Machina marketingowa ruszyła na dobre. Film wyjdzie dopiero w przyszłym roku, jednak już mieliśmy okazję zobaczyć naszych filmowych bohaterów i z przykrością muszę powiedzieć, że dizajn postaci nie napawa optymizmem co do filmu.
Joker, chyba najważniejsza postać, wygląda jak jakiś ekscentryczny playboy, nosi srebrną marynareczkę i wozi się ferari, ale najgorsze są jego tatuaże, które są kompletnie bezsensu. Enchantress wygląda jak emo mumia z balu przebierańców, killer corc powinien być bydlakiem pokroju hulka, a wygląda jak coś co wyszło z niego w toalecie. El diablo noszący kurteczkę futbolową wygląda jak jakiś członek gangu z wydziaraną gębą.
Całość wydaje mi się strasznie popkulturowa i płytka, mająca bardziej się prezentować, niż znaczyć.
A jak wy odbieracie pierwsze materiały?
El diablo i Killer Croc wyglądają masakryczni ale może go powiekszą albo coś z nim zrobią, ważne to żeby dobrze odegrali swoje role, a co do Jokera to tak średnio mi się podoba jego strój, a te tatuaże to widać że twórcy poszli na łatwizne napisali HAHA i dali pare czaszek... na pewno Joker Leto będzie bardzo ekstrawagancki i ta jego marynka rozpięta i klata wtf ? myśle że twórcy trochę przeholowali,no ale zobaczymy jak mu pójdzie co do reszty nawet mi się podoba,najbardziej czekam na Margot i ładnie nawt wygląda pasuje jej ta rola i oby też zagrała dobrze,a ty co sądzisz o Robbie jako Harley Quinn?
Dali nam Jokera który różni się całkowicie od tych którzy byli,co jest dla mnie na plus.Stroje będzie miał różne,biały garnitur i ten styl "playboya" to zwyczajne wzorowanie się na Jokerze z komiksu Dark Knight Returns,zresztą BvS czerpie inspiracje z tego komiksu,strój i zbroja Batmana żywcem wyjęte z tego komiksu.Tatuaże mi nie przeszkadzają,przecież nie będziemy oglądać cały czas Jokera biegającego z gołą klatą,mam jedynie zarzut do tatuażu na czole.
Enchantress wygląda jak.....czarownica,i tym właśnie jest.Killer Croc proszę Ciebie nie zawsze był taki gigantyczny,wyraźnie czerpią inspirację z jego klasycznego wyglądu.Odsyłam do tych obrazków:
[http://vignette4.wikia.nocookie.net/batman/images/9/95/1573864-killercroc3.jpg/ revision/latest?cb=20111018213208]
[http://vignette3.wikia.nocookie.net/batman/images/1/16/Killer_Croc-Deathgrip.pn g/revision/latest?cb=20120811191023]
Jego choroba się rozwija jakbyś nie wiedział,ma różne etapy.
El Diablo ma wydziaraną gębe bo tak własnie wygląda w komiksach lol xD.Ma na mordzie tatuaż czachy.Dali mu kurtkę zeby za to nie latał z gołą klatą.
[http://s1.postimg.org/je3e4dp3z/El_Diablo_Suicide_Squad_relaunch_DC_Comics.jpg]
Ogólnie postacie mają bardzo uliczny styl,mi się podoba takie podejście.
Podejrzewałem że ktoś wysunie takie argumenty, ale nie wszystko przeniesione z komiksu wygląda dobrze.
Croc rozmiarów Hulka by wyglądał gorzej w takim razie.I taki El Diablo bez swoich tatuaży to już by nie była ta sama postać tylko jakiś zwyczajny koleś.
Enchantress też za zwyczajnie by wyglądała w swoich zwyczajnych szatach,także poszli bardziej w wygląd okultystycznej wiedźmy.
Tak, ale ty porównujesz dwa warianty i je oceniasz, a ja wierzę, że po prostu można było to zrobić dużo lepiej.
Przerośnięty Croc to już praktycznie potwór/kanibal.Nie widzę go współpracującego z ludźmi w takiej formie.Więc pewnie twórcy mają inny koncept i jego początkowa forma bardziej się wpisuje w zamysł/scenariusz twórców.
El Diablo pewnie zginie,więc to jak wygląda nie ma większego znaczenia,zwłaszcza że wygląda jak powinien.
Enchantress była członkiem Justice League Dark i prawdopodobnie może do nich później we filmach dołączyć jako że scenariusz do JL:Dark został już napisany przez Del Toro,wygląd Enchantress idealnie pewnie się wpasuje do wizji Del Toro,on lubi taką "dziwność".W dodatku JL:Dark to ekipa zajmująca się czarną magią i okultyzmem,Enchantress wygląda jakby zajmowała się tym.w dodatku sama postać jest szurnięta,więc wygląd dodatkowo podkreśla jej zwariowaną nature.
cos mi sie wydaje ze niewazne co by zrobili i tak bys krecil nosem i marudzil ze moglo byc lepiej :P