Oz, Sopranos, Kompania braci, The wire, Rzym, Sześć stóp pod ziemią,
Zakazane imperium, Gra o tron, True Detective.
Osobiście uważam za najlepsze z wymienionych Breaking bad, Twin Peaks, Gra o tron,
mimo sentymentu do klimatycznego Robin of Sherwood i sympatii do Rzymu :)

returner

Ja z HBO bardzo dobrze wspominam Rzym. Naprawdę dobrze zrealizowany serial, który w dobrze oddaje klimat tamtych czasów. Co prawd historycy jak zwykle kręcili nosem, że co nieco poprzestawiane jest, ale i tak było tego mniej niż komplikacji w Dynastii Tudorów (choć to inna już stacja), która moim zdaniem także trzyma niezły poziom. Dexter też dawał radę, ale miał swoje wzloty i upadki, ale tak to jest z serialami, które nie mają od początku wyznaczonej linii fabularnej. Robin of Sherwood... klasyka dzieciństwa, choć ostatnio chyba na iplexie robiłem sobie powtórkę. Miasteczko Twin Peaks - po prostu trzeba obejrzeć. X-Files co nieco obejrzałem, ale ogólnie im dalej tym gorzej. Gra o Tron na bieżąco :) Reszty nie widziałem, choć przymierzam się do True Detective jak tylko wyjdą na BR.

Hiropter

Polecam zwłaszcza "Breaking Bad" - Serial kompletny. Wręcz idealny.
Moim zdaniem jest lepszy nawet od The wire czy Sopranos.
Coś na miarę Twin Peaks naszych czasów :)