PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=559816}
6,1 30 tys. ocen
6,1 10 1 30138
5,0 7 krytyków
Lockout
powrót do forum filmu Lockout

gniot. od samego początku bzdura goni bzdurę

ocenił(a) film na 2
zabok7

Miałem podobnie napisać :D

ocenił(a) film na 8
zabok7

Pewnie, nie ma to jak okrzyknąć produkcję bzdurną, wytknąć brak realizmu wlepić 1/10, a wśród najwyżej ocenianych pozycji mieć SpongeBoba Kanciastoportego... Peace :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
zabok7

Piernik do wiatraka? Tyle samo liter. Film SF chyba z założenia ma być, antyrzeczywisty, więc jak można film otwarcie deklarujący się jako produkcja SF krytykować za ową antyrzeczywistość? Oglądnij Lockout "jako" SF.

ocenił(a) film na 8
zabok7

A czy ja ciebie obraziłem? Masz teraz dłuższego? Idiota, z pewnością nie dostrzeże płynnej granicy leksykalnej w synonimach, ale to już twój problem.

ocenił(a) film na 7
zabok7

Po twoich ocenach widzę że raczej preferujesz kino akcji i komedie, pewnie stąd niska ocena. Ale jeżeli nie lubisz S-F, to po prostu nie oglądaj. Film rzeczywiście do wybitnych nie należy, pomysł był już wcześniej eksploatowany (jak zauważył Kusiu_2), ale bez przesady, gniotem to on nie jest. Całkiem porządnie poprowadzona akcja, dobra scenografia, gra aktorska też całkiem niezła. Jedyne do czego mogę się przyczepić to grafika z pościgu na początku filmu, aż biła sztucznością po oczach.
Ale można poczuć rękę Bessona i jak dla mnie zasłużone 7.

Noviush

otóż SF to mój ulubiony gatunek i może właśnie dlatego twierdzę, że ten film to gniot. W ogóle to z jakiej racji mówisz mi czego mam nie oglądać? Aż tak cię razi moja ocena tego beznadziejnego filmu? Nie lubisz gdy ktoś ma inne zdanie niż ty?

zabok7

Napisałeś, że masz własne zdanie. Dobra, szanuję to. Może poprzyj je argumentami tak jak na poważną osobę przystało, a nie piszesz, że to dno jak 15 latek bez żadnej argumentacji. Po drugie chyba masz te 15 lat. Nen89 nie napisał na ciebie żadnego złego słowa, tylko kulturalnie zwrócił uwagę a ty go od kretynów i idiotów wyzywasz. Radzę się zastanowić nad swoim zachowaniem. Ocenianie filmu 1/10 to kpina i dziecinada.

zabok7

Zdefiniuj idiotę. Podaj argumenty (drugi raz się powtarzam). Napisz dlaczego ocenianie filmu na 1 nie jest dziecinadą. Jak to napiszesz wtedy możemy podyskutować dalej. Jeśli tego nie zrobisz to kończę rozmowę.

zabok7

Jak nie masz ochoty dyskutować to po co przeglądasz forum i piszesz posty? Chyba tak na prawdę nie wiesz co robisz. Pomogę ci. Napisałeś ten post bo:
1. Chciałeś się wyżalić.
2. Chciałeś poznać opinie innych.
Z twojego zachowania wynika, że chciałeś się wyżalić. Dlaczego? Bo nie chcesz poznać opinii innych, a sam swojej nie argumentujesz. Po prostu nie umiesz dyskutować. Chyba, że to tylko pokaz w internecie. Wiesz anonimowość i młody wiek dają pole do popisu i dowartościowania się.
Wyzywanie od pajaców i innych wyzwisk wskazuje, że jesteś internetowym napinaczem który wyładowuje emocje na forum. Można i tak spędzać wolny czas, ale dużego sukcesu nie wróżę.
Utworzyłem konto żeby podyskutować o tym filmie. A ty po co swoje utworzyłeś?

Chrome987

Oczywiście masz zupełną rację co do mojej osoby. Już dawno chciałem żeby ktoś się mną przejął tak bardzo bardzo bardzo. Weź mnie za rękę i poprowadź bo zbłądziłem i żal mi serce ściska. Wskaż mi drogę Ty moja Światłości co mroki umysłu rozpędzasz. Jesteś tak WIELKI i WSPANIAŁY, że aż mnie zatyka i brak mi słów pochwały dla Ciebie. O Jedyny, wybacz mi moje dziecinne błędy i chęć naigrywania się z innych, tudzież dowartościowania mej podłej osoby, a obiecuję, że gdy dorosnę to już nigdy, przenigdy nie zachowam się jak gówniarz i nie ocenię filmu na 1/10.
JESTEŚ NAJFAJNIEJSZY i NAJSUPEROWSZY!
I mam nadzieję, że dane mi będzie kiedyś poznać cię osobiście i przytulić.... tak z całej siły

zabok7

Właśnie dowiodłeś swojej ignorancji. Ironię stosują ludzie inteligentni lub tacy jak ty (nie wiedzą jak odpowiedzieć to kombinują żeby nie wyjść na gorszego). Co do poznania, to mało prawdopodobne. Nie kumpluje się z 15 latkami. To mój ostatni post na ten temat. Może ktoś inny będzie chciał kontynuować z tobą konwersacje. Jak widać po komentarzach w tym temacie są chętni.

zabok7

Zwłaszcza Anna Karenina.

ocenił(a) film na 8
Noviush

Ja dołożyłem jeszcze jedyneczkę za humor :) i wyszło 8/10
Wybitny ten film na pewno nie jest, ale 1/10 to przesada.

ocenił(a) film na 6
BlueSky_on

gniot do kwaratu, idiotyzm za idiotyzmem, podam jeden przykład: facet jest wysyłany w tajemniczej misji, skrada sie itp nikt ma go nie zobaczyc usłyszec wiec po kiego chu.. dali mu głosnik przy gaciach??? to w przyszłosci nie ma słuchawek do uszu???? kolejny przykład pani prezydentówna idzie na rozmowe ze strasznym wiezniem (czemu wybrali idiote do tej rozmowy?) a pod drzwiami ani jednego wartownika? w sali sterowania jeden guziczek włacza wszystko hahha smiech na sali pan Beson jak dal mnie sie zbłaźnil tym filmem

kaczkulec

Dużo filmów posiada błędy. Obejrzę tylko dlatego, że oceniłeś gniota takiego jak Drive na 10. :D

ocenił(a) film na 4
SpoconeKule

Tu nie chodzi o błędy, ale o idiotyczny scenariusz. Dobre SF to logiczne SF, a nie takie, gdzie np ktoś ląduje na Słońcu i tego typu historie. W powyższym filmie było tylko idiotycznych i nielogicznych rzeczy, że niestety jest to SF słabe.
Dobre filmy czy książki SF to takie, które "przewidują" przyszłość i przedstawiają sposób w jaki nasza cywilizacja może się rozwinąć. Takim twórcą był np. Lem.

ocenił(a) film na 7
Starless

Ale to ten film to nie jest S-F (jak zreszta wiekszość współczesnych filmów nazywanych S-F) to po prostu western dziejący sie w kosmosie, wiec po co ma coś "przewidywać" i "przedstawiać" w sposób naukowy?

ocenił(a) film na 7
zabok7

Gratuluję. Tak namiętnie oceniłeś ten film, ale Atak kobiety olbrzyma jest twoim ulubionym filmem? Ręce opadają.

meridian

och... to nie możliwe, że ktoś myśli inaczej niż Ty... cały Twój świat legł w gruzach.... TAAAAKAAAA rewolucja...

zabok7

Hallo, puk, puk, to film SF, dotarlo ?

Zyga1

zabok7

Bo filmy SF zazwyczaj sa ( narazie ) bzdurami. Chciaz wiele z filmow SF lat 60, 70 dzisiaj juz, az takimi bzdurami nie sa.

zabok7

Az tak zle nie ma, a jak napisalem to SF.

Zyga1

ocenił(a) film na 7
zabok7

Przecież to jest komedia. Więc jak ma nie gonić