PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599595}

Les Misérables: Nędznicy

Les Misérables
2012
7,3 109 tys. ocen
7,3 10 1 109252
5,8 57 krytyków
Les Misérables: Nędznicy
powrót do forum filmu Les Misérables: Nędznicy

niech ktoś zmieni opis filmu. Nie adaptacja powieści, a przeniesienie na ekran musicalu!

ciotkaEliza

Podbijam, żeby wpis był widoczny.

ocenił(a) film na 9
ciotkaEliza

Witaj Ciocia.
Wiesz ja jednak myślę,że ten musical jest również adaptacją powieści. Są pewne różnice ale tak jest zawsze, praktycznie przy każdej adaptacji. Tak mi się wydaje.

sieciowiec652

Również- owszem. Przede wszystkim to jednak ekranizacja musicalu. Niedoinformowani tysiąc razy pruli tu już dzioby, że "po co robić z książki musical, czemu nie mogli nakręcić mówionego filmu!!!!!!!!!". Pewnie gdyby wiedzieli, że "świętokradczy" musical istnieje już 33 lata i zdobył niemałą popularość, rwaliby sobie włosy z głowy :)
P.S- nie tylko ja tutaj zwracał uwagę co do opisu filmu.

ocenił(a) film na 9
ciotkaEliza

A może i masz rację, jak chcesz to chyba sama możesz temat edytować, ja np.edytowałem wątek Poli Negri gdyż uważam,że nie ma żadnych dowodów na to,że miała na imię Barbara. Bo nie ma, natomiast jest całe mnóstwo dowodów na to,że nosiła imię Apolonia i już.
Dopiero od Ciebie dowiedziałem się,że musical Les Miserables ma 33 lata, sądziłem,że jest młodszy, zawsze czegoś można się dowiedzieć z takiej wymiany poglądów.

sieciowiec652

Wolałabym jednak, żeby ktoś mnie w tym wyręczył, póki co nie miałam romansu z żadnym adminem i chyba przez to odrzucają każdy przysłany przeze mnie materiał lub poprawkę :(.

ocenił(a) film na 10
ciotkaEliza

Chciałem tylko zauważyć, że już powstał fil mówiony na podstawie tej powieści, więc robienie nowego byłbym moim zdaniem niezbyt trafnym pomysłem. A jest to ekranizacja powieści i jednocześnie przeniesienie musicalu na ekran.
pozdrawiam