Byłem z dziewczyna na tym filmie w kinie i zostalem zmuszony do wystawienia 10, na która moim
zdaniem nie zasloguje choc jak na musical bardzo mi sie podobal wiec moge od siebie dac
obiektywnie 8.
Oczywiscie skoro dyktaturze sie spodobal to rozkazala mi dowiedziec sie o podbne filmy do
nedznikow, niekoniecznie musical. A wiec bardzo prosze o jakies filmy z podobna tematyka zebym
nie musial isc pod topor. Najwazniejsze zeby bylo wzruszajace zakonczenie i walka o wolnosc.
Hahaha... Takiego komentarza to jeszcze nie czytałem. Nawet nie wiem czy mówisz poważnie, czy nie. Wygląda mi na poważnie...
Wzgórze Nadziei z Jude Law i Nicole Kidman - dzieje się w czasach wojny secesyjnej. Z tym, że on dezerteruje, żeby wrócić do niej do domu.
Wróg u Bram - też z Jude Law, tym razem II WŚ, również z romansem w tle.
To dwa pierwsze filmy, które przychodzą mi na myśl. Oczywiście, jeżeli w ogóle o coś takiego Ci chodzi...
Doktor Żywago - rewolucja październikowa, adaptacja powieści B. Pasternaka, ale to dość skrajny przykład i wątpię, żeby facet przetrawił taki film (wersja z 2002 trwa blisko cztery godziny). Ja swojego na pewno bym do tego nie zmuszała...