Spodziewałem się czegoś na miarę Upiora w Operze, choć w innym klimacie - klimacie rewolucji.. ale niestety.. niestety to nie to.. Jedyne co film prezentuje to genialne scenografie, muzyka i kostiumy. Kuleje fabuła.. można było to zawrzeć w 1,5h a nie 2,5h... zdecydowanie za długi, zdecydowanie za bardzo odbiega od trailera.. zdecydowanie za mało o rewolucji..
Zgadzam się. Mimo wybitnej, żywej scenografii, pięknych kompozycji muzycznych i oscarowych kostiumów film bardzo odbiega od trailera i jest od niego o wiele dłuższy!! Nie dość, że połowę wzruszających interpretacji można by wyciąć by przyspieszyć tok akcji i choć trochę skrócić film to upewniono się, że efekt końcowy w niczym nie przypomina jakże upiornie cukierkowego "Upiora w Operze". 5/10
Skłamać nie mogę, trailer wykiwal wielu widzów, przede wszystkim na tej płaszczyźnie, że przedstawiono w nim mówione dialogi, których, jak wiadomo, w filmie jest ilość znikoma...
ja właśnie przez te piękne kompozycje muzyczne nie mogłem przejść, nie dało się oglądać, mogli nie robić według mnie z tego musicalu
To nie jest film o Rewolucji francuskiej. Powstanie tych młodych ludzi, to zupełnie inne historyczne wydarzenie.