Byłem z dziewczyna na tym filmie w kinie i zostalem zmuszony do wystawienia 10, na która moim
zdaniem nie zasloguje choc jak na musical bardzo mi sie podobal wiec moge od siebie dac
obiektywnie 8.
Oczywiscie skoro dyktaturze sie spodobal to rozkazala mi dowiedziec sie o podbne filmy do
nedznikow, niekoniecznie musical. A wiec bardzo prosze o jakies filmy z podobna tematyka zebym
nie musial isc pod topor. Najwazniejsze zeby bylo wzruszajace zakonczenie i walka o wolnosc.
Polecam więc instruktazowy serial dotyvczący związków typu chłop-baba który nazywa się Married with Children a gdybyś chciał zbym CI podsumował ten serial to napiszę tylko: NIE ŻEŃ SIĘ:-)
Nie widziałem jeszcze Nędzników, ale myślę że mogą się spodobać:
- Chrabia Monte Christo
- Sweeney Todd
- V jak Vendetta
Ewentualnie jak chciałbyś obejrzeć nie musicalową wersję Nędzników, to moim zdaniem najlepsza jest ta z 1978 :)
Trochę najnowsza "Anna Karenina" jest taka, też jest to film kostiumowy, nie jest to co prawda musical, ale ma taką artystyczną oprawę, chociaż nawiązania są bardziej do teatru jako sztuki niż ekspresji wokalnej. jak obejrzycie zrozumiecie o co chodzi ;) mojemu chłopakowi też się całkiem podobał, więc są szanse, że nie zaśniesz, a popatrzysz sobie na Keirę Knithley w roli głównej ;)
Co masz na mysli ? MOJ POST NAPISALEM W ZARTACH.. NIGDY NIE POZWOLIL BYM DZIEWCZYNIE NA ROZKAZYWANIE. PISZAC POST CHCIALEM ZEBY WAM SIE GO LEPIEJ CZYTALO DLATEGO UZYWALEM TAKICH ZWROTOW.
Spokojnie:) A co do filmów o podobnej tematyce (nie musicali) to np " Patriota", no chyba że chcesz Francję w tle to np "Hrabia Monte Christo ". Może nie do końca ta tematyka ale warte obejrzenia.
Po prostu powiedz, że jesteś facetem, który lubi się wzruszyć na filmie o buntownikach i się tego wstydzisz. ;-)
Braveheart - Waleczne Serce: Czysta epickość. Wiele scen zapada w pamięć, kultowe zakończenie.
Spartakus z 1960: Doskonała oscarowa scenografia i doskonałe oscarowe zdjęcia.
Truman Show: Walka o wolność jednego człowieka. Gwarantowane wzruszające zakończenie.
Gandhi: Interesująca walka o wolność, ale raczej bez wzruszającego zakończenia... praktycznie zakończenie grają już na początku.
Hej, Gwiezdne Wojny to saga o walce o wolność :-D