Legion samobójców

Suicide Squad
2016
6,1 240 tys. ocen
6,1 10 1 240439
4,1 64 krytyków
Legion samobójców
powrót do forum filmu Legion samobójców

Kto już widział, jak wrażenia? Mi osobiście nawet się podobało, początek świetny, wprowadzenie bohaterów, zarysowanie fabuły. Zakończenie tez nienajgorsze, natomiast w środku fabuły film mocno zwalnia. Jeżeli chodzi o bohaterów to ratują tutaj Harley (w ogóle super rola Robbie), Will Smith, Joker no i trochę krokodyl, gość od płomieni oraz ta szefowa całego projektu. Tak poza tym to nikogo nie zapamiętałem. Na razie nie oceniam, obejrzę drugi raz to się zastanowię. A No i trzeba nadmienić, ze fajny soundtrack.

MasterOfYourDisaster

Nie jest to słaby film, do poziomu BvS daleko, ale mógł być to film co uratuje DCEU. A tak to tylko trochę mnie pocieszył po tych 2 średniakach. Dlatego ci co nie widzieli niech się spodziewają, że film będzie ssać, i może im się to spodoba. Ja tak zrobiłem ;)

użytkownik usunięty
LordVader345

"Dlatego ci co nie widzieli niech się spodziewają, że film będzie ssać, i może im się to spodoba" ocena 7/10.O co chodzi?
Poza tylko daleko do BvS, że w sensie nie tak gówniany, czy nie tak ekhmm... wspaniały?

Ja się nastawiłem na to, że film będzie ssać i co dostałem? Zaskoczyłem się, i chyba dlatego film oceniłem dobrze :P

A to że daleko do BvS - chodziło mi o to że nie jest tak kiepski.

użytkownik usunięty
LordVader345

A to spoko. Ciekawe, że film zjechany, ale jednak sporo recenzentów mówi, że ma dobre to co właśnie w batman v superman leżało totalnie- relacje między postaciami, ich charakter, trochę zabawy i luzu w sobie i muzykę- wiem, że są ludzie, którzy kupują pompatyczna muzykę zimmera, gość był genialny w batmanach Nolana, ale mnie już ta epickość męczy niesamowicie.

Chociażby Komiskomaniak, sfilmowani i chyba angry joe mówili o tych zaletach.

Tym bardziej że wychwalał i to nawet ci co nie są fanami DC :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
MasterOfYourDisaster

Film mi bardzo mi się podobał :) soundtrack też naprawdę świetny.
Ogólnie to znam kilka postaci z Arrow i miałam nadzieję, że nie zepsują mi opinii o nich, ale aktorzy tak świetnie zagrali, że to chyba nie było by możliwe. Generalnie wszyscy aktorzy na duży plus oprócz Cary Delevinge - jako wiedźma była w miarę, jako pani archeolog to szkoda gadać. Powinna zostać przy modelingu. No i postać jej brata mi się nie podobała.