Nie wiem czemu jest w Was tyle zawiści. Podejrzewam ,że zaproponowali mu nagranie tego filmu zgodził się ja tam chętnie zobaczę jak zrodziła się jego kariera.Może ma wzloty i upadki jest tylko człowiekiem,ale jak każdy z nas był ze średniej klasy rodziny a potrafił wykorzystać swój talent.Też się ruszcie i zacznijcie coś robić to może dojdziecie do tego co on i o Was też zrobią film. Jak by nie było zdobył bardzo wiele i w Polsce i na świecie w piłce nożnej .Jednak co by nie robił jest źle. Gra dobrze, to byście mu pomnik postawili ,a jak mu się noga powinie każdy go nagle nienawidzi, da na cele charytatywne to źle bo czemu tak mało ,czemu na to dziecko a nie na inne,kupi sobie coś to już gwiazdor bo to drogie ,ale co Was to obchodzi skoro go stać to sobie kupuje nie za Wasze pieniądze tylko za swoje. Naprawdę dramat jak ludzi w oczy kuje jak komuś się dobrze w życiu wiedzie.
Mi to raczej przeszkadza, że Lewandowski dyskryminuje ludzi wykluczonych finansowo.
To, że dostaje pieniądze za to że kopie piłkę, co może robić każdy to w sumie jeszcze nic takiego. To, że zamiast zostawić sobie tyle ile uważam że mu wystarczy i wesprzeć resztą swojego dochodu fundacje na rzecz biednych i lgbtq+ czy inne pożyteczne lub zapłacić większe podatki, on woli zostawić pieniądze których pewnie nawet nie wyda niemal tylko dla siebie - to też prawie nic, w porównaniu do tego jak dyskryminuje swoim istnieniem najuboższych!
To tak zwyczajnie po osobowemu oburzające.
Poświęć połowę życia, zarób miliony i oddaj 3/4 na fundacje, dopiero potem wydawaj osądy, bądź przykładem i zmień świat, zaczynając od siebie samego
Niczego nowego się z tego dokumentu nie dowiedziałem. Taka laurka gdzie spece od PR dyktują co kto ma powiedzieć. Zero szczerej prawdy.
Nawet jak się dobrze pod pewnym kątem przyjrzysz to zauważysz że Thierry Henry ma wsadzone w tyłek dildos z kolcami żeby mówił to co oni chcą. Oni musieli go tam nieźle torturować.
Dokładnie te same odczucia miałem po obejrzeniu. Duża sztuczność w porównaniu z "Kuba" (o Błaszczykowskim)
Może nie jest , niektórzy nawet nie są ze średniej klasy są po poprostu biedni, a jak chce to potrafią, są ambitni i chcą dojść wysoko żeby lepiej żyć , i są to ludzie jak to ktoś tu na forum w innych tematach pisał się nie mówi ,ale ciężko praca doszli bardzo daleko,ale taki jest życie to że nie wiem on gra,płacą mu za to itp to znaczy że ma powiedzie niee ja nie wezmę tej kasy ? No tak jest niestety . Też uważam że piłkarze zarabiają bardzo dużo a są zawody które powinny być bardziej docenianie,ale co poradzić tak skonstruowany jest świat i nie znaczy że trzeba na kimś wieszać psy bo on ma a ja czy Ty nie.
Spoko ja tam go lubię ,każdy może mieć swoje zdanie to oczywiste najbardziej po prostu razi to jak ludzie się zachowują chociaż w tym filmie pokazane jak nagle ludzie na nich wylali falę hejtu bo nie poszło na mistrzostwach w Rosji ,bo strzelał za granicą dla nas nie itp .Wiadomo jest frustracja każdy by chciał zobaczyć coś wielkiego w tej naszej kadrze no ale czy to też jest właśnie powód do takiej fali hejtu i nienawiści. Myślę ,że on też chciałby z tą kadrą coś zdobyć bo tego właśnie nie ma ,ambicje na to pewnie są ,a czemu zawsze im tak idzie jak po grudzie już ciężko powiedzieć ;p co do tego co tam kto mówił ,mi ciężko powiedzieć bo też tak w piłce nie siedzę aż jak to baba hahah ale jednak no jeśli chodzi o sam jego start , i te sytuację z tatą no daleko zaszedł i nikt mu tego nie zabierze ;p a to jakim do końca jest człowiekiem nie wie nikt z nas bo tak naprawdę wiemy i widzimy to co on chcę żebyśmy widzieli ;p
Mnie w ogóle nie interesuje jakim Lewandowski jest człowiekiem bo to nie mój kolega a to są jego sprawy prywatne które omijam szerokim łukiem..
Mnie interesuje jak gra w piłkę.
Akurat przy tym wątku chodziło mi bardziej o sam fakt jak niektórzy ludzie się zachowują nawet nie o film :) wiadomo ,że większość tego co jest tam powiedziane człowiek wiedział bo gdzieś widział,słyszał. Dla mnie spoko bez szału ale można obejrzeć w wolnej chwili. Każdy ma swoje zdanie i jak jest wypowiedziane jak Twoje to spoko a chodzi bardziej o ludzi którzy wylewają na każdego pomyje ;p
Warto też w życiu w końcu zrozumieć że nie jest się płatkiem śniegu a film nie jest zrobiony tylko dla Polaków którzy sporo o nim wiedzą tylko dla całego świata.
Przypomnę też że Lewandowski nie odkrył zaginionej arki ani nie napadł na bank federalny żeby w jego biografii były jakieś przygody z mega fajerwerkami. On jest tylko i aż tylko piłkarzem i opowiedział swoją drogę na szczyt tego sportu.
A co dokładnie ciekawego twoim zdaniem w takim materiale o piłkarzu mogło by być bo aż się spytam z ciekawości ?
Na Prime Video sa duzo lepsze dokumenty o tej tematyce. Zachecam do obejrzenia - Wszystko albo nic - Tottenham Hotspur. Ten o lewandowskim byl akurat rezyserowany przez naszego rodaka ktory moglby obejrzec sobie dokument o ktorym pisze powyzej. W porownaniu z tamtym ten o lewandowskim wypada mizernie.
Naprawdę liczyłem na twoją wypowiedz ale z całym szacunkiem nic kompletnie nie zrozumiałem.
Pytanie kontrolne: czy ty ten "serial" o klubie Tottenham porównałeś do biografii jednej osoby tylko dlatego że w obydwu materiałach ludzie grają w piłkę czy jednak miałeś coś konkretnego na myśli ale zapomniałeś napisać ?
Zapomniałeś napisać coś co było w tym serialu a co można było by wrzucić do materiału Lewandowskiego żeby był ciekawszy.
Już kombinuję jak koń pod górę bo kompletnie nie mam pojęcia jak można porównywać "serial" o klubie piłkarskim gdzie mowa jest o rzeszy osób zaczynając od piłkarzy, trenerów, lekarzy itd. a kończąc na kibicach do biografii jednej osoby która jedyne co ma wspólnego z tym serialem to to że też gra w piłkę. Na dodatek w serialu rozciąga się fabułę żeby zrobić wiele odcinków a co za tym idzie można więcej pokazać widzowi a w filmie wszystko musisz zmieścić w jednym odcinku.
Może jestem za głupi i pewnych rzeczy nie dostrzegam więc ty mi powiedz które momenty (albo chociaż jeden) z tego serialu mogą być przykładem dla filmu Roberta ?
Z góry dziękuję za pomoc.
Film jest naprawde slaby (nie ujmujac talentu Lewandowskiemu). Nie wiem czego tak zaciekle bronisz- bohater odpowiada na pytania, z którymi uprzednio się zapoznał, opowiada jakieś banały typu bez ciezkiej pracy nigdzie sie nie dojdzie, pominiete sa jego porażki i lata niemocy w reprezentacji itp, pominiete sa niewygodne kluczowe osoby w jego karierze (Cezary Kucharski), Nie jest zadane ani jedno trudne pytanie. Nawet dla niewymagajacego widza taka lukrowana laurka moze byc zbyt powierzchowna. Moim zdaniem slaby dokument.
Bo to takie zabawne nagrywanie dokumentu o gościu który jest po prostu dobry i nic więcej z tego nie wynika. Nie ma jakiegoś niezwykłego talentu, po prostu jest skuteczny, fajnie sobie wypracował technikę, zarabia na tym i tyle. Ta historia niczym ciekawym się nie wyróżnia...
Co rozumiesz przez słowo talent ?
Jak wiele osób próbuje grać w piłkę, to już są raczej grube miliony na całym świecie a ilu dochodzi na sam szczyt ?
Czy tej garstce osób to się udało bo ciężko pracowali czy jednak mieli talent ?
Czy miliony osób to przysłowiowi lenie ?
I dlaczego się tak dużo zarabia w tym sporcie ?
Zastanawiałeś się ?
Jak wiele ludzie potrafią poświęcić dla tak sporych pieniędzy ?
Ludzie, dzisiejszych piłkarzy nalezy wg mnie porownywac do gladiatorami z czasow rzymskich. Od nich wymagane jest żeby dostarczali igrzysk dla ludzi. Sa to zwykli pracownicy fizyczni niespotykanie dobrze oplacani. Byc moze niektorzy za duzo od nich wymagaja. Czy od gladiatorow wymagali inteligencji i elokwencji w wypowiedziach czy po prostu mieli sie dobrze lać ku uciesze gawiedzi?
Zastanawiałem się, pewnie. Jak każdy sport na światowym poziomie, wymaga ogromnych poświęceń. W grach zespołowych jest jeszcze ciężej bo trzeba wypracować drużynę, a to nie jest takie proste... Nie mogę tylko zrozumieć dlaczego dotuje i promuje się tych naszych patafianów, gdy mamy tak świetne wyniki w chociażby w siatkówce czy piłce ręcznej. Mamy jedną z najlepszych drużyn ręcznych piłkarzy na świecie i co... nawet sponsora nie można znaleźć aby klub przetrwał, kiedy grube miliony łoży się na jakieś podrzędne ligi ekstraklasy. Chodzi tylko o hajs, wszyscy chcą zarobić na oglądalności, dlatego nic się nie zmieni, a nasi kopacze dalej będą kopać...
Moim zdaniem twój komentarz powinni trenerzy pokazywać w swoich klubach w Polsce to może nareszcie doczekali byśmy się porządnie grającej reprezentacji. Ludzie jak by uwierzyli że ten sport to nic takiego i że wystarczy chcieć i mieć tam jakąś ciekawą technikę i się jedzie z koksem a pieniądze same zaczną wpadać do kieszeni.
Może najpierw niech go przeczyta Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos i zobaczymy jakie będą efekty.
Chodzi mi o to, że Lewandowski jest bardzo dobrym napastnikiem, których historia widziała już wielu... Cieszę się z jego sukcesu i jest dowodem na to, że można grać świetnie, nie mając przy tym talentu na miarę Leo Messiego. Na pewno ma tę skromność i kulturę osobistą, której brakuje takim gwiazdom jak mbappe czy inny ronaldo. Ale nie czarujmy się, jego czas przeminie. Być może w Polsce będzie na długo pamiętamy, szczególnie biorąc pod uwagę pozostałych "kopaczy", ale z całym szacunkiem - ten człowiek to nie jest legenda sportu...
To portal dot. kinematografii, my tu rozmawiamy o filmie dziuniu. który to akurat jest gniotem nad gnioty. abstrahując od osoby p Roberta, którego można lubić lub nie whatever
Dziunia to sobie pan może mówić do swojej żony. Owszem jest to racja ,ale tak samo film może się podobać lubi nie. Jak już pisałam dla mnie nie jest to wybitne dzieło ,ale nie ma dramatu dla mnie oglądało się okej ,dla pana był to gniot i w porządku każdy ma swoje zdanie ,natomiast cały ten post tyczył się tego ,że dużo ludzi nawet nie ogląda a wystawia negatywne oceny,bo jest uprzedzona do samej osoby tylko przez wzgląd na to że wybił się ,czy to przez swój talent czy to przez ciężką pracę nie ważne ,ale jednak jest o nim głośno ludzi kuje to w oczy więc odrazu cisną,a jak sam pan zauważył jest to portal do oceny film wystarczy jednak ,że kogoś się nie lubi i już daje się mniejszą ocenę. Pan chociaż obejrzał i obiektywnie powiedział ,gniot nie podoba mi się a ile jest ludzi którzy nawet nie widzą ale negatywnie oceniają dla zasady bo ktoś ma lepiej ,albo kogoś nie lubią. Pozdrawiam.