PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439584}

Lektor

The Reader
2008
7,8 210 tys. ocen
7,8 10 1 210205
7,1 55 krytyków
Lektor
powrót do forum filmu Lektor

Gertrude

ocenił(a) film na 6

Ja chyba jestem ślepa, oglądałam film i nie pamiętam, żeby była tam
pokazana żona Michaela... Gdzie ona się pojawiła?

ocenił(a) film na 10
Redrum

no ja też jej nie kojarze

za krótki <br/>
za krótki <br/>

olenkaaaaaaaaaa123

Jesteście okropni ! Nie umiecie oglądac z uwagą filmu. Nie wiem czy wy kiedyś czuliście klimat spokoju, przy oglądaniu filmu.

Początek filmu - tam ją znajdziecie!Tak wam się nudziło przy seansie ?

Film niesamowity, a wy o żonie nawijacie! Dajcie spokój! Filmwebowcy, zero pojęcia o wszystkim!

Niedozobaczenia!

ocenił(a) film na 8
benburney

Kobieta na początku filmu to nie jest żona, tylko jakaś niezobowiązująca 'przyjaciółka', która nie wie nawet o tym, że Michael ma córkę. Gertrude to prawdopodobnie ta studentka prawa, z którą się kochał (zresztą Michael w rozmowie z matką wspomina nawet o tym, że jego żona jest prokuratorem). A osoba wyżej mogłaby okazać trochę cierpliwości i wykazać się przynajmniej znajomością tematu, skoro w mało kulturalny sposób poucza i strofuje innych.

ocenił(a) film na 9
benburney

Chwała Bogu ze "niedozobaczenia" :D!

żal po prostu i no comment:/

ocenił(a) film na 9
Redrum

Gertrude to koleżanka ze stiudiów prawniczych (późniejszy prokurator), potem zostają kochankami(scena w akademiku), pojawia się dziecko i się pobierają.
Adrianne kultury na filwebie coraz mniej:)

ocenił(a) film na 8
EwaMonika

Przykro mi ale nie masz racji - koleżanka ze studiów z którą kochał się w akademiku to Marthe (zagrana przez Karoline Herfurth). Co do Gertrudy która była żoną głównego bohatera: na filmwebie jest napisane że zagrała ją rzekomo Claudia Michalsen chociaż nigdzie w filmie jej nie zauważyłem. Ponadto wg imdb w filmie nie występuje żadna Gertruda. Jak dla mnie żona w filmie była tylko wspomniana a na filmwebie jest jakiś błąd.