PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=510555}

Liceum Avalon

Avalon High
2010
5,7 15 tys. ocen
5,7 10 1 14513
Liceum Avalon
powrót do forum filmu Liceum Avalon

Co prawda książki nie czytałam ale film był świetny. Strasznie mi się podobał. Nie mogę się doczekać kiedy wyjdą filmy na DVD.

ocenił(a) film na 9
selena199

Mam te same odczucia, moja Córa także. :)
Czytam tu na portalu bardzo surowe oceny filmu, porównujące go do książki. Ja nie znam tej powieści, zatem oceniam tylko sam film i mam o nim same dobre opinie. :) Ciekawy, wciągający, logicznie uporządkowany, z dobrym doborem aktorów i scenografią oraz efektami, wzruszający.
Pozdrawiam. :)

bruce1940

Hmm... ja najpierw oglądałam film i był jak dla mnie świetny, choć z dziwnym zakończeniem. Nawet nie wiedziałam,że jest na podstawie książki. Dzisiaj rano szukałam w internecie jakiejś fajnej romantycznej historii z odrobiną fantasy. I znalazłam to. Od razu zabrałam się za czytanie. Przed chwilą skończyłam ostatni rozdział. I jestem w szoku. Książka jest przepiękna, LOGICZNA w przeciwieństwie do filmu. Główna bohaterka była zupełnie inna. Pomimo wielu podobieństw między Willem i królem Arturem, ona nie wierzyła w tą historię. W książce nie było kogoś takiego jak ten kumpel Ellie - Miles. Jej nauczyciel - prof. Morton nie był zły. To Marco był zły. Szkoda, że w filmie nie było wątku ze statkiem Willa. Jedyny, duży "+" dla filmu, to to, że pojawił się tam Miles, który miał być (o ile dobrze pamiętam) Merlinem. Miles był naprawdę ciekawą i intrygującą postacią. Liczyłam na to, że będzie w ksiązce, no ale cóż... Filmowi dałam pomimo wszystko 7/10. Książce, natomiast 11/10. Naprawdę arcydzieło!

ocenił(a) film na 8
selena199

ja też nie znam powieści, ale film był dla mnie świetny, i zachęcił mnie do przeczytania książki. ;)
z tego co widzę książka musi być całkiem niezła, skoro tyle osób o nią walczy. ;)