PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725816}

Legion samobójców

Suicide Squad
2016
6,1 240 tys. ocen
6,1 10 1 240028
4,1 84 krytyków
Legion samobójców
powrót do forum filmu Legion samobójców

i bez komentarza film jest bardzo słaby, a najbardziej kuje mnie w oczu postać Jokera. Kiedy pierwszy raz obejrzałem ten film pomyślałem " no w sumie nie ma tragedii takie typowe kino akcji", jednak dopiero podczas drugiego seansu zauważyłem liczne niedociągnięci. Po pierwsze Joker, Leto na pewno nie chciał naśladować Ledgera ( który też nie był idealny ) jednak mimo, iż bardzo lubię Jereda to trzeba powiedzieć, że rola Jokera jest spieprzona po całości, próbuje ( przynajmniej ja tak to odebrałem) on być na siłę śmieszny oraz groźny co mu nie wychodzi, dodatkowo jego zachowanie bardziej denerwowało jak przerażało . Po drugie dużo bohaterów bez historii, dostajemy masę na prawdę świetnych postaci jednak dogłębnie omawiane są tylko 3 Joker, Harley Quinn oraz Deadshot. Reszta niby są ale to takie bycie na pokaz te postacie nie wnoszą swojej historii. Podobno ma to być film który zapoczątkuje serie o złoczyńcach z DC jednak dla mnie to za mało. Według mnie jedynymi postaciami godnymi uwagi byli Harley Quinn która nie była idealna w tym filmie ale przyjemnie się na nią patrzyło i to nie tylko z powodu stroju, oraz Deadshot którego historia była przedstawiona jednak Will Smith mógł wyciągnąć więcej z tej postaci jednak duży + dla niego. I są to chyba jedyne postacie których filmy chciałbym zobaczyć w przyszłości. Tak wiec jak na razie DC znacząco odstaje od Marvela . Niestety dla twórców Suicide Squad, Marvelowski Deadpool jest o niebo wyżej. Ale to tylko moje zdanie .
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
Glladius

Ja jestem załamana postacią Harley Quinn bardziej od Jokera. Relacje tej dwójki zostały idealnie spartaczone. Film z potencjałem, a tu stało się gówno.

ocenił(a) film na 4
Mania_X26

Niby tak, jednak ja jako wielki fan Jokera czekam nadal na Jokera idealnego. Heath Ledger mimo iż świetnie się go ogląda w " Mrocznym Rycerzu", to był to film dosyć mroczny i tam ten Joker wpisał się idealnie choć brakowało mi trochę takich "żarcików" z jego strony. W " Suicide Squad" Joker był dziwny jego niektóre ubióry, ruchy, zachowanie kompletnie nie posuje do tego typu postaci i to mnie najbardziej bolało. A tak najbardziej brakowało mi tego namalowanego uśmieszku który można powiedzieć, że jest wizytówką Jokera. Co do Harley Quinn to widziałem ją po raz pierwszy na ekranie i mam nadzieje, że za pare lat zrobią o niej ciekawy film ponieważ myśle, że jest to bardzo ciekawa postać co więcej kobieta, a co więcej zła kobieta tak więc jest to świetne połączenie .

ocenił(a) film na 1
Glladius

Jej interpretacja w filmie jest fatalna. Zabrali jej całą głębie.

ocenił(a) film na 8
Glladius

Harley Quinn z DCEU nie jest "złą" kobietą...

ocenił(a) film na 8
Glladius

Ten Joker jest bardzo komiksowy, świetna rola