Les Misérables: Nędznicy

Les Misérables
2012
7,3 109 tys. ocen
7,3 10 1 109323
5,9 47 krytyków
Les Misérables: Nędznicy
powrót do forum filmu Les Misérables: Nędznicy
ocenił(a) film na 8
no_bo_co

Chyba wielu teraz do tego powraca. Ja osobiście uwielbiam :)

no_bo_co

Oczywiście, że tak! I nie wiem dlaczego ludzie mieliby ich nie oglądać

ocenił(a) film na 7
no_bo_co

Musicale są nieśmiertelne. Przypomnij sobie Deszczową piosenkę ( I'm singing in the rain....), albo West side story, na scenie Bóg jeden wie ile razy (I like to be in America, Okay by me in America- ciągle do mnie wraca:). A ze świeższych to chociażby świetne Moulin Rouge. Poza tym, powstaje całkiem sporo seriali musicalowych np. Smash. Jest w tym gatunku coś magicznego, co ludzi przyciąga.

ocenił(a) film na 10
no_bo_co

Logiczne, że tak;) Ile ludzi, tyle upodobań, więc chyba prędko to się nie zmieni. Poza tym dlaczego na świecie miałoby już nie być fanów musicali, które są przepiękne i niezwykle poruszające. Skoro dalej je produkują, to odpowiedź na Twoje na pytanie jest oczywista. Do tego niesamowita muzyka musicalowa, która też jest jedyna i niepowtarzalna (bo w musicalach każda piosenka naprawdę ma sens).

użytkownik usunięty
no_bo_co

ja również jestem fanką musicali i nie zamierzam przestać ich oglądać :))

użytkownik usunięty
no_bo_co

Nie ma nic lepszego niż dobry musical ;)

ocenił(a) film na 8
no_bo_co

Są musicale i musicale. Niektóre są głupawe, infantylne i nudne, inne majestatyczne i wywołujące ciarki, niektóre głębokie i mroczne. Szybko się ten gatunek nie wyczerpie. Tym bardziej, jeśli twórcy filmowi wezmą się za przenoszenie na ekran tych, które naprawdę są tego warte.

ocenił(a) film na 9
Phea

Czylu na przykład?:D

ocenił(a) film na 9
ocenił(a) film na 8
littlelotte52996

No, ja na przykład jestem wielką wielbicielką dzieł niejakiego Michaela Kunze :) Nie napisał ich wiele, ale niemal wszystkie są przegenialne. Taniec Wampirów, Elisabeth, Mozart!...

ocenił(a) film na 9
Phea

O tak, "Elisabeth" - TAK. Tylko po niemiecku proszę, nie po angielsku:)
"Taniec wampirów" - również tak, no ale "Taniec wampirów" ma już swoją filmową wersję. Czy też raczej on jest musicalową wersją "Nieustraszonych...".

Ja bym jeszcze dorzuciła przeniesienie na ekran "Wichrowych Wzgórz" Roberta J. Taylora. Tylko nie wiem, kto ze współczesnych aktorów dałby radę zaśpiewać partię Lesley Garrett (ach, ona jest niezastąpiona. Najpiękniejsze wykonanie "I dreamt a dream", jakie słyszałam).

"Jekyll&Hyde" też by się nadawało:)

ocenił(a) film na 8
littlelotte52996

Co do wampirów- wiem doskonale. Co jednak nie zmienia faktu, że fajnie byłoby zobaczyć film w wersji musicalowej ;)

ocenił(a) film na 9
Phea

Tak. Ciekawe, kto mógłby zagrać?

no_bo_co

Wystarczy spojrzeć, jaką oglądalność mają przedstawienia na Broadwayu, Westendzie, czy naszej Romie, Buffo, Picorello- ja osobiście jestem wielką fanką musicali.

no_bo_co

Kocham musicale, zarówno w wersji scenicznej, w teatrze, jak i te na ekranie ;) Coś magicznego <3

no_bo_co

Ja też kocham i uwielbiam.