Lody na patyku

Eskimo Limon
1978
6,7 6,9 tys. ocen
6,7 10 1 6935
5,8 5 krytyków
Lody na patyku
powrót do forum filmu Lody na patyku

Spodziewałem się typowego prekursora "American Pie" a jest to coś zupełnie inne. Film jest zdecydowanie poważniejszy i porusza bardziej poważne i wogóle nie śmieszne kwestie z początku jest tak jeszcze może "lajcikowo" i w miarę sympatycznie, tak komedyjnie;-) Później robi się z tego film obyczajowy, z czasem wręcz dramat. Podobno późniejsze filmy serii są już bardziej "komediami erotycznymi". Zobaczymy...

Davidoff_Novothny

hej kazda czesc jest inna film mam swoje lata ale i klimat i jako komedia erotyczna daje rade <lol> pozdro siegij po inne czesci lub mrówki w gaciach :)

Davidoff_Novothny

Niestety dane mi było obejrzeć "mrówki w gaciach".....tragedia... nie chodzi mi o taki bzdurny typ komedii erotycznej. pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Davidoff_Novothny

Heh ja również spodziewałem sie typowo "amerykanskiej" glupiej komedii dla amerykanów... lecz mocno sie zdziwiłem, film jest ponadczasowy, ten klimat, te podejscie do życia... takich filmow juz nie robia :( Chcialbym zaznaczyc że pomimo iż jest z lat 80, porusza do dzis aktualne tematy, co jest ogromnym plusem. Zdecydowanie polecam osobom które lubią czasami cofnąć sie w czasie.

Ps. "Lody na patyku" pomimo że jest komedią, momentami jest naprawde smutne... wiec mozna złapać doła po obejrzeniu go (szczególnie gdy na kims sie zawiedziemy).

Zimmy

Co do podobnych filmów... z podobnym klimatem komedii erotycznej polecam Private Resort czyli Hotel W Kurorcie :)