Les Misérables: Nędznicy

Les Misérables
2012
7,3 109 tys. ocen
7,3 10 1 109323
5,9 47 krytyków
Les Misérables: Nędznicy
powrót do forum filmu Les Misérables: Nędznicy

To jakiś nonsens, równie dobrze zamiast śpiewać mogliby wyjąć deskorolkę lub stanąć na rękach i grać dalej.
Absurd.

ocenił(a) film na 9
Engbers

Wówczas byłby to film awangardowy, gdyby podczas rewolucji jeden z ludzi wyciągnąłby deskorolkę, a później zaczął śpiewać. Pooglądaj sobie jakieś tanie, komercyjne filmy, bo "Nędznicy" to raczej coś za trudnego dla Ciebie.

Mojmira

za trudne? nie, raczej za głupie

ocenił(a) film na 9
Engbers

Mhm. Szkoda nerwów dla takich ludzi. Jak ktoś wcześniej napisał - film nie jest dla przeciętnego polaka, nastawionego na kulturę masową.
Chociaż ciekawa jestem co powoduje, że odnosisz wrażenie, iż film jest głupi.

ocenił(a) film na 9
Mojmira

Nie przesadzajmy z określeniem tego filmu, filmem nie dla masowego widza. Gdyby tam jeździli na deskorolkach, to dopiero byłaby awangarda i abstrakcja dla statystycznego Kowalskiego ;) Nie ma nawet sensu odpowiadać na takie tematy, jak ten założony przez Engbers, bo one są zakładane tylko po to, żeby kogoś zszokować(?) i wywołać bezsensowną dyskusję. W dodatku jest już pod tym filmem przynajmniej z 10, to zamiast dokładać kolejny, można było podłączyć się pod już istniejący.

ocenił(a) film na 9
Azzurro

Wiem wiem. Może mnie trochę poniosło z tą kulturą masową, ale nie każdy zrozumie ideę takiego filmu ;)

Mojmira

ideę rozumiem i nie podoba mi się

ocenił(a) film na 7
Engbers

Przecież to musical. To by dopiero był mega głupi musical bez śpiewu!!

Engbers

To tak jakbyś dał kreskówce 1 za to, że jest animowana albo thrillerowi, że trzyma w napięciu. Tylko idiota może oglądać gatunek którego nie lubi, a potem się dziwić, że mu się nie podoba

infrared118

Niestety nie zawsze robię tylko to na co mam ochotę a ten film się do nich zaliczał.
Jeszcze do tego te dłużyzny...
Zasłużone 1/10

Engbers

Czyli że co, ktoś cię przywiązał do siedzenia i zmusił do oglądania?

Carnehil

bez przesady, ale coś w ten deseń :/

Engbers

Przykro mi. Znam ten ból (wykładowca kazał nam obejrzeć "Brokeback Mountain" i zapowiedział test sprawdzający, panowie mało sobie oczu z rozpaczy nie wydrapali; aż dziwne że film nadal ma tak wysoką ocenę po kilku latach maltretowania studentów). Szkoda że ocena filmu na tym straci ale podstawy rozumiem.

ocenił(a) film na 10
Engbers

ludzie przestańcie podbijać ten wątek. Niech spadnie na samo dno bo nie jest warty czytania.