PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439584}

Lektor

The Reader
2008
7,8 210 tys. ocen
7,8 10 1 210205
7,1 55 krytyków
Lektor
powrót do forum filmu Lektor

Film jest naprawdę rewelacyjny - scenariusz zaskakuje i trzyma w napięciu, cała realizacja filmu świetna. Opowiadana w nim historia jest niezwykle przejmująca i skłania do refleksji. Jednak to, co napędza tę produkcję, to niesamowita gra aktorska - młody David Kross poradził sobie wyśmienicie z tą wymagającą rolą, a to, co zrobiła Kate Winslet to po prostu mistrzostwo świata - nic dziwnego, że doceniła ją Akademia Filmowa. Brawo!

mayorwest

Masz rację, film mnie zaskoczył, może dlatego, że nie czytałem recenzji i uważam, że dobrze zrobiłem. Dzięki temu nie miałem pojęcia, o czym on będzie i mogłem cieszyć się z zaskakującego obrotu sprawy. Aktorsko film wyśmienity!

mayorwest

Ja rowniez, naprawde warto sie na ten film wybrac. Pomaga on spojrzec na niektore sprawy z innej perspektywy i na pewno daje wiele do myslenia. Zapada w pamiec na dlugo, nie tylko dzieki swietnej grze Winslet, ale takze rewelacyjnemu scenariuszowi, dokladnie tak jak piszesz.

mayorwest

Lektor to moim zdaniem bezapelacyjnie najlepszy film zeszlego roku! Slumdog nie moze sie z nim rownac! Ten film ma wszystko: genialny scenariusz, swietni aktorzy, wspaniala realizacja. Zdecydowanie polecam!

ocenił(a) film na 9
mayorwest

No ja widziałam ten film 2 tygodnie temu i do teraz o nim myślę. Niesamowity przez to, że stawia pytania - bardzo trudne, na które ciągle szukam odpowiedzi.