PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725816}

Legion samobójców

Suicide Squad
2016
6,1 240 tys. ocen
6,1 10 1 240028
4,1 84 krytyków
Legion samobójców
powrót do forum filmu Legion samobójców

Joker. Całe szczęście było mało scen z nim, bo był tak tragiczny, że się oglądać go nie dało.
Ciągle mam przed oczami zachwyt ekipy, że jak Leto grał, to wszyscy w skupieniu go oglądali.... co za bzdura.

ocenił(a) film na 4
rl89

Moim zdanie, to największy plus, a film to niewypał. Leto zagrał świetnie, a sama kreacja Jokera tylko prosi się o więcej czasu na ekranie. Genialnie go napisali, idealnie wpasował się we współczesny świat jako gangster i psychopata, a nie klaun urwany z innej epoki. Świetnie oddał emocje jakie nim kierowały po zamknięciu Harley. Ten Joker dosłownie mnie przerażał i chcę go więcej w filmie Afflecka. Moim zdaniem najlepiej zagrany Joker do tej pory, a swój czas (choć na prawdę krótki) wykorzystał na 200%

ocenił(a) film na 5
kpawlak2000

Chyba byłem na innym filmie, bo tu Joker był mało wyraźny i nie pokazał nic... prócz miłości do HQ

ocenił(a) film na 4
rl89

To idź na film drugi raz

ocenił(a) film na 5
kpawlak2000

Równie dobrze możesz się zachwycać grą Flasha.

ocenił(a) film na 7
kpawlak2000

dla mnie również to nie joker był niewypałem tylko ta czarownica gówniana.

ocenił(a) film na 7
rl89

Trzeba pamiętać że niestety wycięto z filmu połowę scen z nim i na pewno nie pokazał nam całego potencjału swojej wizji Pana ''J''... w sumie mnie też nie przekonał ale mam nadzieje że wypuszczą wersje reżyserską gdzie będzie go po prostu więcej a sam Joker pojawi się jeszcze w nowym Batmanie a może i w Justice League (kto wie).

ocenił(a) film na 5
Emarblues888

No z pewnością, gdyby pokazali więcej scen, to może zmieniłbym opinię. HQ w zwiastunach wydawała się słaba, a tu proszę, miła niespodzianka.
Nie rozumiem jednak tego zachwytu Jokerem w tym filmie, skoro było tylko kilka scen z nim i to jeszcze wątpliwej wartości. Nie widziałem w tych scenach nic wyjątkowego.

ocenił(a) film na 4
Emarblues888

Ja miałem ciary na każdej scenie z jego udziałem. Inni odtwórcy tej roli w żadnym momencie nie zrobili na mnie takiego wrażenia

ocenił(a) film na 5
kpawlak2000

SPOILER

Tak? To co takiego pokazał w scenie z rozłożonymi "zabawkami"? Masz ciarki od jego śmiechu?

ocenił(a) film na 4
rl89

Nie chcę się z Tobą kłócić. Mamy odmienne zdanie co do tego i niech tak zostanie. Wszystko co chciałem napisać w tym temacie już napisałem

ocenił(a) film na 4
kpawlak2000

A co do Wersji Reżyserskiej, ktoś na FW twierdzi, że sam Ayer powiedział, że takowej nie będzie, jednakże nie jestem w stanie potwierdzić tej informacji.

ocenił(a) film na 5
kpawlak2000

Naprawdę nie chcę zbytnio krytykować, bo każdy może mieć inne odczucia, ale naprawdę zastanawia mnie jak może ktoś zachwycać się kilkoma scenami, które niczego nie przedstawiają? Trochę śmiechu, kilka słówek.
Jedyna dłuższa scena to w fabryce (no fakt, całkiem nieźle to zagrał) i w klubie (beznadzieja).

ocenił(a) film na 7
rl89

jak dla mnie najlepszy filmowy Joker, w każdym razie lepszy od tego u Nolana, do tej pory nie rozumiem zachwytu nad tamtą kreacją... szalony, nieobliczalny a jednocześnie można go polubić :)

ocenił(a) film na 4
Gracjanus

Ledger był niezły, Leto jednak bardziej do mnie przemawia. Jak to kiedyś czytałem "Dzieciństwo kończy się z momentem, gdy kończysz faworyzować Batmana i zaczynasz lubić Jokera", ja właśnie spośród wszystkich Jokerów, z ostatnim utożsamiam się najbardziej. Niektórzy mogli się zatrzymać jeszcze na Nicholsonie lub Ledgerze

użytkownik usunięty
rl89

"Ciągle mam przed oczami zachwyt ekipy, że jak Leto grał, to wszyscy w skupieniu go oglądali.... co za bzdura"

Dobra, może brzmieć głupio, ale aktorzy po prostu robili to do czego zobowiązuje ich umowa-za pewne przy okazji promowali dodatkowo film.Co byś cie chcieli, żeby totalnie gnoili ten film? To by było żenujące zachowanie, bez klasy. Jaki film sam rzeczywiście nie jest, pewnie dobrze się przy nim bawili.

ocenił(a) film na 9
rl89

Haha.
A według mnie Joker 10/10! Leto zagrał idealnie, i jest moim ulubionym Jokerem jak dotąd. Szkoda że tak mało go było... Chcę osobny film z Leto w roli głównej jako Mr. J. :)