PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599595}

Les Misérables: Nędznicy

Les Misérables
2012
7,3 109 tys. ocen
7,3 10 1 109252
5,8 57 krytyków
Les Misérables: Nędznicy
powrót do forum filmu Les Misérables: Nędznicy

Spodziewałem się czegoś na miarę Upiora w Operze, choć w innym klimacie - klimacie rewolucji.. ale niestety.. niestety to nie to.. Jedyne co film prezentuje to genialne scenografie, muzyka i kostiumy. Kuleje fabuła.. można było to zawrzeć w 1,5h a nie 2,5h... zdecydowanie za długi, zdecydowanie za bardzo odbiega od trailera.. zdecydowanie za mało o rewolucji..

ocenił(a) film na 8
szklanakot

Zgadzam się. Mimo wybitnej, żywej scenografii, pięknych kompozycji muzycznych i oscarowych kostiumów film bardzo odbiega od trailera i jest od niego o wiele dłuższy!! Nie dość, że połowę wzruszających interpretacji można by wyciąć by przyspieszyć tok akcji i choć trochę skrócić film to upewniono się, że efekt końcowy w niczym nie przypomina jakże upiornie cukierkowego "Upiora w Operze". 5/10

Alex_na

Skłamać nie mogę, trailer wykiwal wielu widzów, przede wszystkim na tej płaszczyźnie, że przedstawiono w nim mówione dialogi, których, jak wiadomo, w filmie jest ilość znikoma...

ocenił(a) film na 5
Alex_na

ja właśnie przez te piękne kompozycje muzyczne nie mogłem przejść, nie dało się oglądać, mogli nie robić według mnie z tego musicalu

szklanakot

To nie jest film o Rewolucji francuskiej. Powstanie tych młodych ludzi, to zupełnie inne historyczne wydarzenie.

ocenił(a) film na 6
szklanakot

Akurat cieszę się, że nie przypomina Upiora w Operze, który uważam za kiczowaty. Ale zgadzam się, lekkie rozczarowanie.