PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725816}

Legion samobójców

Suicide Squad
2016
6,1 239 tys. ocen
6,1 10 1 239257
4,0 71 krytyków
Legion samobójców
powrót do forum filmu Legion samobójców

OSCAR?!

ocenił(a) film na 6

Serio kuu*waa

ocenił(a) film na 4
Kajtek_Studios

Konkurencji nie było za wielkiej, jak dla mnie charakteryzacja to najlepszy punkt tego filmu(poza Kataną)

ocenił(a) film na 4
Kajtek_Studios

Czekam na moment kiedy WB dostanie Oscara za montaż lub reżyserię <sarkazm>.
Doctor Strange miał przynajmniej jakąś konkurencję...

wifi_wifi

http://www.filmweb.pl/Mroczny.Rycerz/awards

Wystarczy? :)

Ja czekam, aż Marvel dostanie Oscara za cokolwiek. :D

ocenił(a) film na 4
Szejku

To był sarkazm dotyczący tego, że Ayer nie miał wpływu na kształt swojego filmu. WB zabrało materiał który nakręcił, dało jakimś koreańczykom od trailerów do zmontowania, zmontowało z wersją Ayera i wyszedł ten potworek, który poza ścieżką dźwiękową i Willem Smithem, którego uwielbiam w każdej roli, nie oferował praktycznie nic.

Także Twój przykład tu nie pasuje, bo Mroczny Rycerz to dzieło w 100% Nolana i jego ekipy, dzieł spójne, wywołujące emocje i jeden z najlepszych filmów o superbohaterach.

Kogo pokonał Legion w drodze po Oscara? Nie wiem. Kto pokonał Doctora? Księga Dżungli i największy przełom w animacji komputerowej zwierząt od czasu Avatara. Ja także czekam, aż Marvel coś dostanie, bo moim zdaniem Zimowy Żołnierz spokojnie mógłby dostać za coś nominację (kto wie może nawet i best picture). Ale spokojnie, nadal czekam na dobry film od DC, to poczekam na Oscara dla Marvela.

wifi_wifi

Jak się nazywasz i jaką masz posadę w WB, że masz dostęp do tak tajnych informacji? Co, nie masz? Jesteś Januszem, a wszystko co piszesz to twoje urojenia? Aha. :)

ocenił(a) film na 4
Szejku

Żartujesz? Te "tajne" informacje wyciekły w wakacje. I to nie były plotki. Ta koreańska firma nawet to potwierdziła. Ciekaw jestem jakim innym cudem Ayer sam zrezygnowałby z wizji mrocznego świata, który przedstawił w pierwszym zwiastunie. I czemu wyciąłby połowę scen Jokera, którym ten film był w dużej mierze reklamowany.

wifi_wifi

Wyciekły? Znów mówisz o rzeczach o których nie masz pojęcia i łykasz wszystko co przeczytasz, każdą plotę. Jak młody pelikan! :)

wifi_wifi

Oscar dla Zimowego Żołnierza. xDDD Ciekawe za co, chyba za ilość bzdur. :D

ocenił(a) film na 4
Szejku

Za genialny klimat thrillera politycznego, za ciekawy rozwój bohaterów, za spójną fabułę, za najlepiej sfilmowaną akcję w kinie superhero do tej pory. Ale najbardziej to chyba za całokształt. Wielu krytyków filmowych zastanawiało się, czy będzie to pierwszy film MCU nominowany do best picture. Szkoda, że najwyraźniej Akademia nie była gotowa.

I dzięki za ten komentarz o urojeniach. Skoro ja jestem Januszem, to ty musisz być głuchoniemy skoro nie słyszałeś, ani nie czytałeś o tym co WB odwala za scenami swoich filmów. Czekam na kolejny film dla fanów, czyli Wonder Woman, która do tej pory nieudolnie próbuje skopiować to co w MCU zrobiono kilka lat temu w Kapitanie oraz Thorze (aha zastanawia mnie gdzie się podział ten cały Wasz "mhok" (r jest nieme).)

wifi_wifi

Najlepsza akcja Superhero, widzę, ze kolega nie oglądał Mrocznego Rycerza, MOS i BvS. Duże zaległości ma kolega do nadrobienia! :)

Ja w odróżnieniu od ciebie nie łykam wszystkiego jak młody pelikan. Jaki mrok? Nie widziałem w trailerach WW tysiąca sucharów na minutę, więc do klimatu disneyowskiej papki jeszcze daleko! :D

ocenił(a) film na 4
Szejku

Suchary z MCU różnią się tym że niektórych naprawdę bawią. Suchary z trailera WW nie rozbawiły nikogo.

Mroczny Rycerz był świetny, ale nie uwielbiam go za akcję. A w sumie przyznam Ci rację. Mówiąc o Zimowym Żołnierzu miałem na myśli najlepszy (zaraz po Mrocznym Rycerzu). MoS widziałem i jest to nawet fajny film, który z Supermana który w komiksach jest promienny, uśmiechnięty i w ogóle, zrobili cierpiętnika i Mesjasza (interpretacja tej postaci w taki sposób jest po prostu bez sensu). A o BvS i Marcie nie będę się wypowiadał. Poza tym, mamy tu kolejny przykład gwałtu na postaci, czyli Batmana. Odarcie go z intelektu na rzecz gościa który po prostu zabija i piętnuje bandytów jest tak idiotyczne jak tylko się da. Na dodatek zabijają eSka zanim ktokolwiek z widzów ma szansę się do niego przywiązać. Wiesz co by było jakby zginął Kapitan Ameryka? Ludzie, którzy przywiązywali się do niego przez tyle lat naprawdę by coś poczuli. A tu jest Superman, nie ma Supermana, ale co mnie to (poza tym pewnie prędzej czy później go wskrzeszą).

Ale wiesz co dla Ciebie jest najgorsze? Że filmy marvela sprzedają się świetnie. Każdy kolejny bije jakiś rekord. Mają wysokie oceny od krytyków jak i widzów. A DC leży i płacze. I niestety dopóki ktoś nie ogarnie tego burdelu, to całe to uniwersum upadnie bardzo spektakularnie. Bo WB nie zarobi na filmach "dla fanów". Niech tylko Justice Leauge dostanie takie recki jak BvS to Ben Affleck po prostu zrezygnuje z roli Batka. Tak takie plotki też już były. Tak samo jak to że na planie WW nikt nie ogarnia chaosu. Flash traci scenarzystów i reżyserów, Ayer kręci cycki Gotham City Sirens (bo się sprzeda bo będą cycki). Jedyne co się u DC jakoś robi to Aquaman. Ale on sam nie uratuje DC. Niestety BvS i SS to był po prostu okropny failstart. Nie mówię, że nie widziałem w BvS zalet. Ale jeżeli przyrównujesz ten film do Mrocznego Rycerza, to szczerze współczuję Nolanowi. A marvel będzie powstawał i powstawał i powstawał i powstawał i powstawał i powstawał...

wifi_wifi

Sucharów w trailerze WW nie ma, są fajne dowcipy które bawią większość.

Ta interpretacja Supermana jest najpopularniejszą i najcześćiej używaną przez ekspertów interpretacją, także fakt, że mówisz, że jest bez sensu pokazuje tylko to, że nie masz pojęcia o czym mówisz.

Na jakiej podstawie twierdzisz, że Batman został odarty z intelektu?

Filmy Marvela sprzedają się świetnie, a filmy DC też sprzedają się świetnie, w 2016 w USA zarobiły więcej niż filmy Marvela bijąc wiele rekordów, także widocznie ból tyłka masz. DC ma się świetnie, ostatnio zgarnęło Oscara, nie wiem czy widziałeś. :D

No były takie plotki i oczywiście łyknąłeś jak pelikan, czyli standard. :D

Kajtek_Studios

No i co jest w tym dziwnego? Akurat pod względem charakteryzacji i fryzur SS jest bardzo dobre. A konkurencji praktycznie nie było w tym roku..

ocenił(a) film na 3
sentia

Zgadzam się a najlepszą fryzurę ma Will Smith, stąd ten Oscar

Kajtek_Studios

Nie rozumiem całej sensacji wokół Oscara dla Suicide Squad. To nagroda TYLKO za charakteryzację (makijaż, peruki, maski), na którą film zresztą zasłużył. Akademia raczej nie kierowała się zgodnością z materiałem z źródłowym (czy Jokerowi i Harley pasują tatuaże itd), tylko samą jakością charakteryzacji, a ta była dosyć pomysłowa, pełna detali i wymagała sporego wysiłku.

użytkownik usunięty
Kajtek_Studios

Też na początku się zaniepokoiłem, ale potem zdałem sobie sprawę że ten Oscar jest za charakteryzację, więc teraz mi lepiej :)

Boli dupa, że DC ma Oscarowe filmy superhero, co? Dobrzeee, ma boleć. :D

użytkownik usunięty
Szejku

No jasne, teraz fanboje DC będą bardziej bronić swojego uniwersum bo jeden ich chuj*owych filmów dostał Oscara w kategorii która nie ma specjalnie znaczenia dla samego filmu, może dla strony technicznej ale nic poza tym

O który film chodzi? DCEU nie ma chu******** filmów, stąd moje zdziwienie i dezorientacja. :D

użytkownik usunięty
Szejku

DC wypuściło ostatnio 3 filmy (lub 4 jeżeli zaliczymy adaptację Zabójczego Żartu) i każdy z nich ssał

DC wypuściło 3 filmy z DCEU i każdy z nich był zajebisty.

użytkownik usunięty
Szejku

Nie

Tak.

ocenił(a) film na 6
Kajtek_Studios

nic dodac nic ujac :P

ocenił(a) film na 9
Kajtek_Studios

Oscar za kostiumy? Gdzie są teraz ci ludzie co mówili "wygląda jak słaby cosplay"?