PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=439584}

Lektor

The Reader
2008
7,8 210 tys. ocen
7,8 10 1 210205
7,1 55 krytyków
Lektor
powrót do forum filmu Lektor

kiedy na wycieczce rowerowej Michael zostawia na chwile spiaca Hanne, w hotelu, z liscikiem przy
łóżku, ze wychodzi. A po powrocie Hanna daje mu w twarz dlatego, ze ja zostawil nic nie mowiac a
lisciku nie bylo ( kazdy kto obejzal na pewno wie z jakiego powodu).

Zgadzam się z Tobą. Wydaje mi się że ta sytuacja z liścikiem była bardzo ważna i znacząca. Mi również tej sceny zabrakło.

wybacz, nie czytałam, powiedz dlaczego liściku nie było?

użytkownik usunięty
iwona1510005

UWAGA SPOJLER nie trzeba czytac ksiazki, wystarczy obejrzec film. Za bardzo nie chcialem zdradzac wątkow ale chodzi wlasnie o to, ze Hanna jest analfabetką. I zeby nie wyszlo to na jaw wyrzucila karteczke i sklamala.

kurcze oglądałam wczoraj film ale jakoś nie pamiętam motywu z liścikiem (może przeoczyłam?). To że jest analfabetką to było widać ale nie wiedziałam właśnie czemu wyrzuciła tą karteczkę.

użytkownik usunięty
iwona1510005

tak jak w tytule tematu ta scena była w książce i chyba tylko w niej. A pisałem, że wystarczy obejrzec film po to by wpasc dlaczego ona ja wyrzucila. Sorry jesli moze ujalem to niezrozumiale.

nie, napisałeś jasno, tylko ta scena jest trochę nielogiczna. Nie kumam po co zrobiła mu awanturę, przecież chyba domyślała się że zostawił jej wiadomość na kartce, więc skoro ją wyrzuciła to mogła siedzieć cicho i udawać że przeczytała, a tak zrobiła moim zdaniem z siebie głupka no bo gdzie niby kartka nagle zniknęła? ktoś wszedł do pokoju i ją zabrał? Nie wiem jak było w książce ale już po tej scenie powinien się domyśleć że była analfabetką i zrobiła to celowo. W filmie on chyba domyśla się dopiero w momencie gdy Hanna nie chce dać próbki pisma.