Czy wie ktoś o jakichkolwiek planach wydania wersji z usuniętymi scenami i wyciętymi fragmentami
utworów albo czymkolwiek innym? Na przykład tak z okazji 30 rocznicy?
Serce mi pęka jak słyszę okrutnie skrócone o świetną partię Grantaire'a "Drink with me" czy moje
ukochane "Little Fall of Rain" :c
Też w zasadzie chętnie bym chciała coś na ten temat wiedzieć, bo podobno wyciętych scen było naprawdę dużo, a filmowe "Drink with me" miało być dłuższe, co widać w tym filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=otzTgs5Gn9Y
3:10
Miałam napisać, że w przeciwieństwie do oryginału, w filmie to Grantaire zaczyna "Drink with me". Ale później uzmysłowiłam sobie, że jego partia w tej piosence zaczyna się od tych samych słów, co cały utwór, więc mogli to po prostu odpowiednio zmontować.
O co właściwie wam chodzi z tymi wyciętymi scenami? Film jak film, jest taki jaki jest i raczej inny nie będzie.
Amerykańskie wydanie Les Mis jest dwupłytowe. Znajdują się na nim wpadki i scenki z planu, wygłupy aktorów, próby, rozszerzone Drink with me (prawdopodobnie z wyciętą w filmie zwrotką " will the world remember you when you fall, can it be your death means nothing at all" co jest wyjątkowo piękną zwrotką i możliwe, że jest tam rozszerzenie On my own lub Little fall of rain i inne wycięte sceny gdyż pierwotnie film trwał ok. 4 godzin
Kurczę, to naprawdę przykre, że na polskim wydaniu DVD nie zamieszczono żadnych materiałów dodatkowych... No i szkoda, że nie mamy wersji rozszerzonej, tak jak mówisz :(
Nie mówiąc o świetnym momencie kiedy wszyscy chłopcy leżą na dole Abecadła obok siebie (już martwi) i śpiewają "Bring him home" (acustic) pstrykając palcami by sprawdzić jak się roznosi dźwięk po pomieszczeniu. Wygląda to przezabawnie.
Z tego co widziałam, to tylko wydanie na Blu-ray zawiera dodatki i nic nie wskazuje na to żeby zrobili to w wersji DVD :(.