Les Misérables: Nędznicy

Les Misérables
2012
7,3 109 tys. ocen
7,3 10 1 109323
5,9 47 krytyków
Les Misérables: Nędznicy
powrót do forum filmu Les Misérables: Nędznicy
ocenił(a) film na 7
unheilig

Jackman jest ok. Tylko niech Russell już nie śpiewa! xD

ocenił(a) film na 10
moooras

Dlaczego? Moim zdaniem jego Javert był świetny. Chyba jedyny w tym filmie śpiewał niższym głosem. Ja z kolei zabroniłbym śpiewać Cohenowi. Może nawet nie był taki zły, jednak jego głos nie pasował mi do roli.

pawelecki96

Moim zdaniem z kolei Cohen był świetny. Ilu ludzi, tyle opinii.... ;)

unheilig

Doszłam do tego samego wniosku, oglądając ten film. Natomiast bardzo podobał mi się wokal Crowe'a.

ocenił(a) film na 8
nameeleess

Crowe i Cohen najlepiej śpiewali

redswan

Ja szczególnie zachwyciłam się śpiewem Russela Crowe'a i nie pamiętam zbytnio ich śpiewu, ale stanowili bardzo barwny i cieszący oko duet na ekranie.

ocenił(a) film na 8
nameeleess

Crowe wypadł świetnie. Właśnie byłam na filmie ze szkołą i przed seansem dyrektor mówił coś, że Crowe według wielu osób, które widziały film nie śpiewał zbyt dobrze etc. Ale na szczęście była to kompletna bzdura, bo Russell śpiewał tak miękko i wgl. bardzo miło mi się go słuchało. Na dodatek swoją grą potwierdził, że jest po prostu fenomenalny.

redswan

Właśnie mnie też zdziwiło, że Crowe śpiewał tak delikatnie i miękko, będąc pozytywną negatywną. Zaskoczyło mnie to, ale szybko się do tego przyzwyczaiłam i zaczęłam podziwiać, i owszem - jest fenomenalny. Z kolei śpiewu Jackmana nie potrafiłam znieść i słuchanie go było dla mnie drogą przez mękę.

ocenił(a) film na 6
unheilig

Popieram! Cały film powinien być zwykłym filmem byłby dużo lepszy, gdybym miała oceniać go tylko pod względem musicalu dałabym dużo niższą ocenę.