PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725816}

Legion samobójców

Suicide Squad
2016
6,1 239 tys. ocen
6,1 10 1 239229
4,0 71 krytyków
Legion samobójców
powrót do forum filmu Legion samobójców

Co z Batmanem???

ocenił(a) film na 6

Witam drodzy użytkownicy. Nie będę się wdawał w szczegóły filmu, kto był, widział, ocenił, jego sprawa. Mam tylko jedno pytanie. Skoro Batman pojawił się wcześniej to jest jak złapał Deadshota i Harley Quinn to gdzie był do cholery podczas tej całej masakry? Błagam pomóżcie mi z tym bo nie wiem czy ominąłem ten moment jak tłumaczyli tą nieobecność, tudzież czegoś nie zrozumiałem. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
red_lis

Stary, mamy sierpień, pewnie pojechał na wakacje... Trochę inicjatywy :P

ocenił(a) film na 8
fabcio93

Umarłam ^^

ocenił(a) film na 5
red_lis

Mnie też zastanawiało, czemu Batman i Superman nie mogą przyjść i rozpierdzielić imprezę.

urinmyveins

Superman obecnie jest no, jakby to ująć... trochę martwy. Nie było go nawet w zwiastunie Ligii Sprawiedliwości, którego akcja ma miejsce po wydarzeniach z Legionu Samobójców. Batman działa w mieście Gotham, na dodatek w pojedynkę chyba nie dałby sobie rady z armią uzbrojonych kitowców, Enchantress i Inkubusem. Dlaczego do akcji nie wkroczyła Wonder Woman, Flash, czy Aquaman to niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć.

ocenił(a) film na 6
szmyrgiel

Serio? Batman się porwał na Supermana a na jakąś wiedźmę i jej brata to już nie? Przecież jak tylko dostał cynk od Waller to od razu ruszył na Deadshota i Harley Quinn.

użytkownik usunięty
red_lis

Tak samo można zadawać pytanie czemu Batman nie wziął na klatę Zoda, skoro rzucił się na Supka co do, którego nie miał pewności czy jest zły. No i dlaczego członkowie Squadu- przynajmniej ci powiązani bezpośrednio z Batmanem, czyli 3 postacie- żyją skoro gacuś zabija. To uniwersum na chwilę jest tak mocno pretekstowe jak mocno pretekstowe są pewne wątki w Marvelu. Thor w dwójce ratuje sam cały świat, ale przecież Avengers są od takich zadań etc.

red_lis

Nie wydaje mi się, aby kryptonitowa zbroja i włócznia tym razem się sprawdziły.

ocenił(a) film na 8
red_lis

Dlatego, że akcja dzieje się w Midway City. Nie wiemy jak daleko jest ono od Gotham. Możliwe, że Wallers kazała mu się nie wtrącać, bo widzieliśmy, że ma z Batmanem kontakt. Mógł też być gdzieś z dala od Gotham, więc o całej akcji mógł nie wiedzieć.

ocenił(a) film na 6
Shadow_5

i właśnie taka odpowiedź mnie satysfakcjonuje. Dzięki wielkie i pozdrawiam