po pierwsze jakis czas temu kategoria tego filmu to byl thiriller a nie jak teraz (i jak sie spostrzeglem po seansie) horror. moze nie jest to jakis ultra horro ale chyba do tej kategori mozna podpisac ten film.
po drugie zwiastun kupił mnie w pełni ... jednak nie odzwierciedlał tego filmu takim jakim rzeczywiscie był. dodatkowo została tam pokazana scena na ktora widz czeka do konca filmu ;) jednym slowem malo inteligentne zagranie.
po trzecie spodziewalem sie czegos w stylu wyspy tajemnic (mogla to byc nawet chamska kopia poniewaz uwielbiam wyspe :D) podpierajac sie o punkt drugi pewnie wiele osob mialo takie nadzieje iii fakt, jeden element był zywcem sciagniety z filmu z di caprio (albo i dwa jesli ktos uwaza ze papierosy szkodza zdrowi)
po czwarte film nie miał zbyt duzo wspolnego z tzw wkretowa teoria co moglby sugerowac polski tytuł. nie było w nim glebokich przemyslen na temat ZYCIA i oraz brakowało madrych i filozoficznych wypowiedzi.
to tyle z mojej storny, osobiscie czuje sie zawiedziony, nawet pod koniec filmu spogladalem na zegarek w oczekiwaniu na koniec...
czego nie rozumiesz ? film w zadnym stopniu nie ocierał sie o wyspe tajemnic i nie byl ambitny. zwiastun zapowiadał cos na miare wyspy ktora była AMBITNA i ciekawa a lekarstwo mialo fabułe prosta jak budowa cepa i do tego było głupio straszne :(
Nie było głębokich przemyśleń na temat życia? Oglądałeś ten film w ogóle?XDDD
Ten cały film to jedna wielka metafora. Tam było mnóstwo UKRYTYCH znaczeń, metafor, itp. po prostu tego nie zauważyłeś, a jak piszą inni, film trzeba obejrzeć najwidoczniej parę razy, żeby zrozumieć ;)
Nie było nic powiedziane wprost. Film jest dla tych, którzy oglądają uważnie, potrafią odgadywać nieoczywiste rzeczy.
A film nie ocierał się się o wyspę tajemnic, bo nie miał XD
to co tam bylo ambitnego i z przeslaniem ? wegorze w ludziach czy gwałcenie corki .... i w konsekwencji człowiek z wegorzy.
moze troche na goraco dokonałem oceny ale jak tak teraz to sobie przypominam to byly tam obsurdalne sceny. zaczynajac od tego ze jakis wazny pracownik firmy jedzie po kogos gdzies i nagle znika i nikt go nie szuka xd. gatunek to wlasciwie nie wiadomo co, czy to horror czy thiriller czy psychologiczny czy moze sci-fi bo ludzie wegorze to chyba nie jest legenda :D
jak ktos ogladał troche wiecej filmow niz blockbustery i hit na sobote w TVP1 to widzac taki film dokładnie wie co sie dzieje. ja tak mialem, to ze ta dziewczynka byla jego córka w zadnym stopniu mnie nie zaskoczylo a wrecz rozczarowalo ...