PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=559816}
6,1 30 tys. ocen
6,1 10 1 30138
5,0 7 krytyków
Lockout
powrót do forum filmu Lockout

Wysokiej jakości efekty specjalne. Szybka akcja. Ciekawa, trzymająca w napięciu fabuła. Liczne zwroty akcji. Zaskakujące zakończenie. Polecam fanom filmów typu "Szklana pułapka".

alzoar

Częściowo potwierdzam opinię alzoar. Lockout jest całkowicie w stylu VHS-owych filmów akcji. Dużo efektów specjalnych, spora ilość poczucia humoru(pierwszej sceny na prawde szczerze się śmiałem).
Niestety jak większość filmów tego typu posiada nie za skomplikowaną fabułę, z mnóstwem uproszczeń. Zakończenie Lockout jest naprawdę przewidywalne. Osobiście uważam, że jego największym minusem jest pominięcie istnienia zasad fizyki. W trakcie sceny skoku z spadochronem z niskiej orbity okołoziemskiej pomyślałem, że oglądam kreskówkę;) Generalnie Lockout nie wymaga od widza jakiegokolwiek intelektualnego wysiłku(no chyba, że ktoś bawi się w liczenie praw fizyki i zdrowego rozsądku złamanych przez bohaterów). Jest to produkt czysto rozrywkowy.
Generalnie Lockout polecam wyłącznie osobom, które nie wiedzą co to grawitacja oraz osobom, które wspominają z łezką w oku filmy z Van Damme czy Stallone.

alzoar

prawie powtórzenie "Ucieczki z Nowego Jorku" nawet bohater nazywa się na S - Snake Pliskan a tutaj Snow hahahhaha

ocenił(a) film na 8
alzoar

masz rację,mnie film się podobał,zapewnił dobrą rozrywkę tak jak powinien (bo chyba o to chodzi) i na pewno nie był nudny i nie było w nim mało akcji jak to niektórzy stwierdzili.
Fajna akcja,dialogi i efekty uważam że jest godny polecenia.
I też jak zobaczyłem że córkę prezydenta ma uwolnić na myśl mi od razu przyszedł film "Ucieczka z Nowego Jorku" .
P.S jak ktoś chce mieć akcję czas to polecam jak dla mnie rewelacyjny "Tylko strzelaj"-(ang. "Shoot 'Em Up") tam cały czas jest akcja i mnie też się bardzo podobał

ocenił(a) film na 3
romek_krakow

romek jak ci malo potrzeba

użytkownik usunięty
JarekBestia

To polec mu jakies dobre filmy zeby sie rozwinal kinematograficznie. Sam jestem ciekawy.
Czekamy

ocenił(a) film na 3

wierze w Romka

ocenił(a) film na 8
JarekBestia

kinematograficznie jestem dobrze rozwinięty.nigdzie nie powiedziałem że film był rewelacyjny,uważam go za niezły si spełniający swoją rolę czy zapewniający rozrywkę...ot ,tyle..na pewno lepszy niż te produkcje na jedno kopyto ,całkiem do niczego którymi jesteśmy ostatnio zalewani

ocenił(a) film na 3
romek_krakow

w sumie to kiedys napislem podobny do twojego komentarz. zatem mozna powiedziec , ze sie czepiam. Najwazniejsze, ze sie dobrze bawiles. pozdrawiam!

JarekBestia

my wierzymy w Ciebie...

ocenił(a) film na 3
alzoar

takie wysokiej jakosci efekty maja 2 gigowe gry na PC.