PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599595}

Les Misérables: Nędznicy

Les Misérables
2012
7,3 109 tys. ocen
7,3 10 1 109252
5,8 57 krytyków
Les Misérables: Nędznicy
powrót do forum filmu Les Misérables: Nędznicy

trailer

ocenił(a) film na 8

http://www.bing.com/videos/watch/video/les-miserables-movie-trailer/5mu4b3c?from =sharepermalink&src=v5%3ashare%3asharepermalink pojawił się trailer filmu.

ocenił(a) film na 9
ellouge

film zapowiada się znakomicie :) jednak ciągle mam żal, że w obsadzie nie znalazła się Lea Michele...

ocenił(a) film na 9
laurrier

dokładnie!

ocenił(a) film na 9
robinchudl

nie znam tej Samanthy Barks, ale już z twarzy mi nie pasuje... na tym trailerze jak wyrwana z innego świata... słyszałam jeden utwór w jej wykonaniu, może to za mało, żeby cokolwiek stwierdzić, ale póki co Lea Michele wygrywa... poza tym ona grała w Nędznikach na Brodwayu... naprawdę jak dla mnie to wielki minus dla filmu, jeszcze Lea Salonga była/jest fantastyczną Eponine..

ocenił(a) film na 7
laurrier

Samantha Barks grała Eponine w O2 Arena w Londynie (2010 rok), na 25-leciu Les Miserables :) Zaznaczam, że Lea Solonga również tam występowała - jako Fantine. Naprawdę polecam :)
Co do twarzy Samanthy - rzeczywiście jest za ładna do roli Eponine ;)

ocenił(a) film na 10
ellouge

Muszę przyznać, że zwiastun mnie zachwycił! Nie spodziewałam się, że aż tak mi się spodoba :)

ocenił(a) film na 8
noorey

Też jestem pozytywnie zaskoczona :) Charakteryzacja pierwsza klasa :) Mam tylko nadzieję, że będzie się dało obejrzeć ten film z napisami. Chociaż, jeżeli aktorzy z ROMY będą dubbingowali to, kto wie, może wybiorę się do kina 2 razy :D (raz na dubbing, a raz bez)

Agness_92

W Polsce nie dubbinguje się musicali, poza tym nie wyobrażam sobie głosu Janusza Krucińskiego do wizji Hugh Jackmana, ani Łukasza Dziedzica jako Russela Crowe'a.

ocenił(a) film na 8
Sabcia

Nigdy nie wiadomo, co im strzeli do głowy :) le fakt, to by było dziwne

ocenił(a) film na 7
Agness_92

Crowe wygląda fenomenalnie!

Sabcia

dubbing to zło z definicji - nawet w wykonaniu aktorów Romy!
To jest teaser, a nie trailer :/ - już mi dałaś nadzieję...
Generalnie, nędznicy+ta obsada -> umrę jak nie zobaczę!
CZEMU NASZA PREMIERA JEST PÓŁTORA MIESIĄCA PO ŚWIATOWEJ???

ocenił(a) film na 7
yasioo

pewnie w tym czasie Wierzbięta będzie tłumaczyćtekst , a potem ktoś stworzy linię melodyczną, żeby do naszych realiów pasowało;)

ocenił(a) film na 9
ellouge

Nie mogę na to patrzeć...To obsada mojego koszmaru, naprawdę. Osobno tych aktorów toleruję ale jeśli są w jednym filmie i to jeszcze wyjątkowo nie dobrani...

ocenił(a) film na 7
czarna_maggie

a gdzie się podziała Samantha? ;)

ocenił(a) film na 9
gunia5

Och, Samantha i Colm są super. Mam sentyment po 25 rocznicy. I może ja się na muzyce w ogóle nie znam ale ich wokal bardzo mi się podoba(chociaż Barksówna chwilami wyje). Dobrze że mi przypominasz!

ellouge

jaki to będzie film....czekam z niecierpliwością

ocenił(a) film na 10
ellouge

Jest wspaniały, po prostu fantastyczny. To będzie arcydzieło. Charakteryzacja też jest świetna. Zresztą data premiery chyba nie jest przypadkowa;)

ocenił(a) film na 7
ellouge

Fantyna jako brunetka? Nooo dobra. Szczerze mówiąc jak patrzę na Jackmana, to on mi się bardziej z Javiertem kojarzy, ale to moj prywatny problem. Trzymam kciuki i czekam na soundtrack :)