PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=569908}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112829
6,3 63 krytyków
Looper - Pętla czasu
powrót do forum filmu Looper - Pętla czasu

A JEDNAK MOŻNA.

ocenił(a) film na 8

Jednak można nakręcić film inteligentny i rozrywkowy zarazem, do tego w obsadzie posadzić samego Brucea Willisa. Filmy s-f to bolączka ostatnich lat, naprawdę ciężko o coś zjadliwego, powstają same gnioty naszpikowane efektami specjalnymi do przesady, a o fabule się zapomina. Ostatni taki film jaki oglądałem to nowy Total Recall, który od strony wizualnej jest dopieszczony a od strony fabularnej odmużdżony. W tym roku liczyłem na Prometeusza, że klimatem nawiąże on do poprzednich filmów Scotta, ale się zawiodłem, wiele błędów, nielogicznych zachowań bohaterów popsuło film.
W końcu się doczekałem i dostałem film s-f o na jaki czekałem Looper, inteligentny i zarazem prosty pomysł na film sprawdził się w mym mniemaniu w 100%. Film mówi o podróżach w czasie, co generalnie łatwo spartolić w kinie, lecz ten jest konkretnie dopracowany pod tym względem. Nie ma co pisać o samej fabule bo szkoda byłoby popsuć zabawę, ale film zaskakuje i nawet liczne zwiastuny które obejrzałem nie zdradziły zbyt wiele szczegółów. Jeśli chodzi o aktorów to naprawdę fajnie było ponownie zobaczyć Brucea w dobrym filmie, jakby się nie zestarzał :) Natomiast Joseph Gordon-Levitt to już pierwsza liga w hollywood i pewnie częściej będziemy go oglądać na ekranach oby zawsze w tak dobrych kreacjach jak ta.
Pozostaje mi powiedzieć marsz do kina bo naprawdę warto jeśli lubicie takie klimaty.

Qba

A ten film jest już gdzieś dostępny w sieci?

ocenił(a) film na 8
karoman4

Dostępny w sieci kin ODEON w Anglii :)

Qba

Ja poczekam do polskiej premiery. Ale sądząc po Twoim opisie na pewno mi się spodoba. Chociaż ja już podejrzewałam, że ten film będzie udany. Kobieca intuicja heh ;-)

ocenił(a) film na 7
karoman4

Nie mogę się doczekac polskiej premiery. Koniec roku to prawdziwa uczta dla fanów Bruce'a Willisa. W październiku "Looper", natomiast w listopadzie "Moonrise Kingdom".

Bruce84

A widziałeś, jak przetłumaczyli tytuł ''Moonrise Kingdom''?

ocenił(a) film na 7
Qba

Zgadzam się całkowicie, na mnie film zrobił podobne wrażenie. Filmy sf i akcji rzadko kiedy bywają inteligentne, ten był. Fabuła wciągała, a wizja pętli czasu była naprawdę nowatorska.

P.S. Nie sądziłam, że film jest w jakiś sposób trudny, mnie po prostu wciągnął. Ale po komentarzach na tym portalu widzę, że naprawdę wielu go nie zrozumiało.

ocenił(a) film na 5
Qba

Wow, powiem szczerze nie spodziewałem się takiej opinii o filmie, inteligentny i w miarę oryginalny pomysł to fakt ale miejscami był po prostu głupi. nie chodzi mi o fabułę a o rozwiązania - np [SPIOLER] Bruce Willis tłukący z jakichś SMG kolejnych rewolwerowców podbiegających my pod lufę w korytarzu [SPOILER] i były wyrzucające z rytmu sceny - [spoiler] wizje starzejącego się bohatera, uderzenie pięścią. no.. i ta farma... [/] no i wbrew pozorom ten film jest bardzo kameralny, środek jest przeciągnięty dość mocno, początek robi naprawdę dobre wrażenie, koniec jest również bardzo ciekawy, ale środek jakby zgubiony

robert_1305

Ależ Bruce'a Willisa już wcześniej można było oglądać w dobrym jak nie znakomitym sci-fi - chodzi oczywiście o "Dwanaście Małp" Gilliama. Przykład ten pokazuje, że dobry reżyser jest w stanie pokierować nawet przeciętnym aktorem...