Les Misérables: Nędznicy

Les Misérables
2012
7,3 109 tys. ocen
7,3 10 1 109323
5,9 47 krytyków
Les Misérables: Nędznicy
powrót do forum filmu Les Misérables: Nędznicy

Piękny...

ocenił(a) film na 10

Normalnie nie wiem co zrobię jeżeli ten film nie dostanie ani jednego Oscara ! Annie Heathwey
dała kawał dobrej roboty, Amanda, Samantha, Helena, Sacha, Hugh Jackman, Russel Crow...
Wszyscy byli doskonali!!! Ten film przerosł moje oczekiwania. Czasami lezki się w oku kręcily :)
Film powinien dostać conajmniej 6 oscarow - najlepsza aktorka ( Anne Heathwey ), najlepszy
montaż, najlepszy film, najlepszy reżyser, najlepsza muzyka i najlepsze efekty specjalne... Ten film
w pełni zasługuje na 10-tkę z serduszkiem!! :D nadal jestem oczarowany....

ocenił(a) film na 7
write321

efekty specjalne raczej nie

ocenił(a) film na 7
Indy_6

a raczej na pewno

ocenił(a) film na 8
write321

Efekty specjalne na pewno nie, muzyka też nie (z prostego powodu nie jest oryginalna, szanse są tylko w kategorii piosenka - za jedyny nowy utwór), Anne Hathaway jest zgłoszona w kategorii aktorka drugoplanowa ;) Ogólnie sądzę, że film dostanie 9-12 nominacji: film, aktor (Jackman), aktorka drugoplanowa (Hathaway), kostiumy, charakteryzacja, scenografia, piosenka, obie kategorie dźwiękowe + ewentualnie zdjęcia, montaż i reżyseria. Pewne szanse ma jeszcze Sam Barks w tej samej kategorii co Hathaway, sądzę jednak, iż byłoby już tego ciut za dużo...

ocenił(a) film na 10
Bismarck

Efekty nie zostały zgłoszone ? To dziwne, bo zadziwił mnie statek który ciagneli galernicy, a także są dwie sceny gdy Javert się przechadza po dachu i moście z 20 metrów nad ziemia i w tej drugiej scenie zrzuca się z tego mostu...

ocenił(a) film na 8
write321

Czy zostały zgłoszone to nie wiem, wiem tylko, iż opinie o nich są jednoznacznie negatywne ;) Short lista dziewięciu filmów walczących o nominację w tej kategorii znana jest zresztą od początku grudnia i Nędzników próżno tam szukać...