PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=569908}
6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 112829
6,3 63 krytyków
Looper - Pętla czasu
powrót do forum filmu Looper - Pętla czasu

Film generalnie niezły, aczkolwiek mam wrażenie, że można było znacznie więcej wycisnąć. Ogólnie po recenzjach spodziewałem się świetnej fabuły i niebanalnego zakończenia - fabuła taka sobie, podobne motywy przewijały się w wielu innych filmach, a zakończenie jak dla mnie również przewidywalne(w sumie tak kończy się większość filmów tego typu). Nie ma natomiast czepiać się 'nielogiczności' (ja nie zauważyłem) - przy filmach majstrujących przy podróżach w czasie oczywistym jest, że całego filmu mogłoby nie być ze względu na ostateczne rozwiązanie akcji...ale co z tego? my oglądamy jakąś ewentualność, jakiś jeden z możliwych miliardów równoległych wszechświatów - filmy takie sprawiają ludziom trudność bo nie rozumieją, że czas tak naprawdę nie istnieje, jest iluzją...a oni by wszystko chcieli ułożyć chronologicznie - czego z oczywistych względów zrobić się nie da:)

Fajnie się oglądało w kinie, ale bez rewelacji jak dla mnie. Mogło być lepiej.

ocenił(a) film na 7
Miki_

Zgadzam się, że po przeczytaniu recenzji można było spodziewać się trochę więcej, ale generalnie na tle podobnych produkcji, film wypada całkiem nieźle. Fabuła może nie powala, ale też nie jest niedorzeczna, co pozwala film obejrzeć do końca;) Świetna gra aktorska, nie przesadzili z efektami, jest parę naprawdę zabawnych scen. Jedyne co mi przeszkadzało, to charakteryzacja Gordona, brak podobieństwa można było rozwiązać inaczej.