Legion samobójców

Suicide Squad
2016
6,1 240 tys. ocen
6,1 10 1 240440
4,1 64 krytyków
Legion samobójców
powrót do forum filmu Legion samobójców

Krąży absurdalne przekonanie, że tylko krytycy narzekają na filmy DCCU, ponieważ nie znają się na kinie rozrywkowym, albo są opłacani przez Marvela. Problem w tym, że wielu widzów, czyli tych "normalnych", spragnionych rozrywki ludzi, albo fanów komiksów jakoś nie specjalnie jest zachwyconych filmami DCCU. Przyjrzyjmy się średniej ocen wystawionych wyłącznie przez tych "zwykłych" widzów w przypadku Legionu Samobójców i Batman v Superman: imdb 6.9 (oba), metacritic 6.7 i 7.0, rottentomatoes 7.0 i 6.5. No można pomyśleć, "całkiem nieźle", ale porównajmy te oceny do ostatnich filmów Marvela, jak Kapitan Ameryka: Wojna Bohaterów (8.2, 8.3, 9.0), Ant-Man (7.4, 8.1, 8.6), albo Avengers: Czas Ultrona (7.5, 7.1, 8.4). Nie piszę to jako krytyk, albo fan Marvela, ale jako fan DC. Bardziej obchodzą mnie adaptacje ich komiksów i dlatego niepokoi mnie sytuacja w której znalazło się Warner Bros/DC. Co prawda podobały mi się wszystkie dotychczasowe filmy DCCU, ale bardziej jako guilty pleasure, niż jako autentycznie dobre, dopracowane, przemyślane i spójne filmy rozrywkowe.

szmyrgiel

Może następne filmy będą dobre...

Jak dla mnie DC mogłoby równie dobrze olać filmy, i skupić się na tym w czym są świetni: grach,serialach (po części), kreskówkach (TT Go to był wypadek), animacjach i komiksach.