PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 848 tys. ocen
8,1 10 1 847997
8,1 91 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

Zastanawia mnie jedna rzecz: Kiedy wcześniej widział Leona szef wydziału do walki z narkotykami że rozpoznał go w momencie gdyz Leon zdjał maske i siedział ranny w przebraniu. Jak to jest możliwe że go poznał ????

ocenił(a) film na 10
MIXp_2

tamten facet ktory wydal leona na pewno powiedzial jak on wyglada

maciek608

w filmie to nigdzie nie jest pokazane. nie sądzę żeby ten jego "przyjaciel" u którego trzymał kase go wydał, chyba że nie był przyjacielem. napewno też nie miał zadnego zdjęcia leona a nawet gdyby go opisał to jakoś mi się nie chce w to wierzyć że ten akurat by go rozpoznał.

ocenił(a) film na 10
MIXp_2

Na jakiej podstawie doszedłeś do wniosku, że włoski przyjaciel Leona na pewno nie miał żadnego jego zdjęcia? Znałeś go? :) A nawet jeśli, to może Cię okłamał? :)

Nigdzie też nie jest powiedziane, że ten przyjaciel jest jego prawdziwym przyjacielem.

ocenił(a) film na 10
MIXp_2

Intuicja. Już od początku filmu Garry miał taki jakby "dar". Na początku wyczuł, że ojciec Matyldy chowa te pieniądze i robi go w jajo, zresztą to był psychol, miał dziwne jazdy, Matyldę też rozszyfrował na komendzie.

Uziel

podoba mi sie odpowiedz Uzela, zgadzam się w pełni.

ocenił(a) film na 10
MIXp_2

Przecież on ma jego zdjęcie. Pokazuje je Toniemu jak przychodzi do niego.

ocenił(a) film na 10
gronn

Tamto zdjęcie przedstawiało raczej podwładnego Stansfielda, który został sprzątnięty przez Leona podczas załatwiania " interesów" z Chińczykami.

ocenił(a) film na 10
MIXp_2

Moim zdanie w gre wchodzi równiez opcja iz Stansfield rozpoznał go gdyz widział go(chyba) po strzelaninie w domu mathildy,zwróćcie uwage na to gdzie patrzy Stansfield gdy Leon zamyka drzwi...

MIXp_2

gdy Leona badał lekarz, ten zdjął maskę, i wtedy Stansfield go zobaczył, a wiedział, że Leon był Włochem. domyślił się, że Leon w ten sposób chciał uciec.

ocenił(a) film na 10
MIXp_2

domyslil sie bo Leon nie zostawia nikogo zywego moze :D

MIXp_2

Ja popieram opcję taką że to było przeczucie i chora jazda po narkotykach... on to po prostu wiedział nie było w tym momencie żadnego zawachania jakby nawet jego umysł nie przyjmował do wiadomości że to może nie być Leon

ocenił(a) film na 10
MIXp_2

Dwóch policjantów, którzy dostali po bani od Leona w komisariacie mogli później podać jego rysopis

kelner84

Zdjęcie Leona jest na okładce płyty dvd z filmem i tam Stanfield mógł go zobaczyć i dlatego go pewnie rozpoznał....

ocenił(a) film na 9
rolnik_sam_w_dolinie

A jak nie miał styczność z dvd tylko po prostu film ukradł z sieci ?

Ming_the_Merciless

nie szkodzi, i tak ma go w kontaktach na naszej-klasie...

ocenił(a) film na 9
rolnik_sam_w_dolinie

pewnie przez śledzika... ja tam używam tylko śledzia do wódki

Ming_the_Merciless

Wynajmijmy Leona do sprzątnięcia śledzika...

ocenił(a) film na 9
rolnik_sam_w_dolinie

Po pierwsze: nie stać nas
po drugie: nie stać nas
po trzecie: dzisiaj jestem trzeźwy...

Ming_the_Merciless

..tym trzecim to mnie żeś pan zaskoczył panie..

Toż to nie do uwierzenia....

ocenił(a) film na 9
rolnik_sam_w_dolinie

Zdziwię pana, nadal nie piję...

Właśnie się dowiedziałem że w niektórych zagranicznych filmach występuje "polska kiełbasa"

Da pan wiare ??

Ming_the_Merciless

Nie no.. bez jaj...

Patrz pan, a Leon mleko pił...... głupek.

ocenił(a) film na 9
rolnik_sam_w_dolinie

Pij mleko. Będziesz wielki ?

Ming_the_Merciless

..piłem..

.... i powiem panu - nie wierz pan reklamom..

ocenił(a) film na 9
rolnik_sam_w_dolinie

Myśli pan że Leon uwierzył reklamie ?

ocenił(a) film na 10
kelner84

na komisariatach są kamery, wystarczy je przejrzeć:)

ocenił(a) film na 10
s4m4el

dokładnie ! ....... też tak sądzę :)............

ocenił(a) film na 10
MIXp_2

mógł się domyśleć- chodziło przecież o Włocha. Ponadto wiedział, że Leon jest sprytny.

ocenił(a) film na 10
Meiko

Tak, ja też od razu pomyślałam, że Stansfield rozpoznał go, bo wiedział, że Leon był Włochem.

ocenił(a) film na 10
MIXp_2

Leona wydał Tony. Przed akcja policja weszła do jego restauracji po strzelaninie w rozmowie z Matylda miał ślady pobicia. Zmusili go ale jednak. Na pewno zapytali sie jak wyglada Leon

ocenił(a) film na 9
wilkbartek

A nie pamiętacie sceny w której tony załatwił snajperke leonowi. Tony prosił o sprawdzenie czy wszystko ok. Leon mówił , że mu ufa a ten powiedział coś w stylu że nie może ufać nikomu. oglądał ktoś z was ten film/

ocenił(a) film na 8
Jane_Dee

Na początku filmu na korytarzu tuż przed tym, jak ojciec Matyldy wyjaśnia jednemu z ludzi Normana S., że nie ma brakującej części narkotyków, Leon wraca z kina i wchodzi do mieszkania. W chwili gdy zamyka drzwi, na korytarzu pojawia się Norman S., jego człowiek i ojciec Matyldy. Stansfield jest akurat odwrócony w stronę drzwi Leona, gdy ten je zamyka.
Stąd wniosek, że skojarzył, że 1) widział go już gdzieś i skojarzył gdzieś, 2) że Leon miał wygląd Włocha.