PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=99}
7,4 54 tys. ocen
7,4 10 1 54382
6,4 27 krytyków
Lolita
powrót do forum filmu Lolita

podobne filmy

ocenił(a) film na 10

znacie jakies filmy w ktotych jest mowa o zwiazku z duuza roznica wieku???

ocenił(a) film na 8
kassienkaaa

Hannibal

moccasky

Pozegnanie z niewinnoscia, bejbis, daydream nation

kassienkaaa

,, Cienista dolina" z Debrą Winger i Anthony Hopkinsem, ,,Drzwi w podłodze" z Kim Basinger

kassienkaaa

W serialu "W labiryncie" jest watek romansu dojrzalej (ok. 40 letniej) Renaty (Anna Chodakowska) z jej 17-letnim podopiecznym Igorem (Karol Bulenda).

Nawrotka86

Polecilabym jeszcze telewizyjny film obyczajowy z Nicolle Tom "Uwiedziona". Opowiada o romansie nauczyciela z 14-letnia uczennica.

ocenił(a) film na 8
Nawrotka86

A ja polecę mało znany tytuł z tej tematyki - "Iris in bloom". Francuski film - uczucie między młodą (chyba 16-letnią) dziewczyną i dojrzałego faceta. Pięknie i z klasą ukazane uczucie

ocenił(a) film na 7
Charmian

Gdzie obejrzałaś ten film?

ocenił(a) film na 8
Fragaria

Na festiwalu kina europejskiego "Cinergia" w kinie Charlie w Łodzi. To coroczny festiwal, odbywa się w listopadzie i trwa tydzień. Można zobaczyć dużo najnowszych, niekomercyjnych produkcji. W ostatniej edycji obejrzałam 4 filmy, w tym Iris, wszystkie świetne.

ocenił(a) film na 7
Charmian

No trudno, będę szukać tego filmu, bo zapowiada się ciekawie :) Mogę też polecić film Blue Car o uczennicy i jej nauczycielu angielskiego.

kassienkaaa

Ciekawy wątek. Kilka tytułów naprawdę wartych uwagi.
Osobiście polecam (gdyby ktoś nadal wahał się) "Skazę" i "Piętno". Subtelność przeplatana porywczą namiętnością - słowem: uczucia, które determinują ludzki los.
Jeremy Irons nieprzytomny, nieokiełznany, w niezaspokojonych pragnieniach - bezcenne. On to potrafi budować klimat...
Motyw szalonej miłości to chyba jeden z najciekawszych podejmowanych przez sztukę. Niezmiennie daje do myślenia.

ocenił(a) film na 8
kassienkaaa

"Wybacz ale bede ci mówiła skarbie" tyle że to jest komedia, ale polecam, fajnie sie ogląda :)

kassienkaaa

"Carrington" (ukazuje dość skomplikowane relacje między młodą malarką a jej homoseksualnym przyjacielem), "Lew w zimie" (wersja z 2003 r.; warto obejrzeć choćby dla świetnego duetu Stewart-Close) i "Drabet" (intrygujący, polecam), "Kochanek królowej" (dla fanów filmów kostiumowych), "Małe kobietki" (wątek pojawia się pod koniec filmu i jest mu poświęcone jakieś pół godziny), "Whatever works" (nie przepadam za twórczością W. Allena, ale ten wyjątkowo mu się udał), "Edukacja Rity" (M. Caine i Julie Wlters w rolach głównych, czego chcieć więcej? :)), "Różyczka" (bardzo dobry Andrzej Seweryn i sporo scen łóżkowych z udziałem Magdaleny Boczarskiej), "Miłość po południu" (wspaniała komedia rom. z Audrey Hepburn), "My Fair Lady" (uroczy musical z Rexem Harrisonem), "Rebeka" (oglądałam wersję z 1997 roku, podobno oryginał w reżyserii Hitchcocka jest lepszy, nie wiem), "Po prostu miłość" (mimo oceny na filmwebie, moim zdaniem bardzo ciekawy), "Jane Eyre" (ekranizacje słabo wypadają przy genialnej książce, ale jeśli już chcesz obejrzeć, wystrzegaj się wersji z 2011), "Zatrute pióro" (może nie związek z dużą różnicą wieku, ale na pewno wzajemna fascynacja; jeden z moich ulubionych filmów, Geoffrey Rush niesamowicie wiarygodny), "Miłość i inne komplikacje", "Sześć dni, siedem nocy" (przyjemna komedia), "Julia" (wyśmienite aktorstwo Annette Bening) oraz "Dziewczyna z perłą".

kassienkaaa

"Carrington" (ukazuje dość skomplikowane relacje między młodą malarką a jej homoseksualnym przyjacielem), "Lew w zimie" (wersja z 2003 r.; warto obejrzeć choćby dla świetnego duetu Stewart-Close) i "Drabet" (intrygujący, polecam), "Kochanek królowej" (dla fanów filmów kostiumowych), "Małe kobietki" (wątek pojawia się pod koniec filmu i jest mu poświęcone jakieś pół godziny), "Whatever works" (nie przepadam za twórczością W. Allena, ale ten wyjątkowo mu się udał), "Edukacja Rity" (M. Caine i Julie Wlters w rolach głównych, czego chcieć więcej? :)), "Różyczka" (bardzo dobry Andrzej Seweryn i sporo scen łóżkowych z udziałem Magdaleny Boczarskiej), "Miłość po południu" (wspaniała komedia rom. z Audrey Hepburn), "My Fair Lady" (uroczy musical z Rexem Harrisonem), "Rebeka" (oglądałam wersję z 1997 roku, podobno oryginał w reżyserii Hitchcocka jest lepszy, nie wiem), "Po prostu miłość" (mimo oceny na filmwebie, moim zdaniem bardzo ciekawy), "Jane Eyre" (ekranizacje słabo wypadają przy genialnej książce, ale jeśli już chcesz obejrzeć, wystrzegaj się wersji z 2011), "Zatrute pióro" (może nie związek z dużą różnicą wieku, ale na pewno wzajemna fascynacja; jeden z moich ulubionych filmów, Geoffrey Rush niesamowicie wiarygodny), "Miłość i inne komplikacje", "Sześć dni, siedem nocy" (przyjemna komedia), "Julia" (wyśmienite aktorstwo Annette Bening) oraz "Dziewczyna z perłą".

enchanted_Me

A może ktoś pamięta tytuł filmu, który leciał parę razy w telewizji jako film na faktach, opowiadał o młodej dziewczynie, bodajże czternastoletniej, która miała romans z policjantem, wcześniej miała jakieś problemy, pracowała jako striptizerka i on ją z tego wyciągnął, opiekował się nią aż w końcu się w sobie zakochali, później on ją zostawił i wrócił do swojej żony i dziewczyna w zemście zabiła ich oboje. Pamiętam jeszcze końcówkę, jak została skazana na śmierć i prowadzona korytarzem płakała. Proszę o pomoc :)

ocenił(a) film na 8
gabiszu

Za młoda by umrzeć? http://www.filmweb.pl/film/Za+m%C5%82oda+by+umrze%C4%87%3F-1990-11137

aneczka122

jak obejrzę to się okaże czy to to, dzięki :)

kassienkaaa

Aż dziwne, że nikt nie wymienił jeszcze "Breezy" (1973). Piękny film, polecam.

kassienkaaa

Nie wiem, czy już było, ale polecam;
Tenshi no Koi (2009)
http://www.filmweb.pl/film/Tenshi+no+Koi-2009-486959#

kassienkaaa

Oprócz wcześniej wymienionych polski film z 1993 roku- "Kolejność uczuć".

kassienkaaa

"Jej pierwszy raz" z Nikki Reed i Alec Baldwin

ocenił(a) film na 7
kassienkaaa

teatr telewizji "Fryzjer" z Krzysztofem Pieczyńskim i Katarzyną Warnke

kassienkaaa

Noce Blanche z młodą Vanessą Paradis

sassykat

obejrzany i do dzisiaj o nim rozmyślam

sassykat

gdzie można go obejrzeć? przeszukalam chyba cały internet

kassienkaaa

A znacie może film chyba z 2011 roku, amerykański, porównywany do Lolity, ale bohaterka jest starsza? Chyba chodziło o to, że była zamieszana w sponsoring?

ocenił(a) film na 10
Pennelopa_Stach

Oglądałam kiedyś kanadyjski film z 2013 r. (więc praktycznie żadna z informacji podanych przez Ciebie się nie zgadza...) pt. "Molly Maxwell". W jednej ze scen tytułowa bohaterka czytała „Lolitę”. Okładka była bardzo dobrze widoczna, pokazana sugestywnie, bo dziewczyna czytała ją w pobliżu nauczyciela, który jej się podobał.

kassienkaaa

"Między słowami"

ocenił(a) film na 8
kassienkaaa

"Wyznania nastolatki","Trujący bluszcz","American beauty","Zauroczenie"