Legion samobójców

Suicide Squad
2016
6,1 240 tys. ocen
6,1 10 1 240439
4,1 64 krytyków
Legion samobójców
powrót do forum filmu Legion samobójców

Nie wiem skąd te głosy krytyki.Reżyser, scenarzyści i " eksperci" (o ile można to tak nazwać) zawiedli mimo to film ma dużo plusów co czyni go dobrym widowiskiem. Fabuła jest w prawdzie za krótka lecz świetna muzyka i genialne postacie odsuwają ją w kąt. Courtney i Robbie zagrali role życia ale to postacie Smitha i Hernandeza spodobał mi się najbardziej. Ta 4 rozmiata system. Rick Flag jest nimi troszkę przysłonięty lecz nie odstaje od nich. O Katanie i KC ciężko coś powiedzieć bo mieli za mało czasu ekranowego i kwestii do powiedzenia. Nawet synek tatusia Scott Eastwood daje rade i jakoś się spisuje. Niestety nie mogę tego powiedzieć o Enchantress i .... Jokerze. Gdy oglądałem zwiastuny myślałem że Leto wykreuje postać godną walczyć z Ledgerem. Myliłem się, Jared gra go jakby to był facet z mocnym porażeniem mózgowym który próbuje być groźny i straszny. Moim zdaniem ta postać było beznadziejna i w pewnym momencie UWAGA SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!! chciałem żeby on faktycznie umarł ( marzenie ściętej głowy) KONIEC SPOILERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na film polecam się udać i wyrobić sobie samemu opinię. Po złych reckach myślałem że będzie to kolejny badziew pokroju BvS. Na szczęście się myliłem i daje mu solidne 7/10.