Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
2010
7,2 35 tys. ocen
7,2 10 1 34780
7,3 14 krytyków
Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole
powrót do forum filmu Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole

Moja 'Opinia'

ocenił(a) film na 10

SPOILERY!!!!

Trochę się zawiodłam. Zwiastun wyszedł im lepiej. Nie podobało mi się to, że Metal Beak i Kludd to były dwie różne osobistości: przecież w książce Kludd był Beak'iem. Obaj zmarli pod koniec filmu, chociaż z Kluddem nie byłabym pewna > może powróci jako nowy High Tyto. Film jest dość brutalny, nie dziwię się, że od 12 lat. Sam Neill tak podkładał głos, że byłam pewna, iż to Bill Nighty. Fabuła niestety przewidywalna i niezbyt mnie zaskakiwała, aż wiedziałam, co będzie się dziać. Także.. moja ocena wyniesie na dzień dzisiejszy 6/10, aczkolwiek po obejrzeniu ładnej wersji też zdam relację: w niektórych momentach było ciemniej i trudniej było mi coś dojrzeć.

Mimo wersji CAM, efekty są bajeczne, aż poświęcę się i obejrzę z dubbingiem :)

ocenił(a) film na 6
ladraqkumeia

Widzę, że czytałaś książkę, czy jest ona dostępna w języku polskim (i nie jako ebook, bo ja toleruję tylko kartkowanie ksiażek:P) i czy warto ją przeczytać?

ocenił(a) film na 8
Rinoa_Sin

Ja jesteś właśnie świeżo po filmie ;) Czegoś innego się spodziewałam po zwiastunach ale film okazał sie przepiękny. ;) Z początku myślałam że dubbing popsuje wszystko lecz naprawdę był całkiem, całkiem. Dołączam się do pytania powyżej. Mam chęć przeczytać tą książkę.