Les Misérables: Nędznicy

Les Misérables
2012
7,3 109 tys. ocen
7,3 10 1 109323
5,9 47 krytyków
Les Misérables: Nędznicy
powrót do forum filmu Les Misérables: Nędznicy

Niestety, film nie jest w moim guscie dlatego nie za bardzo mi sie podobal. Przyznam ze lezka zakrecila sie oku pod koniec ale pamietam ze przy czytaniu ksiazki tez wzruszelem sie co nie miara, i byla to jedna z nielicznych ksiazek ktore wywolaly we mnie lzy. Co do filmu, byl dlugi tak jak mozna przewidziec, niestety nudzilo mnie wiele scen i irytowal spiew chociazby Crowna. Jak dla mnie film zaczal i skonczyl sie na Anne Hathaway. To co ona zrobila to bylo epickie. A jej osobista scena spiewana, ekspresja na twarzy....dawno nie widzialem czegos takiego na duzym ekranie. Niesamowite. Inna niespodzianka - Jackman umie spiewac i ma nawet niezly glos. Obsada byla ok, ale Sayfried nie pasowala do roli Closette, jakkolwiek to wlasnie ona byla najlepsza 'wokalistka' filmu wraz z Redmayne. Oboje widzialem juz w akcji spiewanej i wiem ze spiewac potrafia. Tak wiec film niespecjalnie mi sie podobal, chociaz pod koniec seansu slychac bylo chlipanie a po seansie nawet pojedyncze oklaski, tyle ze nie wiem czy za pochwale filmu czy za to ze juz sie skonczyl.