PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=96277}

Legenda o Złotej Perle

Wai Si-Lei chuen kei
1987
6,0 156  ocen
6,0 10 1 156
Legenda o Złotej Perle
powrót do forum filmu Legenda o Złotej Perle

Fajny

ocenił(a) film na 7

Przez pierwsze 15-20 minut filmu raczej jest nudno i nic się nie dzieje ale dalej jest już lepiej. Jest to przygodowy film ale z klimatem filmów z Hong Kongu, a więc ogląda się to lekko. Niezła scena walki z mnichami w jaskini, poza tym pustynie z piramidami i końcówka z kosmitą i statkiem kosmicznym, który przypominał węża z serii sentai "Dairanger", której fragmenty zostały później użyte w drugiej serii "Power Rangers".
Jeśli chodzi o aktorów to fajnie było zobaczyć Samuela Hui - znanego z serii "Szalona misja" oraz Joey Wang - znanej z serii "Chińskie duchy".
Ogólnie "The legend of the golden pearl" to solidna dawka rozrywki, warto obejrzeć. Moja ocena: 7/10.

ocenił(a) film na 10
Axel

Dawno go już oglądałem. Muszę sobie kiedyś go przypomnieć.

A kojarzysz może taki film? Szukam wszędzie i nie mogę znaleźć.
"Szukam filmu o łysym (lub krótko ostrzyżonym) kapłanie, który ucieka przez jakąś pustynię. Wiem, że zakochał się w jakiejś kobiecie, ale cały czas go ścigają jacyś źli ludzie. W pewnym momencie, gdy jeden z nich go dogania - kapłan patrzy na niego i spala go wzrokiem. Leciało kilkanaście lat temu na RTL7. Science-fiction raczej."

ocenił(a) film na 10
underground73

Obejrzałem to dzisiaj jeszcze raz i muszę przyznać, że to przepiękny film. Scena, którą opisałem to prawdopodobnie mix z jakichś dwóch filmów, ale palenie wzrokiem występuje właśnie w tym filmie!!! Proszę bardzo, oto dowód:
http://www.youtube.com/watch?v=pM09jiJfq34&t=3m36s