Co by nie mówić...
Ocena IMDB: 9,7 - ok. 1270 głosów.
Czyżby zapowiadał się najlepszy film tej dekady? ;)
Jeszcze bardziej nie mogę się doczekać seansu... koniecznie IMAX! :)
Pewno skończy się tak jak myślałem po pierwszych reakcjach w necie gdzieś.... na około 50 % ;/
Nie bardzo mnie obchodzą oceny krytyków ale z ciekawości zajrzałem i czegoś nie rozumiem może ktoś mi wytłumaczy ?
Dlaczego oceny 2,5/4 i 3/5 dwóch krytyków uznane są za rotten ? Wyjaśni mi to ktoś?
RT ma podział tylko na "dobry" i "zły". Nie umie sobie radzić z tym, co jest po środku i często klasyfikuje "średni" jako "zły".
Trzeba to zgłosić administracji strony bo ocena 3/5 nie powinna być zgniła. 2,5/4 też w zasadzie nie, tam zgniłe są poniżej 60%
W sumie można było się tego spodziewać. Snyder był producentem, więc film ma praktycznie te same wady co BvS (kiepski montaż, drewniane postacie, zbyt chaotyczna i zapchana wątkami fabuła) Oby jednak finansowo Legion sobie poradził, bo bardzo chcę osobny film o Harley, a poza tym ludzie z Warner Bros zrozumieli już swój błąd i nie zasługują na same najgorsze rzeczy.
Teraz trzeba mieć tylko nadzieję, że Wonder Woman i Liga będą na wyższym poziomie.
" a poza tym ludzie z Warner Bros zrozumieli już swój błąd i nie zasługują na same najgorsze rzeczy."
Nie wiesz czy zrozumieli. Nie widziałeś filmu prawda?
Przecież po BvS nastąpiło przetasowanie składu, a Snyder chyba nie miał już całkowicie wolnej ręki przy tworzeniu JL, więc raczej zauważyli w czym tkwi problem. Niestety z Legionem było już trochę za późno, więc to zaliczy się jeszcze do tej "złej ery" DCU
To, że starali się poprawić błędy nie znaczy, że je naprawili. Zobaczymy jakie będzie JL i będziemy mogli oceniać. Mogli zrobić jeszcze gorzej.
Najgorsze jest to, że jeśli Suicide Squad jest tak zły jak mówią, a postacie w nim tak słabe, to całe uniwersum DC pasowałoby wrzucić do kosza i zacząć całkowicie od nowa. Budować uniwersum trzeba na postaciach, a na razie dwie najważniejsze czyli Batman i Superman leżą, jeśli i reszta będzie na tym samym poziomie to koniec...
Oczywiście, że trzeba czekać, ale wiesz, mnie już te trailery nastrajają optymistycznie. Już same kolory i interakcje między bohaterami mnie cieszą, bo dotychczas tego nie mieliśmy. Poza tym sam Ben Affleck wziął sprawy w swoje ręce, a ja akurat w tego człowieka wierzę.
Tylko, że teraz już nie mogą się wycofać, zabrnęli w to za daleko. Gdyby kręcili całe uniwersum od nowa to znów musieliby nagrać filmy z Batmanem i Supermanem(bo nie oszukujmy się, bez nich DCU nie ma prawa istnieć) a przecież dopiero co je dostaliśmy, za mała przerwa czasowa byśmy zdążyli za tymi postaciami zatęsknić. Dlatego teraz muszą ratować co się.
Zwiastun niestety może być przekłamany, tak samo jak Marvel paskudnie poleciał w kulki z Mandarynem w IM3.
Sądzisz, że w tej chwili Warner Bros bawiłby się w takie coś? Przecież gdybyśmy znowu dostali coś innego niż obiecywały nam trailery to by tych wszystkich prezesów DC rozszarpali. Chyba zostało im trochę instynktu zachowawczego, nie?
Marvel mógł sobie na kłamstwa pozwolić, bo wiedzieli, że ludzie i tak wydadzą na ten film miliony monet.
Faktycznie WB/DC jest mocno przyparte do muru. Aczkolwiek nie do końca chce mi się wierzyć w totalnego śmieszka Wayne'a. Flash spoko, Batman sypiący ciągle sucharami to tak średnio. Oby wszystkie jego żarty były w zwiastunie.
Imo jazda z krytykami, pomidorkami etc zaczyna robić się mocno niezdrowa Jak zgnoili Sucide Squad, który zapowiadał się na bardziej luźny film, to wcale się mocno nie zdziwię jak JL też mimo wszystko oberwie. Dobrze, że panuje chociaż równowaga w przyrodzie w innych aspektach Marvel się gubi, a DC daje rade.
Ale w sumie taki śmieszkujący Batman to dość prawdopodobne rozwiązanie. Może trochę im odbiło po miażdżących opiniach, że za poważne i teraz przegną w drugą stronę?
Wszyscy narzekali na to, że Snyder z każdego bohatera robi kalkę Batmana. Ciekawe czy spodoba im się jak teraz wszyscy będą dowcipkującymi podróbkami Flasha. Bo wiesz, tonący brzytwy się chwyta.
Też nie byłem przekonany ale doszedłem do wniosku, że właśnie taki powinien być Wayne gdy nie jest w swoim kostiumie.
Na takich serwisach jak IMDB na początku oceniają przede wszystkim fanboje, którzy nawet filmu nie widzieli, ale, że to DC to od razu 10. Z Marvelem jest podobnie zresztą. Recenzje niestety bardzo słabe... Mam nadzieję, że krytycy przesadzają, inaczej uniwersum DC będzie w jeszcze gorszym stanie niż teraz.
7,8 i 13 tysięcy głosów. Boże jaka słabizna, to już nawet BvS miało ocenę powyżej 8 z większą ilością głosów.