PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=559816}
6,1 30 tys. ocen
6,1 10 1 30140
5,0 7 krytyków
Lockout
powrót do forum filmu Lockout

Film przerósł moje oczekiwania - tego nie da się oglądać nie cedząc przez zęby co chwila słów "ale gniot". Efekty specjalne jak z taniej gry komputerowej. W przyszłości są pojazdy unoszące się w powietrzu, ale metro nadal pełni swoją funkcję - szkoda, że dorożki nie ma. Tanie żarty, tanie strzelby, bohater ma mp 5 (chyba rozwój broni strzeleckiej zatrzymał się w latach 90-tych). Jak ktoś chce komuś zepsuć wieczór niech poleci mu ten film. Film klasy B, a może i C - ląduje w koszu tam gdzie jego miejsce. A jak będzie druga część to zrobię dym i podpalę się na Stadionie Narodowym.

ocenił(a) film na 7
El-diablo

podpal się już teraz!

ocenił(a) film na 1
fabio

Ten film to wielkie g.....; szum fal i odmęty sedesu pochłonęły go w całości.

ocenił(a) film na 6
El-diablo

Zbyt wiele oczekiwałeś od tego filmu!!! Ja nastawiłem się na dobrą rozrywkę i to dostałem, owszem efekty specjalne słabe- zwłaszcza pościg na autostradzie, ale już dawno w żadnym filmie nie było tylu śmiesznych dialogów w myśl przywodzące takie klasyki jak Zabójcza broń czy Szklana pułapka , a główny bohater to postać z niewyobrażalnym potencjałem.

ocenił(a) film na 8
PIOTREK_7

potwierdzam. Choć nie spodziewałem się takiej "lekkiej komedii" dialogi kozak nawet prze. Co do tych efektów na autostradzie to na 2/10. Ale jakoś reszta efektów już nie tak źle. mnie się podobał.

ocenił(a) film na 5
PIOTREK_7

Eee moze i teksty głównego bohatera fajne ale tylko na początku pozniej juz było tego za duzo i nie śmieszyły,efekty zaś wyszły baaardzo plastikowo,zresztą gra aktorów też słaba.Ostatnio we wszystkim co macza swoje ręce Besson jest beznadziejne,tak to może się podobac ale tylko najmłodszej widowni wychowanej głównie na grach,musi byc szybko,szybciej jeszcze szybciej tak jest właśnie z tym filmem,akcja galopuje na złamanie karku,zero klimatu....

ocenił(a) film na 1
PIOTREK_7

Niestety ten film nie ma mocnych stron oprócz napisów końcowych ;).

ocenił(a) film na 8
El-diablo

Odsyłam do komentarza tego pana http://www.filmweb.pl/film/Lockout-2012-559816/discussion/Film+g%C5%82%C3%B3wnie +dla+starszych+nostalgicznie+nastawionych+kinoman%C3%B3w.,1955913
Wiec powiem tak: nie tylko dzieciom, które mają po 15 lat ale i facetom po 30 wychowanych na klasykach jak szklana pułapka, czy ucieczka z nowego jorku. Efekty na autostradzie może niezbyt oszałamiające ale w kosmosie już były całkiem przyzwoite. Prosty film akcji w świecie S/F. Miło się oglądało, dobra rozrywka, a na rzeczy typu metro i karabiny MP5 jestem nauczony przymykać oko - choćby po hammerach w battle star galactice. Ot oszczędnośći. No ale jak ktoś nie ogląda klasyki El-diablo (do obejrzenia łowca androidów i hanibal) to znaczy, ze filmy od niedawna oglada i tlumaczy to ocene 1 przy dobrym filmie, nawiazujacym do kina lat 90.

ocenił(a) film na 1
Tyrq

Po czym wnosisz, że filmy oglądam od niedawna - najwidoczniej Twoja szklana kula zarosła mchem. Twoja daleko idąca teza o nie oglądaniu klasyki prze ze mnie na podstawie 2 filmów toż to daleko idące nadużycie. Oko to ja mogę przymykać na produkcje polskie jak zakryta antena satelitarna w Bitwie Warszawskiej, ale od budżetowych hollywoodzkich produkcji wymaga się nieco więcej niż od innych produkcji. Nie wiem czemu bronisz tego gniota bo nim jest bezapelacyjnie. Filmy wymienione w profilu mam obejrzane dawno i nie śpieszyło mi się z ich oglądaniem. Film ten nie jest dobry - jest beznadziejny! Idąc tym torem wnoszę, że siedzisz w klimacie tanich filmów akcji z Seagalem i Lundgrenem skoro nic Ci nie przeszkadza. Więcej takiego poklasku, a w filmach o średniowieczu tylko patrzeć jak pokażą się zaraz czarnoskórzy aktorzy. Przymykaj oko dalej, a najlepiej to śpij w ostatnim rzędzie.

ocenił(a) film na 8
El-diablo

No coż, niektóre z Twoich ulubionych filmów są także moimi więc się dziwie skąd taka niska ocena tego filmu u Ciebie.. Seagala nie cierpię. Lockout nie jest z Hollywood. A co do oceny tego filmu jesteś daleko od jego średniej. Chcesz czy nie chcesz ma ocenę jako "niezły" także na IMDb. Tak więc nie zasługuje na 1 :P

ocenił(a) film na 6
El-diablo

Film mial 2-3 durne/tandetne sceny jak spadanie z orbity czy poscig na autostradzie ale reszta byla dobra a Snow zabawny. Twoje argumenty sa idiotyczne. Co stoi ma przeszkodzie zeby bylo metro i latajace samochody? Moze ludzie rowniez powinni przestac chodzic, no bo przeciez w 15 wieku tez chodzili. To samo z Mp5, o ile to bylo mp5 a nie cos podobnego. CZepiasz sie jakby ktos ci za to zaplacil a prawda jest taka ze film byl ogolnie dobry

ocenił(a) film na 1
Ra_dar

Ten film jest tandetą, wieje nudą i kiczem. Idiotyzm to Ty masz wypisany na twarzy. Masz tu linka chłopie i zobacz co ma w łapie Snow http://movit.net/wp-content/uploads/2012/02/Guy-Pearce-in-Lockout-2012.jpg. Budżet, 30 000 000 $ na ten film to za dużo - taki sam budżet miał Dystrykt 9, a film deklasuje tego gniota w przebiegach. Film nie jest wart oglądania, co potwierdzają moi znajomi, z którymi tego paszkwila oglądaliśmy. Widać w dobie kryzysu światowego, tnie się budżety i wypuszcza takie niedoróbki. Jak się robi film z efektami to trzeba mieć to na uwadze - robisz sobie jaja pisząc to co piszesz. Nie ma sensu pisać dalej o tym filmie bo nie ma sensu - jest do d........ W Box office ten tytuł ledwo na siebie zarobił - co Ty będziesz ciemnotę ludziom wbijał.

ocenił(a) film na 6
El-diablo

Page Not Found
404 Error - tyle jesli chodzi o mp5 , co i tak jest bez znaczenia. robisz burze w szklance wody, denerwujac sie jak male dziecko. Widzialem duzo gorszych filmow robionych za duzo wiecej. mi sie podobal, tobie nie. wez sobie cos na uspokojenie...

az strach pomyslec co bys pisal gdyby on trzymal w reku rewolwer lol

ocenił(a) film na 1
Ra_dar

http://movit.net/wp-content/uploads/2012/02/Guy-Pearce-in-Lockout-2012.jpg - nie rozwodzę się nad tym tematem więcej bo tego nie wart i przestańcie oglądać filmy na laptopach w słońcu - bo jak widać nic nie widać.

ocenił(a) film na 7
El-diablo

>Film nie jest wart oglądania, co potwierdzają moi znajomi, z którymi tego paszkwila oglądaliśmy
Powalający argument, buahahaha!
Film ci się nie podobał, no i co z tego? Innym się podobał. NA SZCZĘŚCIE nie wszyscy są stworzeni na twoje podobieństwo.
Są tacy, którzy uważają np. "Rejs" albo "RRRrrrr!" za gnioty, dla innych są to filmy kultowe.
Twój zarzut o działającym metrze, gdy są pojazdy unoszące się w powietrzu jest g... wart, dziś też jest i jedno i drugie.
Kolejny zarzut, że karabin z przyszłości przypomina jakiś tam z lat '90-tcyh też jest bez sensu, bo 99% widzów nie zna się na karabinach, a poza tym czy "pepesza" z lat '40-tych aż tak bardzo różni się wyglądem od dzisiejszych karabinów?
Piszesz bzdury albo czepiasz się nieistotnych szczegółów, de facto na temat samego filmu nie masz nic do powiedzenia.

ocenił(a) film na 3
El-diablo

Właśnie skończyłem oglądać. Brak słów na głupotę scenarzystów, głupotę skryptu. Ogólnie 3/10 max

ocenił(a) film na 4
Woj8ech

I jeszcze powtarzalność. Ja rozumiem nawiązywać i inspirować się klasykami, ale żeby tak zerżnąć z filmów Carpentera i McTiernana to już trochę nie wypada, zwłaszcza jak się nazywa Besson. Guy Pearce też się nie popisał. Nadaje się do grania inteligentów w garniturach, nie mięśniaków. Początkowo jego teksty były zabawne, ale później było ich tyle, że te suchary zaczęły męczyć. Czy on nie może nikomu normalnie odpowiedzieć?

ocenił(a) film na 7
El-diablo

popłakalem sie ;) pozdro hehehehe

ocenił(a) film na 7
El-diablo

Mysle, ze co niektorym sie w doopach poprzewracalo i nie widza czego chca. Fielcy znafcy filmow,,kon by sie usmial. Film przyjemnie sie oglada i koniec a jak chcesz rozbierac na kawalki to idz do prosektorium. 7/10