Film jest naprawdę rewelacyjny - scenariusz zaskakuje i trzyma w napięciu, cała realizacja filmu świetna. Opowiadana w nim historia jest niezwykle przejmująca i skłania do refleksji. Jednak to, co napędza tę produkcję, to niesamowita gra aktorska - młody David Kross poradził sobie wyśmienicie z tą wymagającą rolą, a to, co zrobiła Kate Winslet to po prostu mistrzostwo świata - nic dziwnego, że doceniła ją Akademia Filmowa. Brawo!
Masz rację, film mnie zaskoczył, może dlatego, że nie czytałem recenzji i uważam, że dobrze zrobiłem. Dzięki temu nie miałem pojęcia, o czym on będzie i mogłem cieszyć się z zaskakującego obrotu sprawy. Aktorsko film wyśmienity!
Ja rowniez, naprawde warto sie na ten film wybrac. Pomaga on spojrzec na niektore sprawy z innej perspektywy i na pewno daje wiele do myslenia. Zapada w pamiec na dlugo, nie tylko dzieki swietnej grze Winslet, ale takze rewelacyjnemu scenariuszowi, dokladnie tak jak piszesz.
Lektor to moim zdaniem bezapelacyjnie najlepszy film zeszlego roku! Slumdog nie moze sie z nim rownac! Ten film ma wszystko: genialny scenariusz, swietni aktorzy, wspaniala realizacja. Zdecydowanie polecam!