Legion samobójców

Suicide Squad
2016
6,1 240 tys. ocen
6,1 10 1 240436
4,1 64 krytyków
Legion samobójców
powrót do forum filmu Legion samobójców

Jared Leto

ocenił(a) film na 6

W mojej ocenie Jocker wyszedł tragicznie. Oglądając pierwsze części batmana i oczywiście mrocznego rycerza (genialna rola Heatha Ledgera) Jocker miał zostać odebrany jako prochopata (taka rola ciemnego charakteru w filmach). Jeśli chodzi o legion samobójców Jocker wyszedł jak model pajacujący leżąc sobie wśród broni albo strzelając - czyli parodia. Więcej makijażu i stylizacji postaci niż pracy włożonej w jakość odgrywanej roli.
Jared Leto był dobrym wyborem na Jockera (rola nieodżałowanego Heatha Ledgera jest niedoścignionym wzorem jak powinna wyglądać postać Jockera). Nie spodziewam się rewelacji w następnych częściach bo z roku na rok filmy o ludziach/postaciach o niezwykłych umiejętnościach produkowane są tylko dla efektów, nie przedstawiając żadnego przesłania. Bezmyślna rozrywka.

użytkownik usunięty
szolek

Według mnie Leto z twarzy nie pasuje. Ma jakąś taką... no, wygląda jak nastolatek.

Rozumiem ze postawiono na realizm. I że nowy Joker miał wyglądać jak z obecnych czasów, ale, niestety, nowy Joker jest 'gangsta'. Czyli młodociany koleś z kompleksem bogatego tatusia na którym się wybił, ale nie był 'zrozumiany' w dzieciństwie więc "został gangsterem". Tragedia. Tatuaze wyglądają podwójnie naiwnie, zwłaszcza wytatuowany "Mr. J" albo "Ha, ha, ha". Nie mówiąc o sposobie ubierania się http://photos.laineygossip.com/articles/jared-leto-tingles-23jun16.jpg

Natomiast o samej kreacji. Żeby być złym, nie trzeba robić "mrrrrr... hrrrrrr" aby wzbudzić przerażenie. Jak widać Pan Leto jednak pomylił wszystko. Jego kreacja polega na robieniu głupich min i jeszcze bardziej idiotycznego śmiechu. Krótko mówiąc: zachowanie nowego "Jokera" bylo cringowe.

Nadzieję jeszcze pokladam w Wonder Woman, Aquamen i The Batman. Jeśli one będą złe, to DCEU dalej pozostanie żartem.

ocenił(a) film na 8
szolek

Ale taki jest Joker właśnie w komiksach i bajkach

użytkownik usunięty
Himiteshu

Jak to

ocenił(a) film na 6
szolek

A mi się wydaje, że Leto w roli Jokera nie wypadł źle. Zagrał nawet dobrze. Co innego sama postać Jokera, ale to już robota scenarzystów, że zrobili z niego grzecznego kochanka zamiast bad guya.