Les Misérables: Nędznicy

Les Misérables
2012
7,3 109 tys. ocen
7,3 10 1 109323
5,9 47 krytyków
Les Misérables: Nędznicy
powrót do forum filmu Les Misérables: Nędznicy

Litości!

ocenił(a) film na 3

Ledwo wysiedziałem na tym długaśnym gniocie. Niedobrze mi się już robiło od tego nadęcia, patosu i łzawego melodramatyzmu. Do tego trzy, czy cztery melodie na krzyż podobne do siebie jak dwie krople wody. Jedynymi jasnymi punktami były drugoplanowe role Anne Hathaway, Heleny Bonham Carter, Sachy Baron Cohena i Aarona Tveita (zaskakująco dobry głos!) - aż szkoda, że tak mało było ich na ekranie.

ocenił(a) film na 7
snoopy

Hathaway - ok. Tveit - ok,
ale kogo nie spytam, wszystkim podobali się Carter i Cohen, a ja właśnie ich wyciąłbym z filmu w pierwszej kolejności

ocenił(a) film na 3
torne

Oni rzeczywiście byli w tym filmie jak z innej bajki - i może właśnie dlatego mi się spodobali. :)

torne

Przecież oni grali właśnie te komediowe postacie w dramacie, więc musieli być "z innej bajki".
Fantastycznie zagrali karczmarza i jego żonę:)

snoopy

To po co szedłeś ma film? :P Już po trailerze widać charakter filmu (Twoje drugie zdanie w wypowiedzi) więc ?

ocenił(a) film na 3
sangomaho

Mam prawo chodzić do kina na co mi się podoba - nawet na gnioty. Inna sprawa, że zwiastun nawet mi się podobał, poza tym film ma generalnie dobre recenzje i oceny - nic więc nie zapowiadało takiej klęski.

ocenił(a) film na 6
snoopy

Mam identyczne odczucia. Gniotem bym filmu nie nazwał , bo aktorsko jest świetny, ale reżyser powinien malinę dostać chyba. Muzyczne widowisko w którym ponad muzyką stoją aktorzy, patos i dramat postaci.