PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439584}

Lektor

The Reader
2008
7,8 210 tys. ocen
7,8 10 1 210205
7,1 55 krytyków
Lektor
powrót do forum filmu Lektor

po oglądnięciu zwiastunów, że Kate dostanie Oscara za tą rolę. Moje przeczucia lubią się sprawdzać...

EM_DE_KE_AS

A niech dostanie! Uwielbiam tę aktorkę, bez wątpienia ma talent :)I myślę, że i tym razem pokaże klasę, a skoro jej praca zostanie uhonorowana Oskarem- wspaniale :)

EM_DE_KE_AS

A to myślimy podobnie:)
Nie no to jest w ogóle niesprawiedliwe, bo Kate powinna była już dawno mieć na koncie Oscara. nawet kilka. Ja bym jej dała za "Titanica" "Marzyciela" i "Więzy miłości"

EM_DE_KE_AS

na pewno dostanie. Złoty Glob już za ten film ma :)

ocenił(a) film na 9
EM_DE_KE_AS

Wyczytałam, że właśnie może NIE dostać. Jej postać jest ukazana zbyt pozytywnie, co może się nie spodobać środowisku hollywoodzkiemu, gdzie większość stanowią osoby żydowskiego pochodzenia.

phanthasilea

E tam. Odkąd dostała Złotego Globa za tę rolę - jeszcze większe mam przeczucie, że będzie miała też Oscara. Choć nie ma pewności...

ocenił(a) film na 9
EM_DE_KE_AS

powinna dostać Oskara, ale ponoć jej szanse nie są dość duże, gdyż Kate gra Niemkę, która wysyła Żydów do komór gazowych. Może się to nie spodobać ludziom show-biznesu, z których większość to właśnie Żydzi :/

ocenił(a) film na 10
EM_DE_KE_AS

No i dostała:-)

Papillon

A nie mówiłam że lubią się sprawdzać;)

I bardzo się cieszę choć powinni byli jej dać za całokształt. Meryl Steep też się należy za wiele innych filmów