PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439584}

Lektor

The Reader
2008
7,8 210 tys. ocen
7,8 10 1 210205
7,1 55 krytyków
Lektor
powrót do forum filmu Lektor

Polecam

ocenił(a) film na 10

Dobry film, ciekawa fabuła, wątek erotyczny, króry dodaje pikanterii...no i Kate Winslet- "oskarowa rola"!

m_ziolkowska

TAK te wszystki elementy składaja sie na wspaniałą jedna całosc... Polecam goaco

ocenił(a) film na 10
m_ziolkowska

dobry scenariusz to podstawa i cieszę się, że wzięli się właśnie za tą książkę, bo faktycznie jest extra. Sam film oddał to, co w niej najlepsze, a Kate wcieliła się w rolę fantastycznie. Nie wyobrażam sobie innej aktorki na jej miejscu. Każdy znajdzie w tym filmie coś dla siebie. Dla mnie arcydzieło.

ocenił(a) film na 10
warka_22

mi tez sie film bardzo podobał. Był super! A kate naprawde zagrała oscarowo. :* Polecam.

m_ziolkowska

Mi sie strasznie spodobał ^^ heh. Kate Winslet wspaniale zagrała zasłuzenie otrzymała oskara, aby tak dalej :P

m_ziolkowska

Ja również polecam. Film jest głęboki, daje dużo do myślenia, przy czym pozwala widzowi samodzielnie wyciągać wnioski z poczynań bohaterów. Pokazuje jak nasze decyzje i zachowania mogą zaważyć o całym życiu. Krótko mówiąc, świetna historia.

ocenił(a) film na 10
apocalolo

Oo tak... Z pewnością...
Ja po obejrzeniu tego filmu dużo myślałam.

m_ziolkowska

Film jest super Naprawde polecam Bardzo dobry ^^

m_ziolkowska

Myślę, że reżyser się postarał i zrobił naprawdę niezły film. Film ode mnie ma 9/10, ale za to Kate jest poza skalą. Fenomenalna!!!

ocenił(a) film na 10
tobekw

Kate brawurowo zagrała i należą jej się brawa.
AAaatak nawiasem.. Kilka godzin charakteryzatorom zajęło przerobienie na ,,starszą Kate'', ale mysle, ze chyba im sie udało. Ah.. ta magia w filmie xDD

m_ziolkowska

Film robi piorunujące wrażenie, po jego obejrzeniu do głowy przychodziło mi mnóstwo myśli i refleksji, problemy w nim poruszane są naprawdę głębokie. Świetna gra aktorów dodatkowo napędza film, zwłaszcza rewelacyjna Winslet!

ocenił(a) film na 10
m_ziolkowska

Też jestem tego zdania, film jest rozbrajający i nie ma sobie równych w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Nie da się obok niego przejść obojętnie, silnie oddziałuje na emocje. Brawa także dla aktorów, z Winslet na czele.