Długo nosiłam się z zamiarem założenia nowego wątku na forum. Myślałam, że wystarczy mi krótka notatka przy ocenie, ale nie - tam jest zdecydowanie za mało miejsca, więc jednak uległam i jestem tu, witajcie.
Na wstępie zaznaczam - co zresztą widać po sześciu przyznanych gwiazdkach - że film raczej mi się podobał niż nie. Najbardziej urzekła mnie ciągła akcja, w większości dobre efekty specjalne i ścieżka dźwiękowa (miodzio <3). W dalszej kolejności postacie (również nie wszystkie).
Czuję jednak niesmak i niedosyt z różnych powodów. Przede wszystkim:
1) Najlepsze, najbardziej chwytliwe sceny użyte zostały w zwiastunach i miksach na Youtube (większość z Harley, na której zbudowano promocje filmu, choć tak na dobrą sprawę była jedną z mniej ciekawych postaci), w filmie zaś je porozbijano i rozrzucono byle jak i byle gdzie.
2) Przez cały film czekałam, aż rozpocznie się akcja (treść) właściwa. Po godzinie uznałam, że jednak treścią filmu jest brak treści.
3) Położony nacisk na seksowną Harley, kiedy byli dużo lepsi bohaterowie, w tym chociażby Headshoot, Diablo i ten koleś z bagien.
4) Wątek Jokera to ja nie wiem po co wcisnęli. Tzn. wiem - bo psycho love story się sprzeda - ale tak naprawdę miał on zero wartości dla fabuły filmu.
5) Część efektów związanych z wiedźmą wieśniackich.
6) Końcówka filmu, gdzie wiedźma idealnie odczytywała pragnienia i myśli bohaterów, po czym dała się podejść Harley - żal ;)
7) No i happy end x 2. Aż cud, że rodzina Diablo nie zmartwychwstała.
Tak więc ogólnie mi się podobał i nie nudziłam się ani przez minutę, za to czuję zawód, bo sądziłam, że film będzie o czymś innym. W zasadzie o czymkolwiek. Wyszła ładna i świetnie udźwiękowiona wydmuszka.
PS O dubbingu nie wspominam, bo to nie porozumienie roku 2016. Film tylko z napisami!!!