Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
2010
7,2 35 tys. ocen
7,2 10 1 34780
7,3 14 krytyków
Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole
powrót do forum filmu Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole

które z chęcią włączę swoim dzieciom, dobry przekaz, przyjemna i prosta historia. W dodatku świetne animacje, w HD miodzio.

Zgadzam się PIĘKNIE zrobiona bajka ...

Cpt_Pchelka

Dla dzieci? No może animacja,przekaz ok ale film ma parę brutalnych scen. Film od 8-9 lat :>

użytkownik usunięty
bisban

no, film spokojnie od 10 albo i więcej lat, nie chodziło mi o przedszkolaków :P

W wieku przedszkolnym to się oglądało Predatora i Robocopa. Co wy sobie robicie jaja? Bajki o sowach nie puścicie 8 latkowi?

0wner2

właśnie :P albo Batmana, a były bardziej brutalne niż ta bajka !!!
Chyba ludziom już po prostu odbija... Nic strasznego by dzieciom nie pokazywali, nie zabierali a pogrzeby, cenzurowali każdy przejaw nagości, walki i przekleństw.... A potem dziwią się, ze dzieciaki się wszystkiego boją....

0wner2

Najgorsze jest to, że tych systemów najbardziej trzymają się 30-latkowie, którzy właśnie oglądali "Robocopa" w wieku 8 lat.

ocenił(a) film na 7

Zgadzam się z Tobą. Film raczej nie nadaje się dla dzieci poniżej 9 czy 10 roku życia.
Ogólnie bajka jest przyjemna. Naprawdę ładna animacja. Ale fabuła odrobinę zbyt skomplikowana. Za dużo chcieli przekazać w jednym filmie i gdyby podzielić to na dwa, efekt byłby o wiele lepszy (i więcej kasy), zbyt wielu bohaterów poznajemy na raz, są zbyt podobni do siebie. Dopiero za drugim razem udało mi się zapamiętać imiona postaci a za trzecim nauczyłam się je rozróżniać. Dziecię pokochało tę bajkę choć podobnie jak ja na początku miało problemy z ogarnięciem bohaterów.

ocenił(a) film na 9

Niczego się dobrego nie spodziewałem, a dostałem coś bardzo dobrego. Zaskoczył, zauroczył, zachwycił.

Jest to najlepsza animacja, pod względem wizualnym jaką widziałem :) Prze piękna po prostu :)

ocenił(a) film na 8
Rysiu11

Ładniejszą animację widziałem chyba tylko w filmie Mirror Mask / Lustrzana maska. No ale tam faktycznie fabuła niszczyła mózg. No ale jak Neil Gaiman maczał w niej palce to nic dziwnego. Polecam gorąco.

ocenił(a) film na 8

Bardzo dobry film !!!! W życiu nie spodziewałem się takich epickich scen w bajce o sowach Oo

piratzhonolulu

Bardzo fajna bajka, animacja wspaniała. Co do treści to jest parę niedociągnięć np: co to jest niebieskie pole, szkoda, że sowa nosząca stalową maskę nie została pokazana bez maski, brak jakiegoś jednego humorystycznego zdarzenia, sów będących po przeciwnej stronie "ciemna strona" było wiele a w momencie kiedy dochodzi do walki pod koniec filmu wygląda to tak, że było ich tylko parę. Oczekiwałem bardziej widowiskowej walki ptaków. Ogólnie bajka bardzo fajna, polecam innym młodszym i starszym.

Kormino

ależ były humorystyczne chwile! Np mrs. dinner? :D Albo kołysanka dla sówek? :) A co do tego niebieskiego pola elektryczno-magnetycznego, to wiesz... Myślę, że to nam, dorosłym, może przeszkadzać - taka niewiedza. Ale wyobrażam sobie, że niektóre dzieci (np. ja byłam takim dzieckiem) zastanowi albo zachwyci tajemnica (przerażająca!:) - będą miały szansę porozmyślać, co też to mogło być i w jaki sposób działało, będą mogły wymyślać swoje historie, wyjasnienia itd. Widowiskowa walka ptaków? hmm... Szczerze przyznam, że "bardziej widowiskowa" mogłaby być zbyt przerażająca dla niektórych dzieciaków ;)

Muszę się z tobą zgodzić, bajka naprawdę ciekawa, muzyka przyjemna w uchu i nawet dość brutalna, ale takie bajki są najlepsze(dla małych dzieci raczej nie) ale jak dla mnie to właśnie takie bajki są fajne. Szkoda tylko że TUTAJ RADZĘ NIE CZYTAĆ KTO NIE OGLĄDAŁ SPOJLER!!!!!! brat głównego bohatera zginął, myślałam, że przeżyje i się zmieni na lepsze, ale cóż, i tak się nie nudziłam. Ocieniłam ją na 10/10 ponieważ animacja jest cudowna nigdy nie myślałam, że może być już aż taki postęp w animacji komputerowej, a także za to co napisałam powyżej. Naprawdę polecam:)

ocenił(a) film na 8
aneciora11

SPOILER

Yyyyyy... ale on nie zginął:D

Z wielką przyjemnością dołączam do fanów, wspaniała bajka, poczułam się, jakbym znowu miała 6 lat - odświeżające doświadczenie :))