PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=713552}
7,6 186 tys. ocen
7,6 10 1 186429
7,3 63 krytyków
Logan: Wolverine
powrót do forum filmu Logan: Wolverine

Old Man Logan

ocenił(a) film na 8

Przeglądając internety natknąłem się na ten klip

https://www.youtube.com/watch?v=q3DZ5Bscef4

Liev Schreiber usłyszał, że historia opierać się będzie właśnie na tym komiksie. Macie jakieś inne, bardziej potwierdzone informację na ten temat?

Nie wiem czy się bać tego filmu czy się cieszyć, bo uwielbiam ten komiks.

ocenił(a) film na 8
rollerpk

Właśnie patrząc na trailer, który teraz wyszedł, to chyba niestety inna historia i tylko WOlverine jest w tym filmie podobny, bo się Jackman zestarzał. Pozostaje mieć nadzieję...

ocenił(a) film na 10
rollerpk

Cóż, nie znam wszystkich komiksów. Wrażenie po trailerze bardzo pozytywne.

ocenił(a) film na 8
rollerpk

Teraz można się w końcu wypowiedzieć. To co w trailerze zobaczyłem to (niestety) mała powtórka z Wolverine. Logan znowu będzie się zmagał z swoimi słabościami, a głównym celem jest ochrona innych ( w tym przypadku X23).Film absolutnie nic nie będzie miał wspólnego z Old Man Logan, bo FOX nie ma praw do tych wszystkich (ważnych) postaci z uniwersum jakie w komiksie się znalazły ( jak np #NIEWIELKI SPOILER DO KOMIKSU# ślepy Hawkeye). Muzyka Johnego Casha ma nadać klimat zwiastunowi, ale miejscami w ogóle nie pasuje do wyświetlanego obrazu. Moim marzeniem jest zobaczyć film autonomiczny, z małą ilością nawiązań do poprzednich części, mogący być przykładem dla innych filmów superbohaterskich. Widać, że po Deadpoolu twórcy pozwolą sobie na odrobinę więcej krwawych scen - co mnie cieszy, bo może to podkreślić wydźwięk historii.

Szczerze i z całego serca polecam komiks Old Man Logan - jeśli macie możliwość go gdzieś dostać, lub od kogoś pożyczyć - zróbcie to. Dla mnie to świetna i zamknięta historia (powstał Old Man Logan 2, ale tego jeszcze nie czytałem)

Mam nadzieję, że cechą wspólna filmu i komiksu będzie wyjaśnienie dlaczego mutantów jest tak mało.