Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
2010
7,2 35 tys. ocen
7,2 10 1 34780
7,3 14 krytyków
Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole
powrót do forum filmu Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole

Muszę powiedzieć że jestem w szoku, film zapowiada się świetnie, realizm animacji i magiczny klimat po prostu mnie poraził. Do tego postać reżysera, który potrafi odpowiednio wprowadzić widza w historię która dzieje się na ekranie, zapowiada bardzo dobry film.

ocenił(a) film na 9
dann86

po watchmanach ktorzy byli genialnym filmow, jak nie najlepszym
przeniosionym z komiksow? nie czytalem to nie wiem ile ich tam bylo xd
wracajac do sow, WOW , ale animacja, klimat tego, i najwazniejsze sowy!?
mysle ze sie nie zawiedziemy!

ocenił(a) film na 7
pivamornfis123

mroczny rycerz to najlepsza komiksowa ekranizacja genialne mroczne kino watchmen 2

BigDadddy

Zgadzam się, MROCZNY RYCERZ to najlepsza adaptacja komiksu jaką kino widziało do tej pory. Ale Zack Snyder i jego 300 oraz WATCMENI to także wysoka półka, dlatego tak bardzo liczę na ten film.

ocenił(a) film na 7
dann86

widziałem zwiastun i powiem że toy story 3 ma godnego przeciwnika w walce o oscara
pozycja obowiązkowa

ocenił(a) film na 6
BigDadddy

Zwiastun jest przepiękny! Cudowna animacja i te kolory! Mam nadzieję, że nie powtórzy historii 9, które zapowiadało się równie cudownie, a tymczasem było rozczarowująco śrdenie.

Rinoa_Sin

no zwiastun genialny, przede wszystkim efekty zachwycają:) a do tego muzyka 30 seconds to mars w tle...
Mi niczego innego nie potrzeba. no może oprócz całego filmu:D

użytkownik usunięty
dann86

Mam wielką nadzieję ,że dorówna fabułą do "Króla Lwa" i na pewno dostanie oscara 2011 .Nie oszukujmy się Toy story 3 jest ukierunkowana na rozbawienie widza [a tych produkcji wiele ostatnio] a Ga'hoole ma za zadanie Nas oczarować.

ocenił(a) film na 9
dann86

pięknie.. :) Animacja powalająca!

ocenił(a) film na 8
dann86

mi też się podoba : )

użytkownik usunięty
dann86

Nie wiem czy fabularnie będzie dobry. Jedno jest pewne animacja wygląda wspaniale, jeśli nie powiedzieć przepięknie. Świetne dopracowanie każdego elementu jaki pokazano w trailerze.

ocenił(a) film na 7
dann86

Dzisiaj widziałem trailer przed Starciem Tytanów i wymiękłem po prostu! Już mi się nawet tych tytanów odechciało:)!
Klimat i animacja po prostu mnie zmiażdżyły. A efekty 3D KOSMOS! No coś pięknego!

Był jeszcze trailer Shrek Forever, ale dla mnie nie miał szans w porównaniu z zapowiedzią tego filmu!

Normalnie napaliłem się jak szczerbaty na suchary ;)))!

MAGIA!!!

Stilnes

Dołączam się do zachwytów. Cudowny zwiastun.

dann86

ja tez napewno obejrze w kinie.zwiastun ze ciarki po plecach przechodza -magiczny,niesamowitymam nadzieje ze bedzie duzo trojwymiaru.nie moge sie doczekac.

dann86

Zwiastun fenomenalny.

ocenił(a) film na 5
dann86

Sowy wyglądają genialnie! Aż serce mi rosło jak się patrzyłam na ich lot. Zwiastun jest cudny i na pewno wybiorę się na ten film. Dobre wrażenie robiła też muzyka.

dann86

Zwiastun mnie zaczarował, a co dopiero będzie z filmem! Czekam z niecierpliwością i mam nadzieję, że animacja osiągnie sukces i zdobędzie Oskara, a nie jakaś szmira, która jest naciągana.

BeautyAndStupid

To jedna z niewielu animacji, które mam ochotę obejrzeć, i chyba pierwszy film, który chce KONIECZNIE zobaczyć w 3D. Widziałam w kinie zwiastun 3D: scena, kiedy sowa leci wśród kropel deszczu - ciaryyy.... No i jeszcze ta muzyka. Oczekuję czegoś naprawdę niesamowitego, i mam nadzieję, że twórcy mnie nie zawiodą:)

Ookami88

muzyka to oczywiście Kings and Queens - 30 Seconds to Mars, jeśli ktoś miałby ochotę....;]

eewulkaa

i nie jest to muzyka specjalnie zrobiona do tego filmu .

ocenił(a) film na 4
BeautyAndStupid

Nie ma to jak przyznawać Oscara filmowi za sam tylko zwiastun, skądinąd naprawdę świetny - sam dałem się nabrać, że wyjdzie z tego piękny film. Poszedłem dziś do kina i co? Obłędna animacja, przecudne sowy i... katastrofalna fabuła, okraszona dialogami, które wycięto by nawet z "Bambi"...
Słowem - co by było, gdyby połączyć ze sobą "300" i "Przygód kilka wróbla Ćwirka".
4/10 - szkoda pięciu dych (seans tylko w 3D i do tego z dubbingiem - też bardzo słabym...)... - dla nikogo, same sowy to trochę za mało. Nawet, jeśli tak piękne.
Kolejny przykład na to, że nawet najlepszy zwiastun nie przekłada się na jakość filmu. A szkoda.

dann86

pomysł z sowami trochę dziwny fakt, ale zwiastun robi wrażenie jak cholera