Londyn w ogniu

London Has Fallen
2016
6,1 55 tys. ocen
6,1 10 1 54791
4,6 14 krytyków
Londyn w ogniu
powrót do forum filmu Londyn w ogniu

...To tylko kwestia czasu kiedy wysadzą jakiś stadion z tysiącami ludzi. Ale to będzie ten moment w którym europa wreszcie przejrzy na oczy i wywali afrykę z powrotem do afryki a bliski wschód tam gdzie jego miejsce ;]

Ageha

Ageha w odpowiedzi na post: gramin | 5 mar 10:12
"Po prostu jesteś ślepym kretynem..."

Ageha w odpowiedzi na post: gramin | 10 kwi 12:13
"Jeśli ktoś chce zostać wysłuchany i prowadzić sensowną wymianę zdań nie obraża tych z kim rozmawia/pisze, nie ważne jest to jakie argumenty wysnuwa ważna jest kultura wypowiedzi..."

Was nie potrzeba ośmieszać, sami to robicie wyśmienicie.

lolexX123

"jestem za zachowaniem wartości europejskich wolnych od prymitywów rodem z epoki brązu jakimi są barbarzyńscy z..."

czy zdajesz sobie sprawę z tego, że Europa nie przeżywa niczego nowego? Że przez Europę przemaszerowały, osiedliły się i wymieszały z tutejszymi populacjami całe plemiona tzw. barbarzyńskie? Że skala dzisiejszej migracji ludności w porównaniu z przeszłymi wielkimi wędrówkami ludów na terenie Europy to mały pikuś? Coś ci mówi nazwa takich plemion jak Wandalowie lub Hunowie? I co? Czy to zaszkodziło Europie? Czy wyszła mocniejsza czy słabsza po tych doświadczeniach?

Nawet już nie będę rozwijał tematu tego jak były przez wieki oczerniane te plemiona, przez twoich przodków. Przodków mentalnych oczywiście, bo ksenofobów takich jak ty.

ocenił(a) film na 5
gramin

"Islam jako religia istnienie od przeszło 14 wieków, islamski terroryzm to raptem ostatnie 20 lat."
Brednie. Oznacza to całkowity brak wiedzy z twojej strony.

Poczytaj sobie, o historii:
1. wahabizmu
2. salafizmu

dla tych którzy są zainteresowani tematem, bo wątpię że autor nim jest polecam np.:

http://www.defence24.pl/244890,terroryzm-i-salafizm-wyzwania-dla-polski-tu-i-ter az

nawieczor

Brednie to ty chłopcze piszesz.
Nie masz też najmniejszego pojęcia, czym jest terroryzm. Może warto poszukać i zapoznać się z jakąś definicją tego pojęcia.
Wahabizm pojawił się w XVIII wieku, Salafizm w wieku XIX i żaden z tych ruchów nie ma bezpośredniego związku islamskim terroryzmem.
Wahabizm jest bardzo popularny np. w Arabii Saudyjskiej i Saudowie razem z USA dokonują nalotów na islamistów z IS. Dziwne, nieprawdaż?

Przeczytaj jeszcze raz powoli i uważnie to co napisałem wyżej, to być może zrozumiesz, że islamiści wykorzystują pewne radykalne ruchy religijne do uzasadnienia swoich jak najbardziej niereligijnych celów.

I nie krzycz tak głośno "brednie" w kontekście spraw o których nie masz najmniejszego pojęcia. Można w ten sposób wyjść jedynie (łagodnie rzecz ujmując) na ignoranta lub błazna.

ocenił(a) film na 5
gramin

dalej brednie...

Islamski terroryzm, to nie jest terroryzm jak piszesz. Próbujesz nieudolnie manipulować tymi pojęciami.

Islamski terroryzm istnieje od ucieczki Mahometa do Medyny i terrorowi jaki Mahomet rozpętał wobec żydów w Medynie.

Słowa takie jak 'Wahabbi', 'Wahabita' czy 'Wahabizm', pochodzą od nazwiska uczonego Muhammad Bin Abdul-Wahaab (zmarł w 1206 r.), który nawoływał ludzi do Tauhiid (czystego Monoteizmu), stawał w jego obronie, przestrzegał przed Szirk (bałwochwalstwem) i walczył z nim.

nawieczor

No i pytanie o Arabię Saudyjską oczywiście zostało bez odpowiedzi.
Ponawiam zatem. Dlaczego wahabici z Arabii Saudyjskiej walczą z ISIS? Dlaczego nie wysadzają się w powietrze na europejskich lotniskach?

ocenił(a) film na 7
gramin

Jeśli ktoś chce zostać wysłuchany i prowadzić sensowną wymianę zdań nie obraża tych z kim rozmawia/pisze, nie ważne jest to jakie argumenty wysnuwa ważna jest kultura wypowiedzi, wystarczyło Cię tylko trochę podpuścić i wyszła z ciebie mentalna niedojrzałość, to widać w każdej linijce wszystkich twoich postów - gardzisz rozmówcą.
Zakładam że mnie też powyzywasz ale raczej się na to nastawiałem. Pamiętam jak za szczeniaka mieliśmy taką fajną ripostę - " Kto się przezywa sam się tak nazywa "

PS. Czepiasz się biednej IRA ale czy wiesz że oni walczą tylko o wolna Irlandię a sławna stała się tylko bo wielu Amerykanów jest pochodzenia irlandzkiego i to oni ją wypromowali. Powiedziałbym że my Polacy też jesteśmy niezłymi terrorystami, nasze działania powstańcze przeciw zaborcom i Szare Szeregi to naprawdę dobre CV.

Ageha

"Zakładam że mnie też powyzywasz ale raczej się na to nastawiałem."

He he he ! Ha ha ha !

Co mnie tak rozbawiło zapytasz?

Otóż bardzo lubię koty, dlatego tak mnie bawi jak widzę odwracanie kota ogonem. :)

ocenił(a) film na 5
gramin

dalej brednie...

wahabici = ISIS

gramin

Dlatego ze szkodza politycznemu wizerunkowi AS. Gdyby otwarcie popierali tzw, ekstremistyczny ruch ISIS to ich pozycja w stosunkach miedzynarodowych mocno by ucierpiala. Ten kraj utrzymuje sie glownie ze sprzedazy ropy naftowej co pozwala na wygodne zycie monarchii i calego jej otoczenia. Utrata zaufania mogla by ta sielanke zakonczyc powodujac niekontrolowany wzrost tzw niepokojow spolecznych prowadzacych do takiej samej sytuacji jaka jest w Syrii czy w Jemenie. Ropa naftowa to jedyny bezpiecznik dla AS i twardy rezim wahabicki bedzie sie mial dobrze doputy dopoki ma czym handlowac z reszta swiata. Dlatego bez wachania pozbywaja sie wszystkich przeszkod stojacych im na drodze poswiecajc nawet swoich braci w wierze.

gramin

PS Zapraszam do glebszej refleksji na teamt szerzenia sie islamu w poczatkowym stadium rozwoju, oraz przesledzenia bezposrednich powodow zapasci ekonomicznej Europy od siodmego wieku. Rozumiem ze faktow sie nie ocenia mozna je tylko skomentowac.

gramin

Drogi kolego, Twój przykład z Ira ja obalę w trymiga małym palcem u stopy - Ira walczyło o swoją sprawę u siebie w kraju, nie wiem co to ma wspólnego z tchórzliwymi morderstwami (zamachy bombowe) w obcych kulturowo i religijnie krajach które tych sukinsynów przyjęły w 'niby' ucieczce przed wojną. dają dach nad głową, kasę i wolność. Ja nie widzę tu żadnego podobieństwa. Poza tym oni walczyli o niepodległość własnego kraju. W okresie późniejszym spierali się o religię ale na własnym podwórku, nie wysadzali się w pociągu na drugim końcu świata dla szerzenia katolicyzmu.

Mothyff

IRA walczyło u siebie w kraju? Ciekawa teza. Znaczy się taki Londyn to część Irlandii?
IRA robiło dokładnie to samo, co wszyscy terroryści na całym świecie. Siało terror wśród niewinnych i przypadkowych osób w celu osiągnięcia jakichś swoich celów.

Islamscy terroryści-samobójcy to najczęściej ludzie urodzeni i wychowani na Zachodzie. Więc niby jakim cudem jest to dla nich obcy kulturowo i religijnie kraj?
A wysadzają się w powietrze dlatego, że chcą wywołać na Zachodzie strach i nienawiść do islamu. Bowiem czym bardziej nie-muzułmanie nienawidzą muzułmanów, tym więcej zwolenników przybywa islamskim radykałom.
Widać, że ciebie i twoich faszystowskich kolegów już wystarczająco nastraszyli i teraz zwyczajnie sracie w gacie na sam dźwięk słowa muzułmanin.
Jesteś zbyt tępy aby to zrozumieć, ale niestety jesteś udanym produktem islamskich terrorystów.

ocenił(a) film na 7
gramin

Jeśli ktoś chce zostać wysłuchany i prowadzić sensowną wymianę zdań nie obraża tych z kim rozmawia/pisze, nie ważne jest to jakie argumenty wysnuwa ważna jest kultura wypowiedzi, wystarczyło Cię tylko trochę podpuścić i wyszła z ciebie mentalna niedojrzałość, to widać w każdej linijce wszystkich twoich postów - gardzisz rozmówcą.
Zakładam że mnie też powyzywasz ale raczej się na to nastawiałem. Pamiętam jak za szczeniaka mieliśmy taką fajną ripostę - " Kto się przezywa sam się tak nazywa "

PS. Czepiasz się biednej IRA ale czy wiesz że oni walczą tylko o wolna Irlandię a sławna stała się tylko bo wielu Amerykanów jest pochodzenia irlandzkiego i to oni ją wypromowali. Powiedziałbym że my Polacy też jesteśmy niezłymi terrorystami, nasze działania powstańcze przeciw zaborcom i Szare Szeregi to naprawdę dobre CV.

Ageha

lewackiej świni nie przemówisz, tacy faszyści jak on widzą że małe dzieci są rozrywane bombami a kobiety grupowo gwałcone i taka świnia będzie nam wmawiała że to ok, że kochajmy islamistów, co za hipokryzja. Uciekającym przed wojną kobietom i dzieciom sam pierwszy pomogę ale to 90% mężczyźni w sile wieku którzy krzyczą że będą zarzynać białych w Europie w imię allaha. Mam nadzieję że lewaków pierwszych powyrzynają.

ocenił(a) film na 7
Mothyff

Zauważyłeś że on albo w to bardzo wierzy, albo jest tak dobry w trollowaniu nas, że wciąż konsekwentnie wypisuje te brednie. Za zajadłość jest wręcz imponująca...

Ageha

co racja to racja...

ocenił(a) film na 7
Mothyff

* Ta zajadłość

gramin

ok u siebie w kraju i w stolicy najeźdźcy, która jest niedaleko, nie udawaj głupiego, wiesz że chodziło mi że nie podkładali bomb na drugim końcu świata walcząc o swoją sprawę. Oczywiście tak myślałem że w ważnych sprawach nie odpowiesz tylko odezwiesz się w najmniej istotnym szczególe. Czy ja gdzieś napisałem hipokryto że dobrze jest zabijać bombami niewinnych?
''Islamscy terroryści-samobójcy to najczęściej ludzie urodzeni i wychowani na Zachodzie. Więc niby jakim cudem jest to dla nich obcy kulturowo i religijnie kraj?'' - to proste - są wychowywani w swojej kulturze w zamkniętych gettach muzułmańskich, większość z nich nie ma za dużego związku z kulturą zachodu.
Ty ''inteligentna'' lewacka świnio - ile jeszcze niewinnych dzieci musi być rozerwanych bombami a kobiet grupowo zgwałconych żeby tacy zgnili lewacy jak ty przestali nadal stać z otwartymi rękami w imię miłości multi-kulti ?
a faszyści to właśnie takie lewaki jak ty.

Mothyff

tak, tak. wiemy o co ci chodziło prawaczku:

podkładanie bomb na wyspie obok jest ok, podkładanie bomb na na drugim końcu świata nie jest ok.

to nawet pasuje do was, którzy macie gęby pełne frazesów jacy to z was wielcy patrioci. tacy to patrioci, co tylko patrzą jak tu swoim sąsiadom dopier.dolić albo zarzygać przestrzeń publiczną.

znamy was nie od wczoraj polscy patrioci, to o was Bismarck powiedział:

"Dajcie Polakom rządzić, a sami się wykończą."

tacy to są ci patrioci, co patriotyzm maja tylko na ustach....

the_men_from_okinawa

tępy ignorancie - podkładanie bomb dla wolności własnego kraju i niepodległości jest czymś innym co ostatecznie jeszcze można zrozumieć - (ira) a czym innym jest podkładanie bomb w imię allacha w kraju europejskim gdzie nikt nie chce tego allaha. Zbyt ograniczony jesteś żeby to zrozumieć? Oczywiście ty wielki patrioto też uważasz że jak Polacy podkładali bomby na nazistów niemieckich w czasie wojny to też byli terroryści i byś ich rozstrzelał? Brawo komunistyczny patrioto.

the_men_from_okinawa

tak myślałem, hahaha zaorane...

ocenił(a) film na 8
Mothyff

Dobrze się czyta tę leksykalną wymianę ciosów. Przynajmniej każda ze stro ma jakieś tam argumenty, nie lecą same 'ty &%$ jeden' haha to znaczy lecą, ale z dodatkiem jakichś zdań jeszcze ;DD
Swoją drogą - że zahaczę o temat FILMU ;) - budujące jest to, że w 'tęczowych' czasach jest nam dane obejrzeć krwisty i szczery akcyjniak bez żałosnego ugłaskiwania rzeczywistości i patrzenia by broń Bóg nie urazić jakichś grup etnicznych czy religijnych.
P.S. Liberałowie (no wiem, wiem, lewacy brzmi konkretniej haha) tacy jak Gramin czy the men from Okinawa nie zaskoczą nas żadnym sensownym argumentem. Nie oni jedni używają casusu IRA jako argumentu. Część z nich MUSI sobie zdawać sprawę, że to nietrafione zupełnie, ale brną w to żeby nie przyznać się do porażki w dyskusji. To samo z krucjatami Krzyżowców czy prześladowaniami Indian, niewolnictwem czarnych w Stanach itd. Biały człowiek wyrządził sporo złego rdzennym ludom odległych krain - fakt - ale co to za argument wobec bieżących tendencji czy zjawisk terrorystycznych? Żaden. Jako cywilizacja zachodnia czy - szeroko pojęta - cywilizacja chrześcijańska dojrzeliśmy dość by potrafić dziś żyć w pokoju między sobą, między narodami, by współpracować i się od siebie uczyć. W opozycji do naszej, rozwiniętej cywilizacji stoją inne, wrogie nam obszary objęte islamskimi wpływami (nie tylko, ale w zdecydowanej większości zagrożenie płynie od Muzułmanów, Korea się kończy, a Chiny wolą się bogacić niż straszyć wojenkami) i zadaniem naszym i przyszłych pokeleń jest by doprowadzić w cywilizowany sposób, by rządziły nami elity o bezpiecznych centro-konserwatywnych poglądach, o silnym moralnym kręgosłupie i instynkcie politycznym, a także społecznej wrażliwości i dbałości o to czego chcą ludzie w większości, nie zaś krzykliwa zacietrzewiona zarażona marksistowskimi bakteriami mniejszość dążąca do dezintegracji rodziny, plująca na wartości europejskie i kwestionująca wybory w tzw. demokracji gdy tylko nie są to wybory pokrywające się z ich agendami. Edukujmy tych po 'drugiej stronie' ;) Ale mądrze, w miarę możliwości pokojowo, wierzę, że się da. Przymus czy represje rodzą sprzeciw i utwierdzenie w przekonaniach, jakkolwiek wątłę by nie były. To samo się tyczy nas, normalnie myślących. Jeśli się nam wmawia na tęczowych marszach patologię to jeszcze silniej zwieramy szyki, tak to działa. Z pozdrowieniami :)

ocenił(a) film na 8
xxadrianxx

"Go back to Fuc*headistan or wherever it is you’re from" - bezcenne ;DDD

Mothyff

"obalę w trymiga małym palcem u stopy"

jak się nie jest pewnym swojej argumentacji to się wtyka w wypowiedź takie gówniarskie teksty.

a jakie są efekty tego obalania kozackiego? zwykle mniej więcej takie:

Pada więc konkretne pytanie "Znaczy się taki Londyn to część Irlandii?"

Teraz oto smarkaty umysł wpadł w panikę, że nic nie jest już w stanie sensownego odpisać, więc robi to co w jego mniemaniu najlepiej mu wychodzi (i co najważniejsze wymaga inteligencji pantofelka), obraża:

"lewackiej świni nie przemówisz"

p.s. najbardziej zabawne są w tym wszystkim jest wzajemne podbudowywanie się użytkowników o nickach Mothyff i Ageha. Jacy my to mądre jesteśmy i adwersarza pozamiataly my.

No cóż jak to powiadają: Szczyty głupo­ty zdo­bywa się bez wysiłku.

the_men_from_okinawa

Czyli wg pana ''mądrego inaczej' żaden kraj nie powinien walczyć o niepodległość i odzyskanie wolności ? Brawo lewaczku, to nauka twojego guru Stalina czy Lenina? Jesteś tak ograniczony i tendencyjny, mieszasz sprawy wolnościowe, niepodległościowe z zabijaniem w imię allaha na drugim końcu świata, typowa tępa lewacka propaganda. Poza tym ira działa kilkadziesiąt lat temu a islamiści zabijają teraz idioto więc mówmy o realnych obecnych problemach bo jeśli chcesz się cofać w czasie (bo umysłowo już jesteś zacofany) to sprawdź ile ludzi wybił twój idol komunistów lewaków Lenin i Stalin.
i kto ma panikę teraz ? prawda boli?

the_men_from_okinawa

tak myślałem, hahaha zaorane...

ocenił(a) film na 6

Dzięki Hachiman za bezbłędną analizę tego, co widać dookoła. Nie wszyscy potrafią patrzeć i widzieć. Poza tym punkt widzenia zależy od punktu siedzienia. Dla Gramina np. traumą było to, że jego Mercedes doznał wgniecenia, a ponieważ doznał tego wgniecenia na polskiej ziemi, to jako Polacy mamy u niego przekichane. Więc Gramin niesie w świat swoją narrację pełną pretensji. Nie warto próbować tego zmieniać. To nie jest przeciętny facet (widać z jego wpisów kilku tutaj), trochę sfrustrowany, bo chciałby być mądrzejszy niż przeciętna kioskarka albo tramwajarz, którzy - gdyby umieli ładnie pisać - to by napisali tak samo jak Hachiman, a tymczasem do oceny świata wystarczy w tym przypadku tylko intuicja i zdrowy rozsądek, więc Gramin się męczy, że nie może uchodzić za autorytet. Ale może kiedyś dojrzeje.
Tylko jeszcze małe ad vocem na temat filmu, bo już dość daleko odeszliśmy od głównego wątku: polityczna poprawność w tej hoolywoodzkiej bajce polega na tym, że w pierwszych zdaniach filmu wydawać się może, że to katolicy (chyba na Filipinach) zrobili jatkę, jakiej świat nie znał. Dopiero zaraz potem pojawia się nazwisko Barkawiego, ale nie jest on (ani jego rodzina) przedstawicielem żadnej religii... Polityczna poprawność pozwala także natrząsać się z premiera Włoch i premiera Francji (nie licząc innych premierów), ale już nie z premier Nimiec. Stereotyp o rozwiązłym Włochu jest cool, ale chroń nas Panie Boże przed jakimkolwiek stereotypem arabsko-muzułmańskim.
No cóż, będziemy mieć co tydzień jakiś nowy żenujący film, na który poszło tyle kasy (ale nie żal mi niczyjej kasy, żeby nie było). Przynajmniej dali popatrzeć na pościgi i niezłą demolkę Londynu.

Barbro

Zakładam, że nauki społeczne "studiowałeś" w Toruniu, stąd ta przenikliwa analiza moich traum. Niestety straszliwie się mylisz. Twoja analiza jest taka sama jak twój sposób widzenia świata, czyli po prostu pszenno-buraczana.
Znaczek urwali mi ze starego mercedesa, więc nie wywołało to u mnie żadnej traumy :D
Zresztą, zgodnie z buddyjską zasadą staram się nie przywiązywać do rzeczy, traktuję je czysto użytkowo.
Zgadzam się jedynie co do tego, że zmiana miejsca zmienia też sposób widzenia otaczającej rzeczywistości. Osoby żyjące w wielokulturowych społeczeństwach po prostu widzą, że ci "krwiożerczy islamiści" są zwyczajnymi ludźmi. Chodzą do pracy, zakładają rodziny, cieszą się powodzeniami, martwią porażkami. Polscy neofaszyści najczęściej w życiu nie widzieli "na żywo" żadnego muzułmanina i jedynie karmią się propagandą nienawiści z mediów.
Zdanie "do oceny świata wystarczy w tym przypadku tylko intuicja i zdrowy rozsądek" jest jednym z głupszych jakie ostatnio słyszałem. Nie ma czegoś takiego jak intuicja, a zdrowy rozsądek to najczęściej zinternalizowane mity, uprzedzenia i stereotypy.
Nie mam nic do przeciętnego tramwajarza, ale jak mawiali starożytni historia magistra vitae, a ta jest obca nie tylko kioskarkom, ale i niedouczonym neofaszystom zalewającym polskie fora swoimi "mądrościami". Nie zależy mi też ani na opinii, ani akceptacji jakichkolwiek faszystów. Niestety jesteście w większości straconym pokoleniem i nic tego nie zmieni. Daję czasem "świadectwo prawdzie" wyłącznie dlatego, że tego wymaga przyzwoitość. Poza tym, gdyby ludzie tacy jak ja nie wyrażali swoich opinii łatwo można by dojść do wniosku, że w Polsce mieszkają wyłącznie faszyści, co bynajmniej nie jest prawdą. Wy jesteście jedynie bardzo głośni i aktywni w sieci, ale ciągle jesteście w mniejszości. Swoją drogą to ta aktywność wynika z braku perspektyw i pomysłu na życie. Ludzie normalni nie uskarżają się na opresyjną skarbówkę, Żydów, cyklistów, wegetarian i muzułmanów, którzy jakoby rujnują im życie. Oni po prostu biorą sprawy w swoje ręce. Nieudacznicy wylewają swoje żale w internecie i ciągle szukają jakiegoś wroga, który jest odpowiedzialny za ich nieudacznictwo.

Tak na marginesie, to poza przedszkolnymi inwektywami i "buraczaną psychoanalizą" nie doczekałem się żadnej merytorycznej odpowiedzi. Może w końcu jakiś prawicowy geniusz napisze mi dlaczego islamski terroryzm pojawił się dopiero w latach 90-tych XX wieku? I dlaczego katolicki terroryzm IRA pojawi się, a następnie umarł śmiercią naturalną. Nie zniknął bynajmniej dlatego, że wszyscy terroryści IRA zostali zabici lub zamknięci w obozach.

Śmieszne jest to przekonanie polskich buraków o własnej wyższości nad dekadenckim i "lewackim" Zachodem. W rzeczywistości jesteście stadem baranów z którym politycy robią, co chcą.
Hermann Göring na swoim procesie powiedział:
"Oczywiście, zwykli ludzie nie chcą wojny, (…) ale w końcu to przywódcy kraju określają politykę i zawsze łatwo jest pociągnąć za sobą ludzi, niezależnie, czy jest to demokracja, faszystowska dyktatura, parlament czy dyktatura komunistyczna. (…) Mając głos czy go nie mając, ludzie zawsze mogą być podporządkowani przywódcom. To łatwe. Jedyne, co trzeba zrobić, to powtarzać ludziom w kółko, że są atakowani, oraz potępić pacyfistów za brak patriotyzmu i narażanie kraju na niebezpieczeństwo. To działa w każdym kraju. "
Historia właśnie się powtarza.

gramin

Nie ma nic zlego w ukierunkowanym rasizmie i ksenofobii ty lewacki bekarcie. Chcesz pomagac? Zapros do siebie bydlo z afryki, ood warunkiem ze wezmiesz za nich pelna prawna i finansowa odpowiedzialnosc, tj jak popelnia przestepstwo to konsewkencje i ewentualne odszkodowanie dla ofiar bedziesz wyplacal ty. Piszesz sie na to lewaku?

Losu7

Tak, piszę się. Płacę podatki i życzę sobie, aby z moich pieniędzy państwo pomogło ludziom w potrzebie. Moje pieniądze i tobie nic do tego.
Zakładam, że jako prawiczek jesteś też katolikiem. Zapewne stąd u ciebie ta zajadłość i wierność przykazaniu "Będziesz nienawidził bliźniego swojego bardziej niż siebie samego".

gramin

Kiepsko stary z trafnoscia twoich osadow, bo z zadna religia nie mam nic wspolnego ☺ a co do twoich pieniedzy, to jak chcesz pomagac to za swoje a odnpodatkow i pieniedzy publicznych wara. Sa waxniejsze wydatki niz pomoc ciapatym, jak chociazby szkoly, sluzba zdrowia, emerytury etc. Ponawiam pytanie oglupialy lewaku: wzialbys prawna i finansowa odpowiedzialnosc za uchodzcow ktorych bys zaprosil?

Losu7

lewacy a odpowiedzialnosc...no prosze.Masz dobitny przyklad w Merkel, Junkerach i calym tym oblakanym szajsie lansujacym idee z wariatkowa.Sprosic tu te tabuny na koszt obywateli nie liczac sie z kosztami i konsekwencjami to jest odpowiedzialnosc?
Chyba w lewackim mysleniu.Jak "gramin" chce ich sponsorowac to niech to robi.Jego kasa, jego zycie.Nie ma sensu ratowac lewackiej europy ani prowadzic dysputy z lewakami bo mozesz mu pluc na gebe a ten bezczelnie ci powie , ze deszcz pada.To tak jakbys chcial ratowac samoboja.

gramin

@@@gramin
masz cos do katolikow, przepraszam bardzo?
zrob to pod adresem muslimow to ci twoja lewacka leb zetna, sodomito!
Myslisz ze mozesz pluc na katolikow bez konsekwencji?
Wy lewacy nie macie respektu do zadnych wierzen: Charlie Hebdo to tego dobitny dowod ze niczego nie macie respektu.A poza tym lepszy wstrzemiezliwy katolik-prawiczek jak zwiesz Losu7 niz taki jak ty co rucha wszystko co sie rusza, jak arab.

gramin

Tak, piszę się. Płacę podatki i życzę sobie, aby z moich pieniędzy państwo pomogło ludziom w potrzebie. Moje pieniądze i tobie nic do tego
- to idź zobacz ile polskich dzieci głoduje codziennie ty lewacki matole.

gramin

@@@gramin: sluchaj ty lewacko-liberalno-ateistyczny smieciu: sam jestes niereformowalnym fobem i rasista.Powolujesz sie na psuedonaukowe formulki z tylka wyciagniete.Nie zapominaj o tym, ze "religia" ktorej jestes wyznawca byla potepiane przez wszystkie kultury ktore ksztaltowaly Europe: poczawszy od celtow a skonczywszy na katolicyzmie.Sam jestem niewierzacy ale mam respekt do tego co tu zbudowalo lad i cywilizacje.Ty z kolei chcesz to zburzyc.A w zakresie twoich multikulti to radze pojechac do Francji czy Szwecji i tam zobacysz te wzorowa integracje bezowych i czarnych z bialymi.Takie glizdy jak ty nalezalo by zgniatac na ulicy.
Blaznie skonczony: tu cywilizacje stworzyla konserwatywna mysl w ktorej nie ma miejsca dla pedalow, liberalow, tranwestytow i roznej masci mieszancow-odmiencow.Gdyby nie mysl konserwatywna jaka krytykujesz z nagana to bys teraz chodzil w kiecce jak baba, zamiast auta jezdzil bys na wielbldzie a zamiast smartfona czy macbooka bawil bys sie pacami albo swoim przyrodzeniem, juz nie wspomne o dukaniu kilka razy na dzien "allah akbar" walac lbem o ziemie i pieprzyl jakies farmazony koraniczne po arabsku.
Ty i twoj swiat(zachodnie multi) jestescie w fazie krancowej dekadencji.Dlatego, ze twoj swiat(lewacki) w ogole sie nie rozwija kulturowo(sorry ale pare gryzmolow P.Picassa to nie sztuka) stanowicie pustke ktora islamisci chca wypenic soba kolonizujac wasze ziemie zachodu.Czeka was zaglada.Moze to i dobrze bo sami na to sobie zasluzyliscie, wy lewackie scierwa.

Magister_Perotinus

Miałem nie odpisywać na ten faszystowski bełkot, ale mimo wszystko to zrobię.
"Myśl" konserwatywna (sic!) niczego ciekawego nie stworzyła.
W kieckach ciągle chodzą np. Szkoci i jakoś na brak męskości nie narzekają.
Komputery i smartfony powstały głównie dzięki rozwojowi logiki matematycznej. Tutaj największe zasługi mają "lewak" i ateista B. Russell oraz "pedał" A. Turing. Reszty twoich idiotyzmów nawet nie chce mi się komentować.

Twój problem polega na tym, że jesteś małym przerażonym człowieczkiem.
Świat współczesny tak bardzo cię przeraża, że ten lęk cię paraliżuje i odbiera zdolność do jakiejkolwiek racjonalnej oceny rzeczywistości.
Zakładam, że duże deficyty w inteligencji ogólnej także odgrywają tutaj dość znaczącą rolę.
Zapewniam, że "mój" Świat Zachodni ma się dobrze, dużo lepiej od zakompleksionego i przerażonego Wschodu.

gramin

Wybacz ale kilt to nie kiecka, teraz takie wytwarzaja, oryginalnie byl to parometrowy odcinek tartanu ( materialu z kolorem klanowym)

Magister_Perotinus

Chciałem jeszcze dodać, że pierwszy na świecie działający komputer zbudował właśnie "pedał" Turing wraz ze swoim zespołem (tzw. bomby Turinga). Co więcej, ów "straszliwy zwyrodnialec", bazując na wcześniejszych pracach polskich matematyków, złamał słynny nazistowski szyfr Enigma, walnie przyczyniając się tym samym do pokonania "niemieckiej myśli konserwatywnej".

Zastanawiam się, skąd się biorą takie indywidua jak "Magister"? Wydaje im się, że jak będą wystarczająco chamscy, głośni i agresywni to "ciemny lud" kupi ich kłamstwa bez próby weryfikacji?
Mylisz się, Mr Faszysto. To właśnie dzięki "pedałowi" Turingowi możesz wypisywać tutaj te wszystkie swoje kłamstwa i toczyć pianę z ust.
Powinno bi być teraz "łyso", ale na pewno nie będzie, bo ty nie wiesz co to wstyd czy zażenowanie.

gramin

chlopie, twoje riposty sa tak cienkie jak dupa weza, ze nie wytrzymuja proby racjonalnej krytyki.Bronisz tych kim sam jeses, cioto.I nie jest mi"lyso" ty lewacka glizdo i zarazo.Walnij sie w leb ze swoim pseudonaukowymi wywodami rodem z jakiejs podrzenej zawodowki.Nie zapominaj cwoku, ze ten "ciemny lud" zbudowal cywilizacje wiec nie ublizaj mu srajac na niego.A od faszystow mnie nie nazywaj bo chyba nie wiesz nawet jaka to ma definicje.To ci przypomne: faszyzm, rasizm, multikulti to pojecia ktore maja lewacki rodowod albo lewacko-anarchistyczny.Ja mam poglady zupelnie odmienne.

Magister_Perotinus

Już lepiej nie pisz więcej w Internecie na temat wyznawanych przez siebie wartości, bo kompromitujesz je i ośmieszasz swoim prostactwem. Gdybym miał identyczne do Twoich ideały to byłbym na Ciebie wściekły, że zrażasz do nich ludzi poprzez swoje zachowanie jak spod budki z piwem. Ogarnij się.

Agarwaen_

W odroznieniu ja nikogo nie zmuszam do przyjmowania moich wartosci.Nie powiem tego o tobie: drzesz sie w niebo glosy, ze twoje idee sa jedynymi slusznymi na tym swiecie.I tym sie roznimy.Z reszta nalezysz do ludzi ktorych nalezy omijac duzym lukiem na ulicy.Spojrz w lustro-tam znajdziesz odpowiedz kim jestes.

Agarwaen_

W odroznieniu ja nikogo nie zmuszam do przyjmowania moich wartosci.Nie powiem tego o tobie: drzesz sie w niebo glosy, ze twoje idee sa jedynymi slusznymi na tym swiecie.I tym sie roznimy.Z reszta nalezysz do ludzi ktorych nalezy omijac duzym lukiem na ulicy.Spojrz w lustro-tam znajdziesz odpowiedz kim jestes.

Magister_Perotinus

to to twoje, to nawet nie zasługuje na miano riposty.

zwykły zalew szamba.

the_men_from_okinawa

sam jestes szambo, polski smieciu.

gramin

ty komuchu - nie obrażaj normalnych ludzi od faszystów, każdy wie co się dzieje w obozach dla twoich kochanych uchodźców - regularne grupowe gwałty na dzieciach. A mało ludzi w Polsce jest tego świadomych poprzez komunistyczno lewackie niemieckie media które imputują w mózgi miłość do islamistów. I żeby nie było że mnie będziesz też zapewne wyzywał od rasistów - powiem ci że mam takie samo zdanie o sukinsynach mordujących bombami niewinnych ludzi, małe dzieci, niezależnie czy to islamiści, Polscy czy Eskimosi. Wbij sobie do tej zakutej lewackiej głowy że to dzicz, a przez to łatwo im nakazać noszenie plecaków z bombami, ale to nie nasza wina że oni są tępi i dają się na to namówić, moje dzieci przez to nie będą umierać, choć może przez takich debili jak ty będą.

gramin

''Nieudacznicy wylewają swoje żale w internecie i ciągle szukają jakiegoś wroga, który jest odpowiedzialny za ich nieudacznictwo''
- idź to powiedz rodzicom dzieci które zginęły w zamachach lewaku.

gramin

''Śmieszne jest to przekonanie polskich buraków o własnej wyższości nad dekadenckim i "lewackim" Zachodem.''
- ty naprawdę nie wiesz o czym mówisz i o co chodzi, tu nie chodzi o poczucie wyższości tylko o zwykły strach rodziców o córkę żeby te dzicz nie gwałciła jej w 15 osób a potem ukamienowała jak wraca ze szkoły. Czy tak ciężko ci to pojąć w tym lewackim małym móżdżku?

gramin

''powtarzać ludziom w kółko, że są atakowani, oraz potępić pacyfistów za brak patriotyzmu''
- oczywiście giną tysiące ofiar w zamachach ale taka lewacka marionetka jak ty powie że nikt nie jest atakowany, to są tak zwane lewackie bomby miłości nieprawdaż?

użytkownik usunięty
gramin

czlowieku wez skoncz bredzic i wyglaszac te swoje lewackie bzdety
po co nam europie ta swołocz ??
to sa dzikusy zacofane